Meny Stäng

Malta

Resa till Malta? Resan går från norr till söder genom Maltas bästa resmål. Tycker du om kristallklart vatten, medeltida städer eller äventyr i härlig natur? Här kommer våra bästa tips för dig som vill resa till Malta! Är du med? Välkommen till korsriddarna!

Varför resa till Malta?

29 januari 2019

Sol och bad

Härligt klimat för sol och bad och kristallklart vatten. På många håll är det klippor, men det finns också sandstränder.

29 januari 2019
29 januari 2018

Båtturer

Det finns gott om trevliga båtturer, även till de fina öarna Comino och Gozo.

29 januari 2018
29 januari 2017

Restauranger och nattliv

Det finns gott om restauranger med både inhemskt och utländsk mat och i St Julians är nattlivet aktivt.

29 januari 2017
29 januari 2016

Kyrkor och citadell

Ön är full av pampiga citadell och mäktiga kyrkor, som till exempel St. Johns Co-Cathedral i Valletta.

29 januari 2016
29 januari 2015

Intressant historia

Malta har en dramatisk och blodig historia, där många olika nationaliteter varit inblandade.

29 januari 2015
Malta

Gozo

Ön Gozo är lugnare jämfört med huvudön och här hittar du allt från vackra stränder och restauranger med lokalproducerad mat till den historiska staden Victoria med sitt citadell. Här finns också avslappnade spa-hotell och möjlighet till aktiviteter som vandring, klättring, mountainbiking och dykning.

Comino

Comino är en liten ö mellan Gozo och huvudön. Här bor bara tre invånare, men ön är känd för sitt klara vatten. Ta en båttur hit över dagen från Malta (vilket vi gjorde) eller bo någon natt på öns enda hotell.

Malta

Mellieha Bay

I Mellieha bay finns det kanske allra mest populära sandstranden på Malta. och därför ser man många som solar och badar här. Precis intill stranden ligger restaurangen Munchies.

Glasriket

Pop-eye Village

Pop-eye village (eller Karl-Alfreds by) byggdes upp till en filminspelning och finns kvar sedan dess. Idag är det populärt för barnfamiljer att åka hit och bada en dag i en annorlunda miljö.

Malta

Gnejna beach, Ghajn Tuffieha Beach och Golden Bay

Tre fina stränder ligger som ett pärlband på den nordvästra delen av huvudön, med relativt korta avstånd emellan. Ghajn Tuffieha beach är kanske den vackraste av dem.

St. Julians

St Julians är en turistort med gott om hotell, restauranger och ett intensivt och pulserande nattliv. Här finns också fina promenadstråk längs vattnet, där de charmiga och färgglada maltesiska båtarna ligger och gruppar.

Malta

Sliema

Sliema är en trevlig och livlig ort med restauranger, butiker och hotell i olika prisklasser. Man kan bada i de små klippvikarna och på promenadavstånd ligger St. Julians. Både här och på andra ställen på ön märker man att bilar, som Ferrari och Porsche, är en livsstil på Malta.

valletta

Valletta är en historiskt intressant stad. Du kan se den fantastiska katedralen St Johns Cathedral, kika in i det adliga hemmet Casa Rocca Piccola eller kanske ta en båttur med en traditionell liten maltesisk båt.

Malta

Vittoriosa

Vittoriosa, eller Birgu som staden också kallas, är en charmig stad på andra sidan viken, sett från Valletta. Man kan snabbt åka hit över med en traditionell maltesisk båt, och varje år i oktober arrangeras en ljusfestival.

Mdina

Mdina, som också kallas ”den tysta staden”, är Maltas gamla huvudstad. Denna medeltida stad är fylld av gamla byggnader och trånga gränder. Varje höst arrangeras ”Malta Classic Grand Prix” här, då man har chansen att se massor av gamla och coola bilar.

Dingli

Dingli är en mysig liten by på den västra delen av ön med charmiga kvarter och en gammal kyrka. Här finns en riktigt bra restaurang och omgivningarna kan man bland annat uppleva på segway. En lite annorlunda destination under din resa till Malta!

Malta

Hagar Qim

Hagar Qim är en intressant sevärdhet under din resa till Malta. Dessa förhistoriska templen på Malta är från svindlande 3600 år före Kristus, alltså långt innan egyptierna byggde sina pyramider.

Marsaxlokk

Marsaxlokk är en charmig fiske- och turistby på den södra delen av huvudön. Om du vill fotografera de traditionella maltesiska fiskebåtarna är det definitivt hit du ska åka!

Info och fakta om Malta

 • Huvudstad? Valletta
 • Språk? Maltesiska och engelska
 • Invånare? 460 000 (2017)
 • Valuta? Euro
 • Prisläge? Som Sverige eller något billigare
 • Tidsskillnad? Ingen
 • Akutnummer? 112
 • El? Brittiska uttag, adapter krävs!
 • Vatten? Det är drickbart
 • Religion? Kristendom (mestadels katolicism)
 • Flagga? Maltas flagga är vit och röd, med ett heraldiskt element från korsriddarna
 • Nationalsång? L-Innu Malti 
 • Se upp med? Det är tryggt att resa till Malta. Möjligtvis kan festande ungdomar se upp lite extra i festområdet Paceville.
 • Tänka på? När man besöker kyrkor bör man, liksom i många andra länder, undvika utmanande klädsel.

Resa till Malta

 • Direktflyg går med Ryanir från Skavsta flygplats till Luqa flygplats på Malta och tar 3 h 50 min.
 • Flyg direkt från Göteborg med Ryanair till Luqa flygplats på Malta som tar 3 h 30 min.
 • Övriga flygbolag är dyrt och med mellanlandning.
 • Det går också att resa till Malta med färja, från Catania eller Pozzallo på Sicilien (Grimaldi Lines eller Virtu Ferries) eller från Salerno i Italien (Grimaldi Lines).

Boende på Malta

 • På Malta kan man bo allt från väldigt fint och lyxigt till väldigt billigt. Från fina Le Meridien i St Julians med spa och allt som ett 5-stjärnigt kan erbjuda eller Fortina Spa Resort där man har fantastisk utsikt över hela valletta, till ett enkelt rum på Chalet Hotel i Sliema bredvid havet för väldigt små pengar. Vi sökte på Booking.com och är väldigt nöjda med det.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare

3 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Johnny säger:

  Som den digitala nomad jag är har jag lite spontant köpt en flygbiljett till Malta i slutet av november. 10 år sedan jag var där senast. Kommer bli spännande! 🙂

 2. admin säger:

  Johnny, vad kul att du ska till Malta! Hoppas att du får en fin resa! 🙂

 3. Travelsis säger:

  Så många bra restaurangtips på Malta, passar riktigt bra, då vi snart ska åka dit?, tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.