Menu Close

Sahara - luksusleirintä ja kamelit aavikolla

Vau, millaisen aavikkomatkan olemme kokeneet! Matkustimme Zagorasta suoraan Saharaan, lähelle Algerian rajaa. Tunti toisensa jälkeen kolmenlaisen aavikon läpi: hiekkaa, kalliota ja sellaista, joka ei ole kumpaakaan, vaan ehkäpä kuivan järven pohjaa. Joskus näkyi muutama akaasiapuu, lauma dromedaareja vaelluksella tai muutama ranskalainen turisti moottoripyörällä tai jalkaisin.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Erg Chigagan ylellinen leiri

Lopulta saavuimme Erg Chigagan ylelliseen leiriin dyynien keskellä. Esimerkiksi suuressa teltassamme oli sekä vesivessa että suihku!

Tält i Sahara
Sahara tält

Puhumme valtavista teltoista, joissa on sängyt, wc:t ja suihkut. Ja sitten oli vielä ravintolateltta, jossa tarjoiltiin ruokaa ja viiniä katetuissa pöydissä. Niin, keskellä Saharaa! Tällainen matka on todella seikkailu, jossa on ylellisyyttä, ja matka, jota et unohda.

Erg Chigaga
Lyxtält öken
Marocko, Sahara

Dromedaareista Saharassa

Istuimme tiukasti satulassa ja ratsastimme aavikon halki, kun dromedaarit tekivät pitkiä varjoja hiekkaan. Juuri ennen auringonlaskua meidän oli kiivettävä hiekkadyynin harjalle, ja sieltä näimme, miten aurinko oli nielaissut horisontin. Ja tietysti illalla illallinen, roséviiniä ja arabialaista musiikkia roihuavan nuotion äärellä. Tämän Saharan järjestämän retken järjesti Kokemus, emme unohda!

Peter och dromedarföraren vid en av dromedarerna
Pietari ja dromedaarinkuljettaja yhden dromedaarin luona
Marocko, Sahara
Dromedarerna gjorde långa skuggor i sanden
Dromedaarit tekivät pitkiä varjoja hiekkaan...
Hela bloggänget har klättrat upp på en sanddyn
Koko blogitiimi on kiivennyt hiekkadyyneille.
I Saharas öken
Koko jengi hiekkadyynin huipulla ...
Solnedgång över Sahara
Ylhäällä dyynillä näimme auringon laskevan Saharan ylle.

Uusi päivä ja retki jeepillä

Seuraavana päivänä pakkauduimme jeeppeihin ja jatkoimme matkaa aavikon halki. Sitten jatkoimme ja jatkoimme. Pysähdyimme aina silloin tällöin kuvaamaan upeita maisemia, samalla kun teimme parhaamme suojellaksemme itseämme pyörteiseltä hiekalta.

Det gäller för övrigt att vara rätt klädd i öknen!
Dessutom kan man behöva skydda kameran från den yrande sanden...
Marocko öken
Ökentur

Saharasta Marrakechiin

Lopulta oli aika lähteä Saharan leiristä ja lähteä takaisin aavikon halki jeepeillä Sahara Experience -kuljettajien kanssa. Pysähdyimme katsomaan fossiileja... ja ottamaan valokuvia, tietenkin!

Redo för avfärd!
Valmiina lähtöön!

Yksi ensimmäisistä pysähdyksistä oli paikka, jossa on runsaasti fossiileja. Niitä ei tarvinnut niin sanotusti etsiä, mutta niitä oli kaikkialla. Täällä on täytynyt olla aikoinaan sekä vettä että elämää. Nyt se on pelkkää aavikkoa.

fossil
Paljon fossiileja!
Marocko fossil
Peter tekee fossiililöytöjä

Sitten oli taas aika jatkaa matkaa, tällä kertaa Saharasta Marrakechiin. Matka oli pitkä ja teimme useita pysähdyksiä matkan varrella. Se oli kaikkea tankkauksesta lounaaseen tai maiseman katseluun. Itse asiassa meillä oli todella hauskaa autoissa. Meillä oli paljon puhuttavaa, ja puhuttavaa oli paljon. miten paljon kuvattavaa.

Bensinstation Marocko
Pysähdy tankkausta varten
Husbil Marocko
Matkailuautot ovat tietenkin tervetulleita tänne!
Roadtrip Marocko
Pieni kiertomatka ...

Hotelli Irocha Tisseldayssä

Olimme yhden yön hotellissa Irocha Tisseldayn kylässä. Voimme todella suositella tätä hotellia, jos satutte joskus kulkemaan ohi. 

Hotelli sijaitsee upeilla näkymillä alla olevaan laaksoon, ja se on niin henkilökohtaisen viihtyisä, että tuntuu melkein siltä kuin olisit vierailemassa jonkun isoäidin luona. Meille tarjoiltiin sekä hyvä illallinen että erinomainen aamiainen. Myös WiFi olisi, mutta valitettavasti se ei toiminut siellä ollessamme ...

Tisselday
Huoneemme Irocha-hotellissa
Irocha Marocko
Näkymä hotellista

Irochassa vietetyn yön jälkeen jatkoimme takaisin kohti Marrakech. Matka Atlasvuorten yli on mutkainen ja kulkee jyrkkiä kallioita pitkin - ja kuten Peterin vaatteista näkyy, yhtäkkiä tuli paljon kylmempää... Kaiken kaikkiaan hieno seikkailu!

WIFI.se
Från Sahara till Marrakech
Peter puhuu kuljettajillemme
Marocko vägar
marocko landskapet
Kylmää Atlas-vuorilla
Marocko vägar
Mutkaiset tiet
Kaikki parhaat vinkkimme Marokosta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme