Meny Stäng

Färöarna

Annons

Resmål på Färöarna! Här hittar du inspiration om saker att se och göra på Färöarna. Tycker du om dramatisk natur, vilda havsfåglar eller kanske nordisk kultur och historia? Här kommer våra bästa restips om Färöarna!

Varför resa till Färöarna?

Färöarna bjuder på karg, dramatisk och vacker natur, med höga klippor och branta stup mot det brusande och vilda havet. Det finns 18 olika öar att upptäcka, som alla bjuder på fin natur. Här kan du till exempel vandra, ge dig ut på båtturer eller skåda fågel.

Det är också möjligt att ta helikopterturer för att upptäcka ön. Passa också på att lära dig mer om färöisk kultur. Färöarna är ett självstyrande område med ett eget språk. Här hittar du tips och inspiration om resmål för din resa till Färöarna.

Resmål på Färöarna

Färöarna

Borðoy och Svinoy

Borðoy och Svinoy är två mindre öar på Färöarnas östra sida. Hit kan du bland annat åka med reguljär helikopter, vilket blir som ett äventyr under din resa till Färöarna. Fotot med helikoptern är från Klaksvik på Borðoy.

Risin og kellingin

Eysturoy

Eysturoy är den näst största ön på Färöarna. Här finns bland annat klippan Eiðiskollur, två klippformationer som sticker upp ur havet och som kallas ”Risin og Kellingin” (jätten och kärringen) och en fotbollsplan med spektakulär placering. Här hittar du också den naturliga hamnen Gjógv.

Saksun

Streymoy

Streymoy är den mest befolkade ön på Färöarna, och den ö där huvudstaden Torshavn ligger. Därför är det naturligt att du hamnar här under din resa till Färöarna! Ön är bergig och det finns en del strömmar, sjöar och gott om får. Hyr gärna bil och åk runt för att uppleva den karga, men vackra naturen. Besök till exempel vackra Saksun i nordväst.

Flygplats Färöarna

Vágar

Vágar ligger väster om huvudön Streymoy och det är här man hamnar om man tar flyget till Färöarna. Om man kommer med flyget kan man fortsätta till Torshavn med buss.

Torshavn

Torshavn

Under din resa till Färöarna vill du förstås inte missa den charmiga lilla huvudstaden. Här hittar du små bostadshus, en hamn och ett litet centrum. Besök gärna Café Natúr och ta båtturer till andra öar, eller kanske en tur med reguljär helikopter. Man kan resa hit med flyg och buss eller med färjan Smyril Line, från Bergen i Norge.

Nolsoy Färöarna

Nólsoy

Nólsoy är en liten ö på den sydöstra sidan av huvudön Streymoy. Trots att ön är så liten fanns (i alla fall när vi vad där) en liten brandstation, som syns på bilden.

Hvalba

Suðuroy

Egentligen kan man nog rekommendera vilken som av Färöarnas 18 öar, som alla har vacker natur. Suðuroy är den sydligaste ön och är ganska stor. Vi liftade runt, vilket var en upplevelse. Bilden är från vackra Hvalba på den norra sidan.

Resmål i Danmark – mer läsning

Resmål på Färöarna
Helena Bergström på Färöarna, resemagasinet FREEDOMtravel.se
resmål på Färöarna

Info och fakta om Färöarna

 • Huvudstad: Torshavn
 • Språk: Färöiska och danska (många pratar också ”skandinaviska” och engelska)
 • Invånare: 49 000 (2017)
 • Valuta: Färöisk krona (FKr)
 • Religion: Kristendom (mestadels protestantism)
 • Flagga: Flaggan består av ett rött och blått kors på vit botten

Bra att veta om Färöarna

 • Prisläge: Som i Sverige ungefär
 • Tidsskillnad: -1 timme
 • Akutnummer: 112
 • El: Som Sverige
 • Vatten: Drickbart
 • Se upp med: Dimman kan ibland bli oerhört tät, så att man knappt ser handen framför sig.
 • Tänka på: Kristendom spelar större roll på Färöarna än i Sverige, så affärer och liknande kan hålla stängt på religiösa helgdagar.

Resa till Färöarna

 • Flyg: Du kan flyga till Köpenhamn och därefter vidare till Färöarna.
 • Färja: Du kan ta med bilen på färja från Hirtshals i Danmark till Torshavn. Läs mer på Smyril Line.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

1 kommentar

Skriv kommentar →

 1. Hantverk säger:

  Detta verkar verkligen vara ett spännande resmål! *Kollar upp biljetter direkt*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *