Meny Stäng

Stranden i Galé – Portugals bästa strand

Stranden i Galé, som ligger i utkanten av Albufeira vid Algarvekusten, är enligt oss Portugals bästa strand. Åt ena hållet sträcker sig en lång sandstrand med finkornig sand. Dit åker vi och joggar varannan dag. Åt det andra hållet finns en strandremsa med vackra stenformationer och små mysiga vikar, där man kan hitta ett eget litet avskiljt hörn för sol och bad.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Portugals bästa strand

Stranden i Galé måste vara Portugals bästa strand! Stranden ligger i utkanten av Albufeira och strax intill stranden finns en parkering. När man går ner mot stranden från parkeringen kan man välja att gå åt höger eller åt vänster. Åt höger finns en lång fin sandstrand där vi brukar jogga, och åt vänster finns den del av stranden som vi tycker är den finaste.

Här delar klipporna in stranden i en mängd små vikar, som är vackert omringade av stenformationer och otroligt mysiga. Såhär, vintertid, kan vi välja och vraka bland de små stränderna. Vi brukar nästan vara ensamma här. Och den stranden vi väljer – den måste man klättra lite för att nå …

Peter på stranden i Galé vid Algarvekusten
Stranden i Galé, Albufeira - Portugals bästa strand
Stranden i Galé, Albufeira
Stranden i Galé
Framme vid vår favoritvik!
Portugal, Galé
Utsikt mot vågorna

Att sola i januari

Som du ser så går det alldeles utmärkt att sola i Portugal i januari! Om vi ska vara ärliga så är det bara ett fåtal timmar varje dag, på eftermiddagen, som det är tillräckligt varmt för att sola. På kvällarna och på nätterna blir det kyligt. Men vad gör det när man får njuta några timmar i solen varje eftermiddag? Portugiserna däremot tittar lite förvånat på oss, där de går runt i täckjackor …

Portugal, Galé
Helena anpassar sig i miljön (Peter lekte med kameran)
Galé Portugal
Visst är det fint vid Portugals bästa strand!?

Jogging på stranden i Galé

På den långa flacka delen av stranden brukar vi jogga, och vet du vad som hände när vi joggade på stranden idag? Jo, vi sprang på några andra svenska bloggare! Helt plötsligt stötte vi ihop med Elisabeth och Lennart från bloggen Husbilen Ellen.

Vi har läst varandras bloggar väldigt länge, men inte träffats i verkliga livet förut. Väldigt roligt att äntligen träffas på riktigt! Vi fick en trevlig pratstund och flera bra tips på vad man kan se och göra i området. Vi hade tyvärr inte med kameran, men du kan se deras bilder här.

Strand galé
Vi brukar jogga på den här långa stranden i Galé
Jogging
Redo för joggingtur på stranden i Galé!
Alla våra bästa tips om Portugal. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev