Resa till Spanien? Resan går från norr till söder genom Spaniens bästa resmål. Tycker du om härliga stränder, färgstarka städer eller kanske god mat och goda viner? Här kommer våra bästa restips om Spanien! Är du med? Nu åker vi!

Varför resa till Spanien?

09 januari 2019

Sol och bad

Spanien har en otroligt lång kust mot Medelhavet, många långa sandstränder och bra klimat.

09 januari 2019
09 januari 2018

Härliga städer

Det finns många fantastiska städer i Spanien, inte bara Barcelona utan också till exempel Sevilla, Valencia och Tarragona.

09 januari 2018
09 januari 2017

Historiska sevärdheter

Det kryllar av historiska sevärdheter, såsom kyrkor, Alhambra och lämningar från romartiden.

09 januari 2017
09 januari 2016

God mat

Du hittar förstås goda tapas, men också fantastisk skinka och gott fläskkött från Iberico-grisen.

09 januari 2016
09 januari 2015

Låga priser

Prisläget är bra och det är relativt billigt att äta och dricka ute på restaurang.

09 januari 2015
Zarautz

1. Zarautz, Baskien

Zarautz ligger vid Spaniens norra kust och är väldigt vackert. Här finns en fin sandstrand, trevliga gator med butiker och restauranger, samt en camping med fantastisk utsikt. (2014)

Picos de Europa Spanien

2. Picos de Europa

Picos de Euroa är ett bergsmassiv i nordvästra Spanien. Bergen är svindlande höga och man kan vandra i den vackra naturen. (2014)

Empuriabrava

3. Empuriabrava, Katalonien

Empuriabrava, som ligger på ostkusten relativt nära franska gränsen, är den största marinan för boende i Europa. Här kan man promenera runt bland charmiga gränder och vattenvägar, eller kanske ta en båttur. (2015)

Casa Batllo Barcelona

4. Barcelona

Barcelona är en spännande stad som du inte vill missa under din resa till Spanien. Här hittar du intressant arkitektur, en strand mitt i stan och ett livligt nattliv. Missa framför allt inte Gaudis fantastiska verk, som La Sagrada familia och Casa Battló. Det är också trevligt att strosa runt i El Barri Gotic, de gotiska kvarteren. (2013)

Tarragona

5. Tarragona

I Tarragona finns massor av historiska byggnader från romartiden, många trevliga restauranger och dessutom en strand mitt i stan. Vi var här under påsken och att se påskprocessionerna i Tarragona var en speciell upplevelse. (2015)

restips om Spanien

6. El Templo del Sol, Katalonien

El Templo del Sol är en mycket fin naturistcamping i L’hospitalet d’enfant, söder om Tarragona: arabisk stil, stor jacuzzi och vacker sandstrand. (2015)

Peniscola

7. Peniscola

Peniscola är en fin semesterort med en lång strandpromenad, en fin sandstrand och en gammal borg. Här finns också flera campingar och ställplatser för husbilar. (2015)

Valencia

8. Valencia

Valencia är en vacker stad, med både historiska byggnader och modern arkitektur. I mars varje år firas den häftiga festivalen Las Fallas, med enorma statyer, fyrverkerier och en imponerande blomsterparad. (2015)

Benidorm

9. Benidorm

Benidorm har en häftig kombination av skyskrapor, lång sandstrand och en charmig gammal stadsdel. Det är turistigt och delvis brittiskt, men man har inte tråkigt här! (2015)

Sevilla

10. Sevilla

Sevilla är en vacker och trevlig stad att promenera runt i. Missa framför allt inte den fascinerande parken Maria Luisa. Ännu fler tips kan du få i vår intervju med Annika Elwing, som bott länge i Sevilla. Om du reser med husbil finns en ställplats som ligger centralt. (2015)

Granada

11. Granada

Granada är en speciell stad med massor av studenter och utsikt över bergskedjan Sierra Nevada. Den gamla stadsdelen Albaicín är värd ett besök liksom borg- och palatsområdet Alhambra. (2015)

Alhambra

12. Alhambra

Alhambra är ett mäktigt borg- och palatsområde i arabiskt stil i Granada, byggt av morerna på 1200-och 1300-talet. Området består av trädgårdar och byggnaderna från den sista islamiska dynastin i Spanien och är ett mycket populärt turistmål. (2015)

Roquetas de mar

13. Roquetas de Mar

Roquetas de Mar ligger vid havet, strax väster om Almería. Här finns en stor fin camping och en lång fin strand, med grus. (2015)

Torre del mar

14. Torre del Mar

Torre del Mar är en trevlig semesterort strax öster om Malaga. Här finns en fin strandpromenad, en lång fin strand (med grus), många restauranger och två campingar. (2015)

Tarifa

15. tarifa, Cádiz

Europas sydligaste spets finns i Tarifa, och det är lite svindlande att titta ut över havet. Om du vill se lite mer under din resa till Spanien kan du härifrån också ta båt till Marocko. (2015)

Gran Canaria

16. Kanarieöarna

Kanarieöarna består av flera olika öar, bland annat Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote. Kanarieöarna passar bra för sol och bad vintertid eftersom klimatet är behagligt, och det inte är alltför långt att flyga. (2005)

Läs mer

Peter och Helena Bergström, resebloggen FREEDOMtravel

Info och fakta

  • Valuta? Euro
  • Prisläge? Billigare än Sverige
  • Språk? Spanska, samt i vissa områden katalanska, baskiska etc. (en del pratar också engelska)
  • Se upp med? I vissa områden kan det vara bra att ha lite extra uppsikt över sina värdesaker.
  • Tänka på? Passet kan behövas i alla möjliga sammanhang; på campingen, när man ska betala i mataffären eller om man ska köpa lokalt sim-kort.