Här hittar du tips inför din semester i Västeuropa. I den västra delen av Europa hittar du allt från pittoreska små städer och historiska sevärdheter till storslagna naturupplevelser och möjlighet till skidåkning på vintern. Låt våra restips inspirera dig att börja planera din resa! Klicka vidare till det land du är intresserad av och hitta massor av inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra egna erfarenheter och de länder som presenteras är länder som vi själva har besökt. Låt drömmarna börja om en härlig semester i Västeuropa!

Semester i Västeuropa

Vad som inkluderas i begreppet Västeuropa kan bero lite på vilket perspektiv man har. Vi har valt att inkludera de länder som ligger i den nordvästra delen av Europa, förutom Norden. Frankrike ligger också långt västerut, men eftersom Frankrike också har kust mot Medelhavet har vi valt att inkludera Frankrike bland våra tips om semester i Sydeuropa.

Tyskland, Schweiz och Österrike

Tyskland, Schweiz och Österrike är tre länder med vackert grön natur. Tyskland är bland annat känt för charmiga små städer, vackra bilvägar (om man lämnar Autobahn) och historiska sevärdheter. Schweiz och Österrike är kanske allra mest kända som vinterdestinationer, men är också länder som är väldigt fina på sommaren. I båda dessa länder kan man till exempel vandra eller cykla på sommaren. Läs mer om det land du vill veta mer om:

Mountainbike i Zermatt - semester i västeuropa

Benelux

Benelux är det samlade namnet på Belgien, Nederländerna och Luxemburg. Namnet härstammar från en ekonomisk union som bildades på 40-talet och uppkallades efter de första bokstäverna i ländernas namn. Idag beskriver namnet tre länder som ligger nära varandra och har vissa saker gemensamt, som till exempel gemensamma tåglinjer. Här kan du besöka massor av charmiga små städer och frossa i sånt som öl och choklad. Läs mer om det land du är nyfiken på:

Zaandam Amsterdam

Storbritannien och Irland

Storbritannien och Irland har mycket att bjuda på i form av vacker natur och charmiga städer. Vi har rest runt med husbil på Irland och Nordirland. Naturen här är dramatisk och bjuder på branta klippor, blått hav och intensivt grön växtlighet. Här kan man också se slott eller uppleva pubkultur och musik. Läs gärna mer:

Nordirland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev