Annons

Resa till Östafrika? Denna del av världen, i den östra delen av Afrika, bjuder på många spännande och exotiska resmål. Här kan man till exempel uppleva safari, men också vackra stränder, vild natur och olika kulturella aktiviteter.

Vilka länder ingår i Östafrika?

Östafrika är en region i östra Afrika som kan definieras på olika sätt. Till Östafrika räknas alltid Kenya, Uganda, Tanzania, Etiopien, Eritrea, Djibouti och Somalia. Även Rwanda och Burundi räknas idag ofta hit.

Dessutom tillkommer ibland ö-nationerna utanför Afrikas kust i Indiska oceanen, såsom Komorerna, Mauritius och Seychellerna. I söder är gränserna mot Centralafrika och södra Afrika lite flytande. Ytterligare länder som kan räknas till östra Afrika inkluderar Sudan, Madagaskar, Malawi, Mocambique, Zambia och Zimbabwe.

zanzibar i östafrika
Zanzibar, som tillhör Tanzania, ingår i Östafrika

Östafrika – en spännande region

Östafrika är en spännande och intressant region. Här finns ett flertal länder som tar emot turister i lite större utsträckning, men också länder som mycket sällan besöks av turister. Det är bland annat vanligt att resa till regionen för att uppleva safari med stora vilda djur som lejon och elefanter. Ofta görs besök i någon safaripark i kombination med sol och bad vid någon av alla vackra stränder.

Annat som lockar turister är bestigning av berget Kilimanjaro samt kulturella upplevelser i möte med lokalbefolkning, som till exempel visar upp dans eller hantverk.

Artiklar om resmål i Östafrika

Här hittar du massor av intressanta artiklar om resmål i Östafrika. Artiklarna har skrivits antingen av oss (Helena och Peter på FREEDOMtravel) eller någon av våra gästskribenter. Än så länge finns reportage om följande länder i området:

Kenya i Östafrika
Bröllop i Kenya i Östafrika

Vill du läsa mer om resmål i Afrika?

Vill du läsa mer om resmål i Afrika? Här på FREEDOMtravel hittar du också reportage om länder i Nordafrika, Västafrika och Södra Afrika.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev