Meny Stäng

Jesolo International – lyxcamping i Italien

Lyxcampingen Jesolo International ligger i Lido Di Jesolo i Italien. Här, i närheten av Venedig, hittar man Europas längsta gå- och shoppinggata samt en enormt stor och lyxig camping. Detta är ”all inclusive” i dess rätta bemärkelse.

Det finns vägskyltar överallt, och ändå går vi ideligen fel. Här finns en lång beach, pooler, restauranger, sportanläggningar, lekplatser, en supermarket och servicehus som får en att tro att man befinner sig på hotell.

Till Österrike – och tillbaka till Italien

Vi påbörjade egentligen resan norrut, från Gardasjön till Innsbruck. Tanken var att vi skulle ta oss vidare till Berlin och Polen, men nu när vi äntligen fått Internet kan vi ju se att ett lågtryck verkar dra in över hela norra Europa …

Det lät ju inte alls kul. Vi vände helt enkelt tillbaka till Italien, och tog in på den enorma och lyxiga campingen Jesolo International. Det är i alla fall fördelen med husbil och inga bokningar. Man kan ändra planer precis när man har lust.

Österrike
Österrike camping
Camping i Kranebitten/Innsbruck, omgiven av Alperna

Jesolo International – enormt stor camping

Den här campingen är verkligen enormt stor. Det går vägar åt alla håll, och det behövs skyltar överallt så man ska ha en chans att hitta. De flesta campingtomterna är hyfsat stora, men det finns också vissa som är extra stora, för de gigantiska amerikanska husbilar vi ser på vissa ställen. Och så finns det vissa som är extra lyxiga – där man till exempel får en egen toalett.

Jesolo International
Det behövs skyltar för att man ska hitta

Allt man behöver på Jesolo International

Det finns flera butiker och restauranger på området, och i åtminstone en av butikerna kan man köpa vin genom att fylla på i en medhavd flaska. Det finns självklart också ett helt gäng servicehus, pooler, lekplatser och sportanläggningar. Om man inte vill behöver man egentligen aldrig ta sig utanför campingen.

Om du är ute efter ställplats så glöm det här. På campingen finns det allt du kan önska dig och den är sjukt bra, men det kostar förstås en hel del att vara här. Vi stannade här i en vecka och delade det på fyra bara för att få uppleva lite lyx i all tillvaro och vi glömmer det inte.

Jesolo International
Vår plats på Jesolo International

Dyrt, men mycket ingår

Priset? 29 euro/natt för platsen + 13 euro per person (2011). Ganska saftigt alltså, men å andra sidan är det fascinerande hur mycket som ingår i priset: solstolar och parasoll, kanoter, banana boat, båtturer, äventyrsgolf, olika sporter, WiFi, högtryckstvätt för bilen, kurs i italienska, läkare och ett vattenland som ligger 2 km bort. För att nämna en del. Servicehusen är riktigt fräscha, liksom tvättmaskiner och all annan service. Ingenting att klaga på alltså!

Jesolo International Italien
Fräscha servicehus
Jesolo Italien camping
Supermarket på campingen
Camping Jesolo Italien
Stranden nedanför campingen

Majoriteten av gästerna är tyskar

På den här campingen är majoriteten av gästerna tyskar. I övrigt ser man italienare, österrikare, belgare och holländare. Blir man tilltalad är det tveklöst på tyska och ofta tar det ganska lång tid innan vi hinner avbryta och fråga om personen i fråga möjligtvis pratar engelska …

Tyska på camping

Lång shoppinggata i Jesolo

Jesolo består av en enda lååång huvudgata kantad av butiker (huvudsakligen varianten krimskrams, även om det plötsligt kan dyka upp en Armani också). Första dagen försökte vi gå, men efter en tredjedel av sträckan gav vi upp … Bättre att hyra en cykel för fyra!

Jesolo
Cykel för fyra i Jesolo!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev