Meny Stäng

Avslappnat spa-hotell på Gozo – pool och god mat

Härligt spa-hotell på Gozo! Under vår vistelse på ön Gozo i Malta har vi bott på hotell Ta Cenc, som ligger på den södra delen av ön. Detta spa-hotell på Gozo bjuder på en avslappnad och lugn miljö med pooler, vacker omgivande natur och god mat. Följ med i bilder och text till ett riktigt fint spa-hotell på Gozo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lugn miljö på spa-hotell på Gozo

Det man framför allt märker av när man kommer till hotellet är den lugna och rogivande miljön. Utanför hotellområdet ser man grön natur, blommor och havet. Inne på området ligger flera pooler och stora områden där man kan sitta och slappna av bland träd och blomsterrabatter.

Gozo hotel
Hotellområdet är grönt och fullt av blommor

Rum med egen utgång till poolen

En sak som jag gillar med det här hotellet är att det bara består av en enda våning. Vårt rum låg med egen utgång till vår lilla uteplats, och till poolen. Rummen är ganska ordinära, men sängarna är bekväma och badrummet utmärkt.

En lite rolig sak är att personalen varje dag vid 16-tiden kommer och frågar om de ”ska göra i ordning sängen”. Då menar jag alltså inte städa och bädda, det har de gjort tidigare. Nej, de lyfter bort överkastet och prydnadskuddarna och gör i ordning sängen för att man ska sova i den …

Hotell Gozo
Lite slut efter alla äventyr kanske? Peter har sjunkit ner i en stol på vårt spa-hotell på Gozo …

Spa

När Peter var iväg och testade dykning på Malta – vad tror ni att jag gjorde då? Testade hotellets spa förstås! Här finns en bubbelpool och en uppvärmd pool som startar inomhus, men som fortsätter ut genom väggen så man kan simma direkt under den öppna himlen. Denna gillade jag verkligen!

Det finns också bastu och behandlingar. Jag provade faktiskt en axel- och ansiktsmassage. Riktigt bra när man som jag har en tendens att bli spänd och få ont i huvudet!

Spa Gozo
Nu i april är det perfekt med en uppvärmd pool som fortsätter ut genom glasväggen!

Maten då?

Mat på hotell kan ju vara lite trist ibland, så vi hade inte så höga förväntningar. Men den middag vi åt på hotellet var alldeles utmärkt. Vi började med en krämig grönsakssoppa som var sååå god. Till huvudrätt valde vi svärdfisk med grönsaker och kokt potatis. Vällagat och bra! Sedan avslutade vi med en äppel- och jordgubbspaj.

Efterrätt Malta
Bra avslutning på måltiden!

Vad är ett lyxigt hotell för dig?

Det här hotellet var lyx för oss! Inte för att det är det mest moderna high tech-hotellet vi bott på direkt, men för att man kan njuta av tystnaden, lugnet och den vackra naturen. Och samtidigt ha tillgång till spa och en bra restaurang. Vad är ett lyxigt hotell för dig?

Hotell Malta
Alla våra bästa tips från Malta. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev