Menu Close

Skanör - hiekkaranta, sormiruokaa ja blogitapaaminen

Skanör sijaitsee Kaakkois-Skånen pohjukassa ja tarjoaa upeita hiekkarantoja ja viihtyisiä ravintoloita. Kävimme täällä kokemassa ihanan ympäristön ja tapaamassa joukon matkabloggaajia, jotka sattuivat olemaan täällä juuri nyt.

Skanör

Skanör sijaitsee Falsterbonäsetissä Lounais-Skånessa. Lähistöllä on ystävyyskaupunki Falsterbo, minkä vuoksi nämä kaksi kaupunkia mainitaan usein yhdessä.

Skanör

Etelä-Skånen rannikkoa pitkin

Ajoimme Ystadista ja päätimme seurata vettä pitkin kulkevaa tietä, tietä numero 9. Pidimme huolen siitä, että lähdimme ajoissa, koska epäilimme, että ohittaisimme monia kivoja paikkoja, joissa haluaisimme yöpyä, ja juuri niin kävikin. Rantaviiva on uskomattoman kaunis pitkine hiekkarantoineen, pienine viihtyisine satamineen ja keltaisena aaltoilevine rypsipeltoineen.

Kun lähestyimme Skanöria, meidän oli pakko pysähtyä ja kuvata varoitusmerkki. Muistatte ehkä, että kuvasimme hiljattain saukoista varoittavan kyltin Mt. Österbybruk? Nyt löysimme kyltin, jossa oli sammakko. Meidän täytyy alkaa kerätä epätavallisia eläinten varoituskylttejä!

Tapaaminen matkabloggaajien kanssa

Neljä muuta matkabloggaajaa ja me olimme onnistuneet varaamaan tapaamisen Skanöriin. Se tuntui tosi hauskalta, koska nyt meidän matkabloggaajien tapaamiset ovat harvinaisia. Se oli osittain ystäviemme Magdalenan ja Pernillan, blogin takana olevan Travelsisjotka asuvat tässä Skånen osassa. Lisäksi paikalla oli Daniel FlyingDryden ja hänen tyttöystävänsä Maria Maryn ruokajoka asuu Östersundissa mutta oli pyörälomalla Etelä-Ruotsissa.

Resebloggare i Skanör

Skanörin hiekkaranta

Skanörin hiekkaranta on todella upea. Hiekka on uskomattoman hienorakeista ja pehmeää, ja voimme ymmärtää Travelsisin sanoja: "Kun olemme ulkomailla, sanomme joskus, että tämä ranta on melkein yhtä mukava kuin kotona".

Stranden vid Skanör

Niin hauskaa tavata taas muita matkabloggaajia! Tämä pandemia on rajoittanut kaikkia fyysisiä tapaamisia, ja viime aikoina meillä on myös ollut paljon kiireitä työn ja matkustamisen kanssa. sanomalehtien tuotantojoten meitä ei hemmotella hengailemalla muiden kanssa.

Stranden vid Skanör

Kylpijät

Skanörissä ja muualla Etelä-Skånessa on runsaasti uimamökkejä. Kun näimme ne ensimmäisen kerran Ystadissa, ihmettelimme, mitä ne ovat, ja vitsailimme, että ne ovat pieniä uskottomuuden taloja.

badhytter i Skanör

Meille on nyt selitetty, että ne ovat uimamökkejä ja että niissä voi säilyttää ulkokalusteita ja muita tavaroita sen sijaan, että niitä pitäisi raahata edestakaisin rannalle. Ennen ne eivät olleet niin kalliita, mutta nykyään niitä myydään harvoin, joten olemme kuulleet, että hinta voi joskus nousta jopa 100 000 kruunuun yhdestä pienestä mökistä.

Nyhetsbrev
Badhytt i Skanör

Lindan sormiruokaa

Halusimme kaikki lounaalle, ja Pernilla ja Magdalena, jotka tuntevat alueen, veivät meidät Lindan sormiruokapaikalle. Jos katsoit Ruotsin Master Chef -ohjelmaa vuonna 2015, saatat hyvinkin tunnistaa Linda Letelier Hanssonin. Hän on myös julkaissut kaksi keittokirjaa: "Comfort Food - from Chile to Skanör" ja "Festive Buffets". Nyt hän pyörittää ravintolaa Linda's finger food, joka tässä tapauksessa on tulkittava "ruoaksi, jota voit syödä sormillasi".

Lindas fingermat i Skanör

Yksi Lindan erikoisuuksista on "empanadas", pienet eteläamerikkalaiset piirakat. Niitä voi tilata kaksi sadalla, ja täytteen voi valita itse, ja se sopi meille täydellisesti. Emme tiedä, johtuuko se Lindan chileläisestä perinnöstä, mutta piirakat olivat herkullisia. Jaoimme kaikki myös salaatteja, kokeillaksemme niitä. Sekä papusalaattia että salaattia halloumilla voi suositella lämpimästi!

WIFI.se

Meillä oli aurinkoa ja lempeää kesähelteitä. Niin fantastisen ihanaa! Mielestämme Skånessa oleminen tuntuu edelleen hieman eksoottiselta, positiivisella tavalla.

Peter i Skanör

Katso lisää naapurustossa

Skanörin vieressä on Falsterbon naapurikaupunki. Se ei myöskään ole kaukana, jos haluat vierailla sellaisissa kaupungeissa kuin Malmö, Lund, Trelleborg tai Ystad. Tai miksi ei käydä Ruotsin eteläisin niemeke Smygehuk? Trelleborgista ja Ystadista voit myös ottaa lauttoja seuraaviin kohteisiin Saksa ja Puola.

Kaikki parhaat vinkkimme lomalle Skånessa

Oletko käynyt Skanörissä tai Falsterbossa? Ehkä olet ollut täällä aurinko- ja merilomalla? Kerro meille siitä!

Tietoja Skanöristä

 • Kunta: Vellingen kunta
 • Maakunta: Skånen lääni
 • Maisema: Skåne
 • Sijainti: Falsterbonäsetissä Vällingen kunnassa Kaakkois-Skånessa.
 • Väestö: Yli 37 000 Vellingen kunnassa (2021)
 • Lue lisää: Lue lisää Lounais-Skåne Visit Skånessa.

Skanörin historia

 • 1200-luvulla: Saksalaisen Hansan perustaminen loi pohjan Skanörin suurille kalamarkkinoille. Markkinoiden syntymisen mahdollistivat silakan suuri määrä, saksalaisten suuret laivat sekä tynnyrien ja suolan saatavuus.
 • 1200-luvulla: Skanör mainitaan kirjallisesti ensimmäistä kertaa. Lyypekin historiankirjoittaja Arnold kertoo "Chronica slavorum" -teoksessaan vangituista kauppiaista.
 • Keskiaika: Skanör oli Falsterbon ohella yksi Pohjois-Euroopan tärkeimmistä kauppapaikoista. Kauppa kukoisti syksyllä, ja kävijöitä saattoi olla jopa 70 000.
 • 1500-luvulla: Kalojen saatavuus heikkeni, mikä johti taloudelliseen taantumaan.
 • 1874 ja 1885: Kaupungissa syttyy suuria tulipaloja.
 • 1872: Kaupunkiin iski tulva.
 • 1800-luvun loppupuoli: Rautatien ja uuden merikylpyläaallon myötä alkoi Skanörin uusi vaurauskausi.

Tilaa uutiskirjeemme