Meny Stäng

Ställplatser i Italien

Här presenterar vi campingar och ställplatser i Italien – allt från härliga campingar runt Gardasjön och vid Venedig till enkla ställplatser i vindalar och i södra Italien. Vi bjuder också på personliga tips om saker att se och uppleva i närheten, när man ändå är på väg. Ställplatserna/campingarna presenteras från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där – observera att uppgifter och priser gäller för det angivna året.

Campingar och ställplatser i Italien

Det finns gott om campingplatser runt om i landet. Fricamping är tillåten på privat mark om markägaren gett tillstånd och ofta även på allmän mark, dock ej i nationalparker. Övernattning i husbil parkerad på väg, gata eller p-plats är tillåten. Här följer alla campingar och ställplatser i Italien som vi har besökt.

Vädret just nu

booked.net

Lignano/Sabbiadoro, Adriatiska havet

Camping Sabbiadoro

Sabbiadoro

Italien, lignano

Beskrivning: En enorm camping med långa rader av campingfordon och massor av människor. En mindre pool finns och det är nära till den stora sandstranden. Service: Otaliga servicehus och stor campingbutik. Pris: Minns inte. Hitta hit: Via Sabbiadoro 8. (2011)

Italien, Liglano

JESOLO, ADRIATISKA HAVET

Camping Jesolo International

Jesolo International

Italien, Jesolo

Beskrivning: En mycket stor och enormt lyxig all inclusive-camping i Jesolo, inte så långt från Venedig. Här finns allt från extra stora platser för den som vill samt pooler och strand. Service: Fräscha servicehus, tömning av latrin och gråvatten, tvättmaskiner, WiFi, restauranger, läkare, sportaktiviteter, båtuthyrning etc. etc. Pris: 29 euro/natt för platsen + 13 euro per person i juli 2011. Hitta hitVia Alberto da Giussano 1, I-30016 Jesolo Lido. (2011)

Italien, jesolo

Venedig

Camping Rialto

Venedig

Italien, Venedig

Beskrivning: Enkla campingar kan fungera lika bra som ställplatser i Italien, och denna enkla camping utanför Venedig är en sådan. Lokala bussar går till Venedig strax utanför campingen. Campingen erbjuder  information om bussar och bussbiljetter. Service: Servicehus med toaletter och duschar, tömning av latrin och gråvatten, tvättmaskiner, WiFi. Pris: Minns inte. Hitta hit: Via Orlanda. (2011)

Italien, Venedig

Italien, Venedig

Gardasjön: Riva del Garda

Area di Sosta per Camper

Riva del Garda

Italien, Riva del Garda

Beskrivning: En enkel husbilscamping som fungerar ungefär som ställplatser i Italien. På detta ställe får man stå max 48 timmar. Mycket nära till vattnet och även till centrum. Service: Några få toaletter och duschar, lite “nödmat” i receptionen och enligt uppgift WiFi (som inte funkade när vi var där). Pris: Minns inte. Hitta hit: Längst norrut vid Gardasjön, Via Brione, Comune di Riva del Garda. (2011)

Italien, Gardasjön

Gardasjön: Bardolino

La Rocca Camping

Bardolino

Italien, Garda, Bardolino

Beskrivning: En enorm camping med strand, pooler, barnfamiljer och lekledare som sjunger monotona barnsånger. Bilden är från område i närheten. Service: Allt som brukar finnas på en camping inkl. butik och restauranger. Pris: Minns inte. Hitta hit: Östra sidan av Gardasjön, Loc. S.Pietro, 37011 Bardolino. (2009)

Italien, Verona

Italien, Valpolicella

Gardasjön: Moniga del Garda

Piantelle Camping

Campingar och ställplatser i Italien

Italien, Moniga del Garda

Beskrivning: En stor fin camping med både strand och stor pool. Service: Servicehus med toaletter och duschar, internet i receptionen m.m. Pris: Minns inte. Hitta hit: via San Cassiano 1/A – 25080 Moniga del Garda (Brescia). (2011)

Italien, Gardasjön

Gardasjön: Sirmione

Laguna Marina

Sirmione

Italien, Sirmione

Beskrivning: En enkel camping med ganska små platser och en fin pool. Service: Servicehus med toaletter och duschar, soptömning. Pris: Minns inte. Hitta hit: Via Cantarane 18, Glauco Patucelli. (2011)

Lago d’Iseo

fricamping

Lago d'Iseo

Italien, Lago d'iseo

Beskrivning: Iseosjön är fantastiskt vacker och här finns flera små campingar, men under högsäsong är de väldigt fulla. Det finns platser här och var där det går att fricampa, se upp bara för skyltar som säger att det är förbjudet att parkera. Pris: Gratis. Service: Kanske en papperskorg och en butik om ni har tur. (2011)

Italien, Lago D'Iseo

Italien, Bergamo

Milano

Milanos citycamping

Milano

Italien, Milano

Beskrivning: En bra och relativt central camping i Milano. Härifrån kan man ta sig in till centrala stan med bussar och tunnelbana. Service: Servicehus med toaletter och duschar, vatten, latrintömning, tömning av gråvatten, möjlighet att tvätta bilen, tvättmaskiner, WiFi och liten bar/café. Hitta hit: Campeggio Citta di Milano, Via G Airaghi 61, 201 53 Milano. (2011)

Italien, Milano camping

Italien, Milano

Sardinien

Camping Car Palmasera

På Sardinien finns gott om ställen att övernatta med husbil. Läs mer om campingar och ställplatser på Sardinien.

Apulien: Taranto

San Bay camping

Camping Taranto

Italien, Taranto

Beskrivning: Camping kombinerat med restaurang och diskotek på San Vito-udden strax söder om Taranto. Lite struligt med service och betalning när vi var där och mycket ungdomar. Service: Servicehus med toaletter och duschar (kostar extra), kaffeautomat, restaurang m.m. Pris: 28 euro/dygn inkl. husbilsservice i augusti (billigare utan husbilsservice) 2015. Hitta hit: Kör nästan längst ut på San Vito-udden (strax söder om Taranto) och följ skyltar mot campingen. (2015)

Apulien: Otranto

Parcheggio Via Renis

Ställpatser i Italien: Otranto

Italien, Oranto

Beskrivning: 24-timmars parkeringsplats för personbilar och husbilar, med gångavstånd till centrum i Otranto. Service: Bevakning och vatten. Pris: 6 euro/dygn 2015. Hitta hit: Via Renis. Kör till Otranto och följ skyltar. (2015)

Italien, Otranto

Apulien (Klacken)

Fricamping Puglia

Italien, Apulien

I Apulien (italienska: Puglia) finns ställplatser precis överallt (särskilt längs den sydostliga kusten), och mellan dessa fricampar italienarna överallt. Det finns alltså ingen anledning att nämna någon specifik plats. Vi stannade över natten på en parkeringsplats på den nordvästliga kusten (2 euro/dag). (2015)

Italien, Apulien

Kalabrien: Tropea

Parkeringsplats i centrum

Ställplatser i Italien: Tropea

Italien, Kalabrien, Tropea

Beskrivning: Parkeringsplats som är populär bland husbilar, med gångavstånd till centrum och strand. (Camping och ställplats med service finns i närheten om man hellre vill ha det.) Service: Ingen. Pris: Gratis. Hitta hit: Kör till Tropea och följ skyltarna mot campingen. Parkeringen ligger strax före staden, på vänster hand. (2015)

Italien, Tropea

Se mer i Italien

Vi har inte besökt Rom med husbil, och kan därför inte tipsa om ställplatser eller campingar. Men Rom är en fantastisk stad! Om du är på väg dit – läs gärna våra tips om saker att se och göra i den eviga staden:

Italien, Rom, Colosseum

Italien, Rom

Italien, Vatikanstaten

Sicilien

Von-Platen-Syrakusa

På Sicilien finns gott om ställen att övernatta med husbil. Läs mer om campingar och ställplatser på Sicilien.

Väder i Italien (Venedig)

Italien Venedig

BRA ATT VETA

  • Valuta? Euro
  • Prisläge? Lite billigare än Sverige (men vissa saker är dyrare)
  • Språk? Italienska (en del pratar engelska eller tyska)
  • Se upp med? I vissa områden kan det vara bra att ha lite extra uppsikt över sina värdesaker.
  • Tänka på? Man beställer lite annorlunda på restaurang än i Sverige och för huvudrätter (secondi piatti) anges priset endast för köttet/fisken. Därefter beställer man till eventuell potatis, grönsaker, bröd etc.
Att besöka Colosseum

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer

1 kommentar

Skriv kommentar →

  1. Ingemar ahlgren säger:

    Hej vi ska köra ner till Italien och Toskana i början av april. Undrar hur vägarna är att köra på. Har en 8 meters husbil så jag undrar vilka vägar som är bäst att köra. Vill gärna köra på mindre vägar. Tacksam för info

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.