Annons

Allt du behöver veta inför resan! Här hittar du tips, idéer och smarta lösning när det gäller allt från ekonomisk planering till packning. Dessutom hittar du som reser med husbil, husvagn eller tält massor av tips kring planering och packning inför campingresan.

Allt du behöver veta inför resan

Sugen på att resa? Resa är det absolut bästa vi vet och oavsett om du är på väg mot en kort eller lång resa har du ett härligt äventyr framför dig. Vi har rest i mer än 45 länder i fem världsdelar och på de här sidorna har vi försökt samla blogginlägg som sammanfattar det mesta – oavsett om du reser med flyg, tåg, båt, bil eller med husbil/husvagn. Vi önskar dig en underbar resa!

Peter & Helena

Reseplanering och packning

Reseplanering handlar om allt från att planera bortovaron hemifrån till att planera själva resan. Vill du kanske resa spontant och flexibelt? Det går utmärkt, men ett visst mått av planering ingår ändå alltid.

Först måste du naturligtvis ha en budget för din resa och kolla upp dina försäkringar. Vilka förberedelser du behöver göra efter det beror kanske lite på om du ska vara borta en kort tid eller länge, om du kommer resa inom Europa eller till någon mer exotisk plats i världen. Kolla gärna in våra tips om reseplanering och packning!

Reseplanering

Roadtrip, camping och husbilsliv

Reser du med husbil, husvagn, bil eller kanske med motorcykel? Gillar du att följa vägarna och se vart de för dig? Stannar du gärna på natten på en camping eller sover i en stuga? Här har vi samlat massor av tips för dig som vill veta vad man ska tänka på när man reser på vägarna, eller hur man hittar fram till en trevlig camping. Vi har också samlat lite tips för dig som reser med husbil. Här hittar du tips om allt från fix med husbilen till matlagning i husbilsköket.

Vad har jag gjort?

Restips för olika resmål

Vart ska du resa? Det vet förstås inte vi, men vi har samlat massor av tips kring olika resmål. Först och främst har vi tips kring det 50-tal länder vi själva har besökt. Dessutom finns en del spännande artiklar som skrivits av gästskribenter. Du hittar restips om destinationer i Sverige, Europa och övriga världen.

Zanzibar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev