Meny Stäng

Sahara – lyxcamping och dromedarer i öknen

Waow, vilken tur ut i öknen vi har fått uppleva! Vi reste från Zagora rakt ut i Sahara, inte långt från gränsen till Algeriet. Timme efter timme genom tre sorters öken: sand, sten och det som är varken det ena eller det andra, utan kanske botten av en uttorkad sjö. Ibland några Akacia-träd, ett gäng dromedarer på vandring eller några franska turister på motorcykel eller till fots.

Lyxcampen Erg Chigaga

Till slut kom vi fram till den lyxiga campen Erg Chigaga, mitt bland sanddynerna. I vårt stora tält fanns till exempel både vattentoalett och dusch! Vi hann bara lämna av väskorna i tältet och se oss om väldigt snabbt. Sedan var det dags för dromedar-ritt! Det var väldigt häftigt att ta en dusch på morgonen och veta att man är i Sahara. Sjukt, coolt och tacksamt på en och samma gång.

Sahara tält
Erg Chigaga
Marocko, Sahara

På dromedarer i Sahara

Stadigt i sadeln, och en bra bit upp från marken, red vi genom öknen medan dromedarerna gjorde långa skuggor i sanden. Strax innan solen skulle sjunka fick vi klättra upp på kammen av en sanddyn, och därifrån såg vi hur solen slukades av horisonten. Och så förstås middag, lite rosévin och arabisk musik vid en sprakande eld på kvällen. Den här turen, som arrangerades av Sahara Experience, kommer vi inte att glömma!

Peter och dromedarföraren vid en av dromedarerna
Peter och dromedarföraren vid en av dromedarerna
Marocko, Sahara
Dromedarerna gjorde långa skuggor i sanden
Dromedarerna gjorde långa skuggor i sanden
Hela bloggänget har klättrat upp på en sanddyn
Hela bloggänget har klättrat upp på en sanddyn
I Saharas öken
Hela gänget på toppen av en sanddyn …
Solnedgång över Sahara
Uppe på sanddynen fick vi se solen sjunka över Sahara

Ny dag och tur med jeep

Nästa dag packade vi ihop oss i jeeparna och fortsatte turen genom öknen. Sedan fortsatte vi och fortsatte. Då och då stannade vi för att fotografera det fantastiska landskapet, samtidigt som vi gjorde vårt bästa för att skydda oss mot den yrande sanden.

Det gäller för övrigt att vara rätt klädd i öknen!
Dessutom kan man behöva skydda kameran från den yrande sanden...
Marocko öken
Ökentur

Prenumerera på vårt nyhetsbrev