Planerar du att köra i Europa på semestern? Planerar du att semestra med bil, husbil, husvagn eller kanske motorcykel? På den här sidan samlar vi tips och information för dig som vill veta mer om allt från körregler till vad man ska se upp med och hur man hittar campingar och ställplatser för natten.

Bila i Europa

Att resa med bil är ett fantastiskt sätt att upptäcka Europa. Du är fri att resa vart du vill och kan ändra rutt längs vägen. Många tänker att det är mycket att tänka på när man ska köra i Europa, men det är egentligen relativt enkelt.

Man behöver tänka på några saker, som att ta med sig pass, körkort och bilens registreringsbevis samt att kontrollera försäkringar och kanske beställa Väghjälp. Det underlättar att ha med GPS och vägatlas och dessutom är det bra att ha tillgång till bok, såsom Motormännens ”Upptäck Europa med bil” eller webbsida där man kan kontrollera vilka trafikregler som gäller i olika länder.

Köra i Europa med bil eller husbil

Köra i Europa med husbil

Ett ännu mer fantastiskt sätt att resa, enligt oss, är att resa med husbil. Förutom att man kan köra vart man vill har man alltid både sovrum och kök med sig. På natten kan man välja om man vill stanna och sova på en camping, på en enklare så kallad ställplats eller om man kanske vill fricampa. Vi har själva rest i Europa under ett helt år med husbil 2015, och här har vi samlat några artiklar om att resa på långresa med husbilen.

Köra husbil på Korsika

Med husbil i olika länder

I Europa kan man resa med husbil nästan överallt, men i olika länder finns det förstås olika saker man behöver tänka på. Om man har en tung husbil (över 3,5 ton) måste man dessutom kolla vilka länder som har krav på extra betalning och hur detta fungerar i just det landet.

Med husbil i Polen

Campingar och ställplatser

När man reser med husbil, husvagn eller med bil och tält är det bra att veta var man kan hitta ställplatser och campingar. Det finns gott om appar, webbsidor och kataloger där du hittar platser att övernatta på.

Ställplats Portugal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev