Annons

Vi heter Helena och Peter Bergström. Vi bor i en husbåt i Stockholm och reser så ofta vi kan – med flyg, tåg, båt eller vår husbil FREEDOM. Vi älskar att upptäcka och se mer av vad världen har att erbjuda, allt från natur till kultur. Här kan du läsa mer om våra resor, vår husbil, vår husbåt och vårt resemagasin.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss? Hör gärna av dig via e-post eller telefon! Du når oss på kontakt@freedomtravel.se eller på telefon 0769-414041.

Peter & Helena

Våra resor

Vi har rest i över 60 länder i fem världsdelar, med flyg, tåg, båt eller husbil. Vi älskar att upptäcka nya platser, prova nya maträtter och möta nya människor.

Vi reser allra mest i Europa, men vi har också rest med Transsibiriska järnvägen genom Sibirien, ryggsäcksluffat genom Kenya och Tanzania, husbilat på äventyrsjakt genom Nya Zeeland och båtluffat i Filippinerna. Under 2015 upptäckte vi Europa genom att ta ett helt år tjänstledigt och resa med husbilen runt Europas kust, från Normandie i väster till Balkan i öst. Sedan dess har vi fortsatt att upptäcka Sveruge, Europa och världen under flera månader varje år.

Skidresa till Österrike

Vår husbil

Vår husbil är en Adria Coral 660 sp från 2007, men vi har gjort en ”extreme motorhome makeover” så det är inte helt lätt att se … Peter har designat och låtit foliera husbilen på utsidan. Husbilen är nu utrustad med larm på dörrar, rörelselarm, kassaskåp, dubbla batterier, solpanel och elverk. Och ”lite” extra lampor och ljudsystem och sånt förstås …

Kapellskär camping

Vår husbåt

Vår husbåt är troligtvis från början av 1900-talet. Den var från början en passagerarslup och har därefter legat som husbåt på Djurgården, innan den kom till Pampas marina i Solna. Idag är det en husbåt utan motor, som ligger permanent vid sin kajplats, fast inkopplad till vatten och avlopp.

Sommaren 2014 lyfte vi upp båten på land och gjorde en omfattande renovering. Vi rev hela vardagsrummet och byggde ett nytt, bytte all panel och alla fönster och lade nytt tak.

Husbåt

Vårt resemagasin

Vi skriver om resor, äventyr och camping, men också om livet i en husbåt och livsstil i allmänhet. Idag har vårt digitala magasin cirka 120 000 unika läsare per månad, och vi har även FacebookInstagram och Youtube samt en webbutik. Vi har publicerat varje dag sedan 2009 och målet är att presentera ett resemagasin som är både informativt och personligt.

Göra en egen e-bok

Vad gör vi till vardags?

Att driva ett digitalt resemagasin är ett heltidsjobb, och vi jobbar idag båda med detta, även om vi också kombinerar med andra jobb och uppdrag.

Helena är folkhälsovetare och Med. Doktor, vilket innebär att hon disputerat i folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet. Hon har arbetat många år med folkhälsofrågor, dels vid Karolinska Institutet och dels i Region Stockholm. Idag arbetar hon dock mest med frilansuppdrag, bland annat som skribent. Peter har tidigare jobbat som snickare, med egen byggfirma, men är nu engagerad i resemagasinet på heltid.

Vi har inga gemensamma barn, men Peter har två vuxna söner, Robin och Billie, som båda flyttat hemifrån och jobbar.

Moules frites i Nice

Prenumerera på vårt nyhetsbrev