Här hittar du våra bästa restips om Tyskland – allt från fantastiska slott och historiska händelser till vacker natur och stora äventyrsparker. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söderÅrtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Tyskland.

Varför resa till Tyskland?

  1. Charmiga städer – Många små och halvstora städer i Tyskland är oerhört pittoreska att promenera runt i.
  2. Slott – Det finns många fantastiska slott i Tyskland, inte minst sagoslottet Neuschwanstein.
  3. Historiska sevärdheter – Oavsett om du är intresserad av medeltiden eller av andra världskriget så hittar du historian här.
  4. Vacker natur – Om man bara tar sig bort från Autobahn är det grönt och vackert att köra genom Tyskland.
  5. Äventyrsparker – Vi har inte besökt dem själva, men vi vet att det finns populära ställen som Playmobil funpark och Tropical Island.

Vädret just nu

booked.net

Wismar

restips om Tyskland

Tyskland, Wismar

Wismar är en fin och historiskt intressant hansastad i Mecklenburg-Vorpommern vid Östersjökusten. Sedan 2002 ingår gamla staden i Wismar tillsammans med Stralsund i Unescos världsarvslista. Här hittar du massor av historiska byggnader och gott om färsk fisk. I augusti varje år firar man stadens koppling till Sverige med en stor Schwedenfest.  (2017)

Tyskland, Wismar

Tyskland, Wismar, Schwedenfest

Tyskland, Wismar

Lübeck

Lubeck

Tyskland, Lubeck

Lübeck, eller Lybeck som staden ibland kan skrivas på svenska, är en fin gammal hansastad som ligger omgiven av floden Trave i delstaten Schleswig-Holstein. Sedan 1987 är den gamla stadskärnan upptagen på Unescos världsarvslista. När du är här ska du inte missa att handla marsipan och om du besöker staden i december kan du uppleva stadens stora julmarknad. (2015)

Tyskland, Lubeck

Nürnberg

Nurnberg

Tyskland, Nurnberg

Nürnberg är en historisk stad med en tydlig medeltidskänsla. Här kan man strosa runt i mysiga kvarter och titta på den stora borgen samt på alla mäktiga kyrkor och katedraler. Om du kommer hit i december kan du också ta del av den stora julmarknaden Christkindlesmarkt. (2015)

Tyskland, Nürnberg

Örnnästet

Hitlers örnnästet

Tyskland, Örnnästet

Adolf Hitler fick Örnnästet, eller Kehlsteinhaus som huset egentligen heter, i 50-årspresent. Denna intressanta byggnad ligger i södra Tyskland, nära Salzburg och den österrikiska gränsen. Idag finns möjlighet att besöka det här fascinerande bygget, som ligger högt uppe bland bergen på 1800 meters höjd. (2011)

Tyskland, Örnnästet

Slottet Neuschwanstein

Sagoslottet Neuschwanstein

Tyskland, Neuschwanstein

Slottet Nesuchanstein är ett riktigt sagoslott, som faktiskt stått modell för Törnrosas slott i Disneyfilmen. Slottet, som uppfördes av kung Ludvig II under 1800-talet, ligger fantastiskt vackert på en hög höjd, i sydvästra Bayern på gränsen till Österrike. För att se den vackert smyckade insidan kan man boka en guidad tur. (2015)

Tyskland, Neuschwanstein

Väder i Tyskland (Berlin)

Tyskland, Berlin

BRA ATT VETA – mer restips om Tyskland

  • Valuta? Euro
  • Prisläge? Lite billigare än i Sverige
  • Språk? Tyska (en del pratar också engelska)
  • Se upp med? Trafiken är hektisk och hastigheterna är betydligt högre än i Sverige.
  • Tänka på? Vissa kommuner och städer har infört miljözoner, och för att köra här behöver man beställa en miljöplakett.

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer