Meny Stäng

Mountainbike på Gozo i vackra Malta

Nu har vi provat en heldagstur med mountainbike på Gozo i Malta. Vi har cyklat längs med kusterna och fått uppleva allt från dramatiska klippor till mysiga fiskebyar. Vi måste säga att mountainbike på Gozo är ett perfekt sätt att uppleva det bästa den här ön har att erbjuda.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tur med gozo adventures

Vi gjorde vår mountainbike-tur med Gozo Adventures. En guide hämtade upp oss vid hotellet Ta Cenc vid 10-tiden och efter lite säkerhetsinformation (som att man ska tänka på att det är vänstertrafik!) gav vi oss av. Vi började på vanliga små vägar, och sedan kom vi fram till stigarna längs den branta kusten …

Gozo mountainbike
Inget fel på utsikten – Peter är redo med hjälm och Nikon KeyMission 360

Fantastisk natur

Det bästa med att cykla på Gozo är förstås den fantastiska naturen. Allra vackrast var det runt det förhistoriska tempel där vi stannade för att inta vår medhavda lunch. Här kunde vi sitta mitt i blomsterhavet och titta ut över den dramatiska kusten.

Att göra på Gozo är tex att se en grotta när man cyklar
Guiden kallade detta för “punic temple”- äldre än de egyptiska pyramiderna!
Gozo Malta
Vatten och baguette med ost och skinka smakar toppen när man har den här utsikten!

Kaffe och fiskebåtar i Xlendi

Vi stannade också för en kaffe i den charmiga byn Xlendi, där man bland annat kan se de klassiska och färgglada maltesiska fiskebåtarna. Den andra bilden här nedanför är ett 360-foto – rör dig runt i bilden med muspekaren eller vrid på telefonen så kan du se dig runt i Xlendi!

Traditionell maltesisk båt i Xlendi
Traditionell maltesisk båt i Xlendi

Vem kan cykla mountainbike på Gozo?

En tur med mountainbike på Gozo är för vem som helst som är tillräckligt frisk för att kunna cykla. Turen anpassas efter deltagarnas förmåga och önskemål, och kan alltså vara allt från en lugn tur med många pauser till en mer intensiv tur med högre tempo och mer utmanande terräng.

Om du bara vill ha en mysig tur och inte känner dig speciellt tränad rekommenderar vi att boka en halvdagstur istället för en heldagstur … Observera att den andra bilden här nedanför är ett 360-foto!

Jag hade lite svårt att fatta alla växlar … men det gick bra ändå!

Att tänka på

Om du också vill göra en tur med mountainbike på Gozo har vi några tips:

  • Den bästa tiden för cykelturer är från oktober till maj. Under sommaren kan det vara för varmt.
  • Ta bekväma kläder efter väder och en liten ryggsäck. Det kan vara bra med en tunn vind- eller regnjacka som kan tas av eller på vid behov.
  • Ta med en flaska vatten (under heldagsturer ingår picknicklunch inklusive vatten).
  • Glöm inte kameran! Naturen är grymt vacker! Ja, och så byarna, båtarna och kyrkorna då …
Med mountainbike på Gozo
Paus för fotografering …

Fler saker att göra på Gozo och Malta

Vad finns mer att göra på Gozo? Gozo är en grön och lummig ö med vacker natur och en fin och intressant huvudstad. Här finns goda möjligheter både för outdoor aktiviteter och mer kulturella aktiviteter. Läs gärna mer:

Alla våra bästa tips från Malta. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev