Meny Stäng

Mancor de la Vall på Mallorca – semester i hyrt hus

Annons

Gästskribent: Pernilla Ekholm

Mallorca är en ö som många besökt och som jag återkommit flera gånger till. När jag googlade lite på när vi svenskar började resa dit så var det redan på 1950-talet som första chartern gick hit, och min gammelmormor var en av dem som besökte Mallorca på 50-talet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Som barn var jag här med min familj vid ett flertal tillfällen, då bodde vi i någon av kuststäderna med fina långgrunda stränder och kristallklart vatten.

Tillsammans med min man och barn har jag varit här några gånger med, då vi utforskat lite olika delar av ön. Vid ett tillfälle för många år sedan när vi var i den lilla konstnärsbyn Deia över dagen så kände jag att jag skulle vilja bo där om vi skulle återkomma till Mallorca.

När denna resa skulle planeras och dottern skulle fira sin 20-årsdag i Palma, hittade vi ett härligt hus ca 35 min från Palma, dock inte i Deia utan i Mancor De La Vall.

Mancor De La Vall på Mallorca

Vi var här i slutet av oktober och hade en del dagar med väldigt fint sommarväder, då vi hann hänga här vid poolen innan eller efter vi hade varit på någon strand eller på tur på ön.

Mancor De La Vall på Mallorca

Och det visade sig att trots att vi aldrig hört talas om Mancor De La Vall, så var den minst lika charmig som Deia. Eller ännu bättre, utan en massa turister.

Jag älskar att strosa runt själv på morgonen helt ensam och bara upptäcka nya städer, vilket jag även gjorde här. Byn är inte så stor, här bor ca 1500 invånare och det finns en kyrka, två små torg med några caféer och restaurang och en massa fina hus och gränder.

Någon kväll var hela familjen ute och gick i byn. Flera i familjen har fotboll som hobby och vi stannade såklart till och tittade på matchen när ”vårt” hemmalag spelade och det var självklart dem vi hejade på tillsammans med de andra från byn. Detta är en anledning till att vi gärna hyr hus eller lägenhet då man får lite inblick i en vardag och om man har tur komma människorna lite närmre i den byn där man bor.

Hela familjen var väldigt överens om att vi trivdes i huset och i byn, såpass mycket att vi började prata om vi är en familj som skulle vilja äga ett boende i ett annat land och återkomma till om vi hade haft ekonomiska möjligheter till det. Vi landade i att det är vi ju nog inte men OM vi hade varit det hade vi absolut kunnat tänka oss att bo här i lilla men otroligt charmiga Mancor De La Vall.

Mancor De La Vall på Mallorca
Magdalena Hjortzberg och Pernilla Ekholm

Följ Magdalena och Pernilla här:

Sverige

Magdalena och Pernilla

Magdalena Hjortzberg och Pernilla Ekholm driver Travelsis.se och bor i södra Skåne. Båda är socionomer, vars största fritidsintresse är resor med familjen, men tycker också om att göra saker och att resa med vänner och föräldrar. Det de gör som förgyller deras liv vill de gärna dela med sig av för att inspirera andra.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev