Meny Stäng

Bounty Beach på Malapascua – härlig strand i Filippinerna

Annons

Bounty Beach är en vacker strand på ön Malapascua i Filippinerna, och också den mest turistiga stranden på ön. Här kan man njuta av sol, bad, snorkling och dykning, eller bara hänga på någon av alla restauranger längs strandpromenaden.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bounty Beach på Malapascua

I början av vår vistelse på Malapascua bodde vi på den norra delen av ön, som är mindre turistig. Där hittar man bland annat Norra stranden som också är fin, men där det bara finns något enstaka boende och matställe.

Efter ett tag flyttade vi istället till området runt Bounty Beach, där man hittar betydligt fler hotell, restauranger och butiker. Stranden i sig är en lång vacker sandstrand, invid det kristallklara och grönskimrande vattnet, där de filippinska båtarna ligger och guppar.

Bounty Beach ligger på den södra änden av ön Malapascua, som ligger strax norr om ön Cebu i Filippinerna.

Strandpromenad på Bounty Beach

Längs med Bounty Beach går en lång strandpromenad. När man strosar här passerar man restauranger, barer, hotell, dykcenter och små spa-ställen.

Sol, bad, snorkling och dykning

Stranden är populär för sol, bad och snorkling. Det finns också flera dykcenter som tar med turister ut i båtar för dykning. Vattnen här ska vara fantastiska för dykning, och Malapascua är känt för att man kan se rävhajar (thresher sharks) här. Dessa hajar har ett väldigt speciellt utseende med en extremt lång stjärtfena, men utgör som tur är inget hot mot människor.

Restauranger och chill-ställen längs stranden

Om man bara vill chilla så går det också bra. Längs med Bounty Beach finns gott om restauranger och barer. Priserna här är förstås betydligt högre än på de lokala små gatorna en bit från stranden, men det kan det ju vara värt ibland om man vill inta sin måltid med en paradisstrand som fond.

Vi har framför allt fastnat på ett ställe med lite mer avslappnade ”saccosäckar” vid borden. Här är mysigt att sitta både på dagen, och i solnedgången …

Livemusik

Ibland, framför allt på helgerna, händer det att något ställe vid stranden bjuder på livemusik. Riktigt bra stämning kan det bli!

Hiltey’s Hide Out

Flera hotell ligger fint längs strandpromenaden vid Bounty Beach, men om man vill bo vid stranden får man förstås räkna med att betala lite mer. Vi är ute på långresa och är måna om att hålla ner vår budget, och valde därför ett ställe som ligger en liten bit ovanför stranden.

Hiltey’s Hide Out passar oss utmärkt. Stället ligger på kort promenadavstånd från stranden och erbjuder rena trevliga rum, och en mysig grönskande innergård.

Har du besökt Bounty Beach på Malapascua?

Har du kanske också besökt Bounty Beach på Malapascua? Om du inte gjort det, är det ett ställe som skulle passa för dig?

Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Fakta om Bounty beach på Malapascua

  • Land: Filippinerna
  • Provins: Cebu
  • Ö: Malapascua
  • Läge: Stranden ligger på den södra delen av ön Malapascua
  • Se och göra: Sol och bad, snorkling, dykning, båtturer, restauranger, spa med mera
  • Hitta hit: Ta båt från ön Cebu till Malapascua. Båten går från Maya New Port, längs norrut på ön Cebu. Från Cebu City till Maya New Port kan du ta buss eller bil (drygt tre timmar).

Prenumerera på vårt nyhetsbrev