Annons

Planerar du att köra i Europa på semestern? Ska du semestra med personbil, husbil, husvagn eller kanske motorcykel? På den här sidan samlar vi tips och information för dig som vill veta mer om allt från körregler till vad man ska se upp med och hur man hittar campingar och ställplatser för natten.

Bila i Europa

Att resa med bil är ett fantastiskt sätt att upptäcka Europa. Du är fri att resa vart du vill och kan ändra rutt längs vägen. Kom ihåg att ta med dig pass, körkort och registreringsbevis, och se till att ha koll på dina försäkringar. Här hittar du reportage med tips och inspiration inför resan.

Köra i Europa med husbil

Ett ännu mer fantastiskt sätt att resa, enligt oss, är att resa med husbil. Förutom att man kan köra vart man vill har man alltid både sovrum och kök med sig. På natten kan man välja om man vill stanna och sova på en camping, på en enklare så kallad ställplats eller om man kanske vill fricampa. Vi har själva rest i Europa under ett helt år med husbil 2015, och här har vi samlat några artiklar om att resa på långresa med husbilen.

Med husbil i olika länder

I Europa kan man resa med husbil nästan överallt, men i olika länder finns det förstås olika saker man behöver tänka på. Om man har en tung husbil (över 3,5 ton) måste man dessutom kolla vilka länder som har krav på extra motorvägavgifter och hur detta fungerar i just det landet.

Campingar och ställplatser

När man reser med husbil, husvagn eller med bil och tält är det bra att veta var man kan hitta ställplatser och campingar. Det finns gott om appar, webbsidor och kataloger där du hittar platser att övernatta på. Du hittar alla ställplatser och campingar vi besökt under rubriken “Ställplatser” i menyn.

Mer att läsa

Du, som planerar en resa, hittar ännu mer läsning nedan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev