Här hittar du tips inför din semester på Balkan. Här hittar du allt från paradisstränder och naturupplevelser till skidåkning och storstäder. Låt våra restips inspirera dig att börja planera din resa! Klicka vidare till det land du är intresserad av och hitta massor av inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra egna erfarenheter och de länder som presenteras är länder som vi själva har besökt. Låt drömmarna börja om en härlig semester på Balkan!

Semester på Balkan

Vilka länder som ingår i Begreppet Balkan varierar, beroende på utgångspunkt. Vi har valt att tolka begreppet rent geografiskt, och här kan du därför läsa om de länder som helt eller till större delen ligger på Balkanhalvön. Grekland ligger på Balkanhalvön, men räknas av kulturella skäl inte alltid till Balkan, så Grekland får en egen presentation.

Västra Balkan

På västra Balkan ligger Albanien och länderna som tillhörde forna Jugoslavien (utom Slovenien). Flera av dessa länder, bland annat Kroatien och Albanien, har en fantastiskt vacker kust mot Medelhavet med kristallklart vatten. Makedonien har ingen kust, men har istället charmiga semesterorter intill sjön Ohrid, som ligger till hälften i Albanien och till hälften i Makedonien.

Förutom sol och bad kan man i det här området uppleva allt från vacker natur till historiska sevärdheter. En fördel är att prisläget är relativt lågt, särskilt i Albanien och Makedonien. Läs mer om det land du är nyfiken på:

Zlatni Rat I Kroatien

Grekland

Grekland har varit en semesterfavorit för svenskar länge, och det är kanske inte så konstigt med tanke på läget och klimatet. Förutom att det finns många fina semesterorter på fastlandet omges Grekland av otaliga öar, som passar utmärkt för semesterliv med sol, bad och vattenaktiviteter. Grekland bjuder också på god mat och en varm härlig atmosfär. Vi har (hittills) besökt tre destinationer i Grekland. Läs gärna mer här:

Solnedgång över Kassandra - semester på Balkan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev