Meny Stäng

El Templo del Sol – Naturistcamping Deluxe

Efter en hektisk festivalvecka och en vecka i hällande regn kände vi för lite lyxigare och mer bekväm camping. Vi har nu hittat till en superfin camping som heter El Templo del Sol, en bit sydväst om Tarragona. Här möts man av servicebyggnader i arabisk stil och när man går in genom glasdörrarna till receptionen känns det som att man kommer in på ett finare hotell.

El Templo del Sol

El Templo del Sol är en naturistcamping som ligger i L’Hospitalet de l’Infant, inte så långt från Tarragona. Campingen är riktigt fin och välskött, och alla hus på området är designade i arabisk stil. Nu, under lågsäsong, får man punga ut med ca 20 euro/natt för att stå här, och då ingår el.

Spanien, Templo del sol

Naturistcamping deluxe

Det här med naturistcamping då? Ja, om det är fint väder kan folk sola nakna på stranden och på sina campingtomter om de vill (lite för kyligt nu dock), men i receptionen, baren och butiken är det kläder som gäller.

El Templo del Sol
Receptionen
El templo del Sol Spanien
Ytterligare ett hus på området, här finns bland annat butik

Fantastisk strand och pooler

Stranden ligger precis intill och är grymt fin, liksom den stora utomhuspoolen. Det är för kallt att bada i utomhuspoolen just nu, men det finns också en stor bubbelpool med varmt vatten.

Spanien, El Templo del sol
Lång vacker sandstrand
Vacker strand Spanien
Samma strand, med utsikt åt andra hållet
Pool
Stor fin pool, men lite för kallt att bada just nu

God mat och internet

Vi har bunkrat upp med en massa god mat och laddat på mer internet på våra mobiltelefoner. Nu är planen att stå här några dagar, ha det bra och förhoppningsvis kunna träna varje dag (om blåsten tillåter oss att slå upp förtältet). Eller så får vi fortsätta att träna utomhus …

Camping
Vädret tillåter inte så mycket naket just nu ..
Spanien, El Templo del sol
Träning fungerar
Spanien, El Templo del sol
Men det var kort
Spanien, El Templo del sol
Och fota

Stormigt väder i Spanien

Vi har inte bara haft fint väder, utan också en del storm, och för några dagar sedan nådde den sin kulmen. Väderleksrapporten hade varnat för stormbyar med vindstyrka på 28 m/s, och så starka var vindarna säkert! Folk sprang runt som yra höns på campingen för att samla ihop sina prylar. Tält plockades ner eller spändes fast med fler spännband och utemöbler fälldes ihop och surrades fast.

Spanien, El Templo del sol

Vindarna kastade bilen åt alla håll, grus smattrade mot husbilssidan och dörrmattan, som vi glömt under bilen, flög iväg. Mest fascinerade var vi ändå av det mäktiga och lite otäcka moln som bildades på himlen, och som under hela kvällen ändrade form… Man undrade lite vad som skulle hända, men till slut löstes molnet upp. Idag har vi vaknat upp till sol och stiltje.

Storm Spanien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev