Meny Stäng

Polska vackra kustvägen – FREEDOMtravel temavägar

Annons

Polska vackra kustvägen är en temaväg som tar dig med längst hela norra Polen och 50 mil långa sandstränder. Polska vackra kustvägen börjar i Swinoujscie vid gränsen till Tyskland och går bort till Krynika Morska. Res på egen hand och i egen takt – med bil, husbil, husvagn eller motorcykel.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Polska vackra kustvägen

Polska vackra kustvägen är en FREEDOMtravel Temaväg som går från Swinoujscie vid gränsen till Tyskland och går förbi flera vackra orter som Gdynia, Sopot och Gdansk bort till Krynika Morska. Du kan följa den från vilket håll du vill, eller plocka ut din favoritdel (dina smultronställen) mitt i. Det här är en idé för att göra det enklare för dig att ge dig ut på ett litet äventyr. Trevlig resa!

Krakowresor

Kort fakta om Polens vackra kustväg

 • Längd: 680 km
 • Start: Swinoujscie
 • Stopp: Krynika Morska

1. Świnoujście

Semester i Swinoujscie i Polen! Swinoujscie ligger vid Östersjökusten, nära gränsen till Tyskland. Båttrafik till hamnstaden är livlig och i den polska kurorten breder de långa sandstränderna ut sig. Andra gången vi kom hit bestämnde vi oss för att se vad man mer kan hitta på i själva staden.

Polska vackra kustvägen på FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: Camping relax nr. 44
 • Hitta boende nära: Iris hotell, Stefana Żeromskiego 2
 • Avstånd mellan Swinoujscie och Dziwnow 1 tim 13 min

2. Dziwnów på Polska vackra kustvägen

Polens beach i Dziwnow! Här kommer några bilder från stranden, som nästan känns exotisk med alla palmer. Om ni undrar var vi är så heter orten Dziwnow. Det ligger i nordöstra delen nära Swinoujscie och vi kallar det Polens beach.

Polska vackra kustvägen på FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: Camping Korab
 • Hitta boende nära: Stary Dziwnow hotell & Spa, Kościelna 40
 • Avstånd mellan Dziwnow och Łeba 3 tim 33 min

Tips: Campingar och stugor

Mellan Dziwnow och Łeba finns ca 75 campingar och de flesta med sandstränder och stugor.

FREEDOMtravel.se

TIPS: Słowiński nationalpark

Välkomna till Polens Sahara Słowiński nationalpark! Det här är idag en national Park 10 min från Leba (Uttalas Weba) i norra Polen och här finns det ännu mer sand. Ta en tur till sandparadiset bestående av en enorm sanddyn och bara ha kul kanske med en stjärtlapp på sommaren och åka utför.

Polska vackra kustvägen på FREEDOMtravel.se

3. Łeba (Weba)

Polackerna älskar Łeba (uttalas Weba), och det är inte så konstigt. Här hittar du långa vita sandstränder, massor av restauranger som serverar färsk fisk och dessutom en nationalpark alldeles intill. Vi stannade två nätter och fick en riktigt skön dag på stranden. Vi hann också med att prova polsk snabbmat och att kolla in hur polackerna “bygger in sig bakom staket” på stränderna.

Polska vackra kustvägen på FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: Camping Rafael
 • Hitta boende nära: Zamek Łeba Resort & SPA, Sosnowa 1
 • Avstånd mellan Łeba och halvön Hel 1 tim 35 min

4. Helhalvön (6 mil sandstrand)

Helhalvön i Polen, en 35 kilometer lång landtunga som sträcker sig ut i Östersjön. På de flesta ställen är landtungan så smal att man går tvärsöver på fem minuter. Lite asiatiskt över de här stränderna med vit sand. Följ med till Helhalvön i Polen – långa vita paradisstränder.

FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: Camping Maszoperia
 • Hitta boende nära: Hotell Jastarnia, Portowa 35,
 • Avstånd mellan Hel och Rewa 1 tim 3 min

5. REWA på Polska vackra kustvägen

Rewa ligger vid den polska kusten, på gångavstånd från Mechelinki och mitt emot landtungan Hel. Detta är ett riktigt bad- och surfparadis med en lång smal sandremsa som sträcker sig rakt ut i havet och med en skön semesterstämning.

Polska vackra kustvägen på FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: Noclegi ”Kotwica”,  Morska 13
 • Hitta boende nära: Skipper hotell, Sztormowa 2,
 • Avstånd mellan Rewa och Mechelinki 6 min

6. Mechelinki

Mechelinki har varit en liten sömnig fiskeby vid den polska Östersjökusten. Inte långt härifrån ligger semesterorter som Rewa, Hel och Sopot, och hit till Mechelinki har inte alla hittat ännu, men fler upptäcker den här lilla pärlan i norra Polen.

FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: Noclegi ”Kotwica”,  Morska 13
 • Hitta boende nära: Klif resort, Klifowa 28
 • Avstånd mellan Mechelinki och Gdynia 21 min

7. Gdynia

Gdynia i Polen bjuder på härliga sandstränder, trevliga restauranger och norra Polens största shoppinggalleria. Gdynia ingår, tillsammans med Gdansk och Sopot, i den så kallade trestaden och är en perfekt utgångspunkt för härliga dagar längs Polens riviera.

Polska vackra kustvägen på FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: Wypoczynek ”U wnuka”, Osada Rybacka 9b
 • Hitta boende nära: Zhong Hua, Hotel Chiński, Aleja Wojska Polskiego 1
 • Avstånd mellan Gdynia och Sopot 13 min

8. Sopot

Sopot i Polen tillhör tillsammans med Gdansk och Gdynia den så kallade trestaden vid Polens riviera. Denna exklusiva semesterort är känd som bad- och kurort och för sina långa fina sandstränder. Här hittar du bland annat Europas längsta träpir och massor av trevliga restauranger. Kanske är Sopot i Polen den perfekta semesterdestinationen när man vill ha lite lyx och glamour på semestern, utan att för den skull behöva bli ruinerad.

Polens vackra kustväg på FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: Camping Metropolis och camping Park 45
 • Hitta boende nära: Sofitel Grand Sopot, Powstańców Warszawy St 12/14,
 • Avstånd mellan Sopot och Gdańsk 17 min

9. Gdańsk

Gdansk i Polen är, enligt oss, en av landets allra finaste städer. Hansastaden Gdansk ligger vid Östersjön, omgärdad av långa vackra sandstränder. Gdansk bjuder på allt från historiska byggnader till mysiga restauranger och härligt strandhäng om somrarna. Här kommer lite tips och vad man kan göra i Gdansk!

Gdansk med FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: Camping Stogi
 • Hitta boende nära: ibis Gdansk Stare Miasto, Jana Heweliusza 24
 • Avstånd mellan Gdańsk och Malbork 47 min

10. Malbork på Polska vackra kustvägen

Borgen Malbork i Polen ligger i den polska staden med samma namn. Borgen uppfördes av Tyska orden på 1300-talet och är den största tegelbyggnaden i Europa. Detta är en riktigt mäktig borg, som du inte vill missa under ditt besök i Polen.

FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: ul. Walowa 12
 • Hitta boende nära: Pokoje Mazurow, Mazurów 4
 • Avstånd mellan Malbork och Krynica Morska 1 tim 5 min

11. Krynica Morska

Krynika Morska ligger i nordöstra Polen, på Vistulanäset nära den ryska enklaven Kaliningrad. Vi har kikat på den här landtungan på kartan förut och varit lite nyfikna. Vad kan man hitta här tro …?

Polska vackra kustvägen på FREEDOMtravel.se
 • Hitta camping nära: Camping Gallus
 • Hitta boende nära: Four Winds Resort & Spa, Słoneczna 37
Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev