Här presenterar vi campingar och ställplatser i Portugal – allt från flera riktigt bra ställplatser nära hav och city till billiga och bra campingar runt södra Portugal. Vi bjuder också på personliga tips om saker att se och uppleva i närheten, när man ändå är på väg. Ställplatserna/campingarna presenteras från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där – observera att uppgifter och priser gäller för det angivna året.

Campingar och ställplatser i Portugal

Det finns gott om både campingplatser och ställplatser runt om i landet. Fricamping är tillåten om markägaren lämnat tillstånd. På allmän mark är fricamping inte tillåten. Förbudet gäller även övernattning i husbil parkerad på väg, gata eller p-plats. Här följer alla campingar och ställplatser i Portugal som vi har besökt.

Vädret just nu I Lissabon

booked.net

Caminha

Camping Orbitur

Camping Orbitur

Portugal, Caminha

Beskrivning: Camping nära havet, med lagom cykelavstånd till staden (går även att promenera). Service: Servicehus, liten bar och liten butik. WiFi som främst kan användas runt baren. Pris: Minns inte. Hitta hit: Kör till Caminha. Campingen ligger strax söder om staden, skyltar visar vägen. (2014)

Portugal, Caminha

Nazaré

Camping Vale Paraiso

Nazaré

Portugal, Nazare

Beskrivning: Stor välskött camping med skog runt omkring, samt höga stängsel. Service: Servicehus, tvättstuga och wifi i vissa byggnader. Pris: 16 euro/dygn med ACSI-rabatt på lågsäsong (el ingår) 2014. Hitta hit: Kör till Nazaré. Campingen ligger på vägen ut mot havet, på höger sida. (2014)

Portugal, Nazaré

Portugal, Cabo de Roca

Portugal, Lissabon

Lagos

ställplats vid hamnen

Ställplatser i Portugal: Lagos

Portugal, Lagos

Beskrivning: Obevakad ställplats på stor grusplan, inte långt från marinan. Service: Vatten och tömning av grå och svartvatten. Pris: 3 euro/dygn 2015. Hitta hit: Ligger nära marinan, mycket väl skyltat! (2015)

Portugal, Lagos

Portugal, Cabo de sao Vicente

Albufeira

Parque Palmeira

campingar och Ställplatser i Portugal

Portugal, Albufeira

Beskrivning: Stor ställplats som drivs av en fotbollsförening. Inhägnade platser på grus och gångavstånd till centrum och stranden. Service: Vatten, tömning av grå och svartvatten, el, toaletter och duschar, tvättmaskin och WiFi som räcker till den första raden husbilar. Pris: 8 euro/dygn de tre första dagarna, därefter 7 euro/dygn (el ingår) 2015. Hitta hit: Rua José Carlos Ary dos Santos, vid fotbollsstadion, inte så långt från Lidl. (2015)

Portugal, Albufeira

Portugal, Albufeira

Portugal, Albufeira

Portugal, Galé

Tavira

Polisens camping

Polisens camping Tavira

Portugal, Tavira

Beskrivning: Camping på gräs och asfalt i delvis sluttande miljö, utan bestämda platser. Ej öppen på sommaren, då den används av polisen. Heter egentligen Parque de Autocaravanes. Service: Servicehus, tvättstuga och wifi i tvättstugan. Pris: 10 euro/dygn (el ingår) 2015. Hitta hit: Estrada da Fonte Salgada, ligger ovanför staden från havet sett. (2015)

Portugal, Tavira

Väder i Portugal (Lissabon)

Portugal, Lissabon

BRA ATT VETA

  • Valuta? Euro
  • Prisläge? Billigt (billigare än i Sverige)
  • Språk? Portugisiska (en del pratar engelska)
  • Se upp med? De höga stupen vid Atlantkusten är fantastiska för utsiktens skull, men det är onödigt att ta selfies alldeles för nära kanterna …
  • Tänka på? Vädret kan ibland vara väldigt hett på sommaren. På vintern kan det vara skönt på dagtid, men det blir kyligt på kvällarna.
Portugal i januari

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer