Semester i västra Europa! I den västra delen av Europa hittar du allt från pittoreska små städer och historiska sevärdheter till vackra stränder vid Atlanten. Låt våra restips inspirera dig att börja planera din resa!

Klicka vidare till det land du är intresserad för att hitta nya idéer. Alla tips bygger på våra egna eller våra gästskribenters erfarenheter. Låt drömmarna börja om en härlig semester i västra Europa!

Semester i västra Europa

Vad som inkluderas i västra Europa kan bero lite på vilket perspektiv man har. Vi har valt att inkludera de länder som ligger i den nordvästra delen av Europa, förutom Norden. Det innebär att vi inkluderar Storbritannien, Irland och Frankrike samt Benelux-länderna, det vill säga Belgien, Nederländerna och Luxemburg. Andra länder som skulle kunna inkluderas i västra Europa hittar du under semester i Norden och semester i Centraleuropa.

Storbritannien och Irland

Storbritannien och Irland har mycket att bjuda på i form av vacker natur och charmiga städer. Vi har rest runt med husbil på Irland och Nordirland. Naturen här är dramatisk och bjuder på branta klippor, blått hav och intensivt grön växtlighet. Här kan man också se slott eller uppleva pubkultur och musik. Läs gärna mer:

Nordirland
Slingrande väg på norra Nordirland

Frankrike

Frankrike är ett stort land med lång historia och mycket kultur. Här kan du uppleva språk, mat, viner och mode. Här finns också massor av historiska sevärdheter i form av kyrkor, slott och lämningar från Romarriket. Dessutom bjuder Frankrike på helt magiskt vacker natur, med raviner, berg, dalar och sjöar. Och så får vi ju inte glömma Korsika – en helt magisk ö! Läs mer om det resmål du är nyfiken på:

Ardeche i Frankrike

Benelux

Benelux är det samlade namnet på Belgien, Nederländerna och Luxemburg. Namnet härstammar från en ekonomisk union som bildades på 40-talet och uppkallades efter de första bokstäverna i ländernas namn. Idag beskriver namnet tre länder som ligger nära varandra och har vissa saker gemensamt, som till exempel gemensamma tåglinjer. Här kan du besöka massor av charmiga små städer och frossa i sånt som öl och choklad. Läs mer om det land du är nyfiken på:

Semester i västra Europa - Brygge
Kanal i Brygge, Belgien

Fler tips för din semester i västra Europa

Du hittar tips inför din semester i västra Europa genom att klicka på länderna ovan. Vet du inte vad du ska välja? Här kommer en topplista (utan inbördes ordning) med tio riktigt bra resmål i västra Europa:

  1. Bryssel i Belgien – 18 saker att se och göra
  2. Gorges du Verdon i Frankrike – Europas Grand Canyon
  3. Dramatiska Cliffs of Moher – på Irlands västkust
  4. Gent i Belgien – 10 saker att se och göra
  5. Belfast i Nordirland – 10 saker att se och göra
  6. Amsterdam i Nederländerna – 6 upplevelser
  7. Ardeche i Frankrike– och Pont d’Arc
  8. Game of Thrones i Nordirland – 10 inspelningsplatser
  9. Brygge i Belgien – 13 saker att se och göra
  10. Ön Port-Cros i Frankrike – exotisk nationalpark
Gent
Gent i Belgien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev