Annons

Resa till Västafrika? Denna del av världen, i den västra delen av Afrika, bjuder på exotiska destinationer. Här finns vackra stränder, men också en rik skatt av lokal kultur.

Vilka länder ingår i Västafrika?

Västafrika är en del av Afrika, som ligger söder om Sahara och väster om de centralafrikanska skogarna. Vilka länder som räknas hit kan variera, men minst 15 länder brukar inkluderas. Dessa är Benin, Burkina Faso, Elfenbenskusten, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Mauretanien, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone och Togo.

Utöver dessa brukar FN även räkna in ögruppen Kap Verde i Västafrika. Ibland inkluderas även Sankta Helena, Ascension och Tristan da Cunha.

Västafrika

Västafrika – en folkrik region

Västafrika har den högsta befolkningstätheten bland regionerna i Afrika, och dessutom bland de högsta födelsetalen. Detta är en region som inkluderar många länder såväl som många människor.

Turism är generellt inte så stort i Västafrika, med vissa undantag. Gambia är relativt välbesökt och om man räknar med Kap Verde är detta också ett populärt resmål.

Artiklar om resmål i Västafrika

Här hittar du intressanta artiklar om resmål i Västafrika. Artiklarna har skrivits antingen av oss (Helena och Peter på FREEDOMtravel) eller någon av våra gästskribenter. Än så länge finns reportage om följande länder i området:

Västafrika

Vill du läsa mer om resmål i Afrika?

Vill du läsa mer om resmål i Afrika? Här på FREEDOMtravel hittar du också reportage om länder i Nordafrika, Östafrika och Södra Afrika.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev