Här presenterar vi campingar och ställplatser i Makedonien – allt från små familjecampingar som är väldigt billiga, personliga och familjära. Vi bjuder också på personliga tips om saker att se och uppleva i närheten, när man ändå är på väg. Ställplatserna/campingarna presenteras från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där – observera att uppgifter och priser gäller för det angivna året.

CAMPINGar OCH ställplatser i Makedonien

Det finns campingplatser runt om i landet, men kanske främst runt sjön Ohrid. Fricamping är endast tillåten om markägaren gett tillstånd. Förbudet gäller även övernattning i husbil parkerad på väg, gata eller p-plats. Här följer alla campingar och ställplatser i Makedonien som vi har besökt.

Vädret just nu

booked.net

Struga, Ohridsjön

Sunset camping

Campingar och Ställplatser i Makedonien

Makedonien, Stuga

Beskrivning: Liten och personlig familjeägd camping med egen badplats med solstolar precis intill Ohridsjön. Promenad/cykel-avstånd till Struga. Service: El, vatten, toaletter och duschar, bra WiFi som ingår i priset samt en liten restaurang. Pris: 10 euro/dygn under högsäsong 2015. Hitta hit: Kör till Struga och kör ner så att du kör på vägen längs vattnet. (2015)

Makedonien, Ohrid

Makedonien, struga

Makedonien, Struga

Makedonien, mat och kultur

Makedonien, Albanska Bröllopskläder

Makedonien, Ohrid

Makedonien, Kicevo

Makedonien, Runt Ohrid

Makedonien, Museum on water

Väder i Makedonien (Struga)

Makedonien, Skopje

BRA ATT VETA

  • Valuta? Makedonisk denar (MKD)
  • Prisläge? Billigt (billigare än Sverige)
  • Språk? Makedonska, men även albanska i vissa områden (en del pratar också engelska)
  • Se upp med? Iaktta normal försiktighet
  • Tänka på? Om du kör med bil eller husbil in i Makedonien är det viktigt att ha med det “gröna kortet”, som du beställer från ditt försäkringsbolag.

Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer