Meny Stäng

Malta

Resa till Malta? Resan går från norr till söder genom Maltas bästa resmål. Tycker du om kristallklart vatten, medeltida städer eller äventyr i härlig natur? Här kommer våra bästa restips om Malta! Är du med? Nu åker vi!

Varför resa till Malta?

09 januari 2019

Sol och bad

Härligt klimat för sol och bad och kristallklart vatten. På många håll är det klippor, men det finns också sandstränder.

09 januari 2019
09 januari 2018

Båtturer

Det finns gott om trevliga båtturer, även till de fina öarna Comino och Gozo.

09 januari 2018
09 januari 2017

Restauranger och nattliv

Det finns gott om restauranger med både inhemskt och utländsk mat och i St Julians är nattlivet aktivt.

09 januari 2017
09 januari 2016

Kyrkor och citadell

Ön är full av pampiga citadell och mäktiga kyrkor, som till exempel St. Johns Co-Cathedral i Valletta.

09 januari 2016
09 januari 2015

Intressant historia

Malta har en dramatisk och blodig historia, där många olika nationaliteter varit inblandade.

09 januari 2015
Restips om Malta

1. Gozo

Ön Gozo är lugnare jämfört med huvudön Malta och här hittar du allt från vackra stränder och restauranger med lokalproducerad mat till den historiska staden Victoria med sitt citadell. Här finns också avslappnade spa-hotell och möjlighet till aktiviteter som vandring, klättring, mountainbiking och dykning. (2016, 2017)

Comino

2. Comino

Comino är en liten ö mellan Gozo och Malta. Här bor bara tre invånare, men ön är känd för sitt klara vatten. Ta en båttur hit över dagen från Malta (vilket vi gjorde) eller bo någon natt på öns enda hotell. (2008)

Mellieha bay på Malta

3. Mellieha Bay

I Mellieha bay finns det kanske allra mest populära sandstranden på Malta. Precis intill stranden ligger restaurangen Munchies. (2016)

Popeye village (Karl-Alfreds by) på Malta

4. Pop-eye Village

Pop-eye village (eller Karl-Alfreds by) byggdes upp till en filminspelning och finns kvar sedan dess. Idag är det populärt för barnfamiljer att åka hit och bada en dag i en annorlunda miljö. (2016)

Ghajn Tuffieha beach på Malta

5. Gnejna beach, Ghajn Tuffieha Beach och Golden Bay

Tre fina stränder ligger som ett pärlband på nordvästra Malta, med relativt korta avstånd emellan. Ghajn Tuffieha beach är kanske den vackraste av dem. (2016)

St Julians

6. St. Julians

St Julians är en turistort med gott om hotell, restauranger och intensivt nattliv. Här finns också fina promenadstråk längs vattnet, där de charmiga maltesiska båtarna ligger. (2008, 2016)

Malta

7. Sliema

Sliema är en trevlig och livlig ort med restauranger, butiker och hotell i olika prisklasser. Man kan bada i de små klippvikarna och på promenadavstånd ligger St. Julians. Både här och på andra ställen på Malta märker man att bilar, som Ferrari och Porsche, är en livsstil på Malta. (2008, 2016, 2017)

Valletta Malta

8. valletta

Valletta är en historiskt intressant stad. Du kan se den fantastiska katedralen St Johns Cathedral, kika in i det adliga hemmet Casa Rocca Piccola eller kanske ta en båttur med en traditionell liten maltesisk båt. (2008, 2016, 2017)

Vittoriosa

9. Vittoriosa

Vittoriosa, eller Birgu som staden också kallas, är en charmig stad på andra sidan viken, sett från Valletta. Man kan snabbt åka hit över med en traditionell maltesisk båt, och varje år i oktober arrangeras en ljusfestival. (2017)

Malta, Mdina

10. Mdina

Mdina, som också kallas “den tysta staden”, är Maltas gamla huvudstad. Denna medeltida stad är fylld av gamla byggnader och trånga gränder. Varje höst arrangeras “Malta Classic Grand Prix” här, då man har chansen att se massor av gamla och coola bilar.

Dingli

11. Dingli

Dingli är en mysig liten by på västra Malta med charmiga kvarter och en gammal kyrka. Här finns en riktigt bra restaurang och omgivningarna kan man bland annat uppleva på segway. (2016, 2017)

Hagar Qim

12. Hagar Qim

Hagar Qim är en intressant sevärdhet under din resa till Malta. Dessa förhistoriska templen på Malta är från svindlande 3600 år före Kristus, alltså långt innan egyptierna byggde sina pyramider. (2016)

Malta

13. Marsaxlokk

Marsaxlokk är en charmig fiske- och turistby på södra Malta. Om du vill fotografera de traditionella båtarna är det definitivt hit du ska åka! (2016)

Läs mer

Mountainbike Gozo
Helena och Peter Bergström, resebloggen FREEDOMtravel

Info och fakta

 • Valuta? Euro
 • Prisläge? Som Sverige eller något billigare
 • Språk? Maltesiska och engelska
 • Se upp med? Malta är ett tryggt land att resa i. Möjligtvis kan festande ungdomar se upp lite extra i festområdet Paceville.
 • Tänka på? När man besöker kyrkor bör man, liksom i många andra länder, undvika utmanande klädsel.

3 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Johnny säger:

  Som den digitala nomad jag är har jag lite spontant köpt en flygbiljett till Malta i slutet av november. 10 år sedan jag var där senast. Kommer bli spännande! 🙂

 2. admin säger:

  Johnny, vad kul att du ska till Malta! Hoppas att du får en fin resa! 🙂

 3. Travelsis säger:

  Så många bra restaurangtips på Malta, passar riktigt bra, då vi snart ska åka dit?, tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.