Meny Stäng

Museum on water i Nordmakedonien

Annons

Museum on water, Bay of the bones ligger vid Ohridsjön i Nordmakedonien. Här har de gjort det som vi önskat oss på många historiska platser vi besökt – de har byggt upp hur det faktiskt kan ha sett ut förr i tiden! I det här fallet handlar det om förhistoriska bosättningar vattnet i sjön Ohrid.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bosättningar på pålar

Museum on water vid Ohridsjön är en autentisk rekonstruktion av en del av de bosättningar på pålar som fanns här mellan ca 1200 och 700 före Kristus. På den tiden då det begav sig sträckte sig bosättningarna över en yta på 8500 kvm.

Museum on Water museum

Arkeologiska utgrävningar har bedrivits under vatten sedan 1997 och man har bland annat hittat 6000 pålar samt krukor, kärl och verktyg av sten, brons och ben som berättar om den här tiden. En del av dessa fynd finns nu utställda i ett litet museum ovanför vattenbyn.

Museum on water
Museum on water – som det såg ut förr
När det begav sig fanns det tydligen så mycket fisk i sjön att invånarna bara kunde sänka ner sina korgar för att hämta upp dem...
När det begav sig fanns det tydligen så mycket fisk i sjön att invånarna bara behövde sänka ner sina korgar en stund för att hämta upp dem …
Museum on water Makedonien
Praktiskt att bo på vattnet
Museum Ohrid
Vacker utsikt!

Besök ett hem från 1000 år före Kristus

I varje hus finns en säng, en liten eldstad och några djurhudar. I övrigt stöter man på lite olika inredning: kanske en barnsäng eller en uråldrig vävstol. Museet går ganska snabbt att gå igenom, men om man är i närheten är det definitivt värt ett besök. Inträdet kostar dessutom bara 15 kr/person (2015).

Museum on water Ohrid
Välkommen in!
I två av husen hittar vi vävstolar
I två av husen hittar vi vävstolar
Ohrid museum
Peter på Museum on water
Makedonien, Ohridsjön
Alla våra bästa tips om Nordmakedonien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev