Meny Stäng

Om oss

Vi heter Helena & Peter Bergström och du har hittat till vårt resemagasin FREEDOMtravel. Vi bor i en husbåt i Stockholm och vi älskar att resa. Så fort vi får möjlighet reser vi i Sverige, Europa eller världen. Vi reser på olika sätt – ibland med husbil, ibland som backpackers och ibland på mer bekväma flygresor. Du kan läsa mer om oss och om vårt magasin här.

Om FREEDOMtravel

Resemagasinet FREEDOMtravel startades 2009 som en blogg av oss, Peter och Helena Bergström. Idag är detta ett av Sveriges största magasin om resor, äventyr och camping. Hos oss hittar du tips om resmål i Sverige, Europa och världen, och vi uppdaterar dessutom med ett nytt reportage varje morgon klockan 06:00. Dessutom driver vi en webbutik med presenter och smarta prylar.

Peter & Helena

Om våra resor

Vi har rest i mer än 60 länder i fem världsdelar. Vi reser allra mest i Europa, men vi har också rest med till exempel Transsibiriska järnvägen, i Afrika och i Nya Zeeland. Under 2015 tog vi tjänstledigt ett år och reste genom Europa med husbil. Idag reser vi många månader varje år.

Helena och Peter

Om vår husbil

Vår husbil är en Adria Coral 660 sp från 2007, men vi har gjort om den både invändigt och utvändigt, så den är inte helt enkel att känna igen. Denna husbil har tagit med oss på många spännande resor runt Europa.

Om vår husbåt

Vår husbåt ligger fast vid en kajplats i Solna. Husbåten är troligtvis från början av 1900-talet och har byggts om ett flertal gånger. Den senaste gången var när vi lyfte upp den på land 2014 och gjorde en omfattande totalrenovering och ombyggnad.

Husbåt

Intresserad av samarbete?

Vill du samarbeta med oss? Läs gärna mer på vår sida om samarbete. You can also read more about our travel magazine in English.

Skidresa till Österrike

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

13 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Johanna i Skåne säger:

  Grattis på födelsedagen Helena!! Hoppas ni får (ytterligare) en härlig dag! Det det underbart ut på öarna?

 2. Johanna i Skåne säger:

  Ser helt underbart ut ska det naturligtvis stå?

 3. Grüße an Sie aus Neapel
  Schöne Website

 4. Maria säger:

  Ser fram emot att få läsa om era upplevelser i Ungern.
  Skulle ni på vägen dit ha vägarna förbi Wien (inte helt osannolikt misstänker jag) så hör gärna av er så bjuder vi på en kopp kaffe. 🙂

 5. admin säger:

  Maria, men åååh vilken fin inbjudan! Vi tackar så mycket, men den här gången flyger vi så det blir nog ingen mellanlandning där 😉 Men stort tack!

 6. Maria säger:

  Vilken härlig blogg!
  Min yngsta dotter och jag har precis avslutat ett drygt år i vår husbil. Som vi införskaffade, och har i USA. Det har varit ett underbart härligt, och utmanande år. Så glad att vi gjorde det. Ser fram emot att ta del av fler av era äventyr 🙂

  MVH,
  Maria

 7. åsa i åsele säger:

  Ja nu fick jag svar på min fråga, Ni bor alltså på husbåten 🙂
  jag trodde Ni hade en lägenhet…
  att Ni bara bodde på husbåten under Era resor.

 8. Kul att hitta den här listan – måste klicka mig vidare 🙂

 9. Luna Richardson säger:

  Hej,

  Mitt namn är Luna. Jag är en frilansande content marketing specialist och arbetar för Charm Media, en digital marknadsföringsbyrå. Skulle du vara intresserad av att publicera en artikel som är relevant för dina läsare, med en länk till till en av mina kunder, för en fast avgift vi betalar dig? Vad hade det isåfall kostat?

    ———————————————————–

  English version:

  My name is Luna. I’m a freelance content marketing specialist who works for Charm Media, an online marketing agency. Would you be interested in posting an article that is relevant to your readers, with a link to one of my clients, for a fixed fee that we would pay you? If so, what would be the price for it?

  Bästa hälsningar,

 10. uta V. säger:

  helt fantastik, the best ever! målös. så jätte mycket arbete ni gjort!
  längtar efter alla artikel och bilder hem till Saltjöbaden, mitt andra hemland tills 2013

 11. olympia säger:

  Thanks for all your useful info and photos.

  Please check the distances from Herning to Copenhagen and from Herning to Aarhus. Herning is over 200km from Copenhagen and about 76km from Aarhus.

  🙂

  • Helena säger:

   Hi, thanks! I guess you read the article translated into English. Unfortunately, when we have used Swedish mile (10 kilometres) the translation goes crazy. It doens’t understand the concept of a Swedish mile and translate it into kilometers, which get very wrong in the translated version … From now on we only use kilometers and we try to change in old articles as well. Thanks for letting us know, we have changed to kilometers in the Herning-article.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *