Meny Stäng

Polens beach – vi är i Dziwnow

Nu är vi framme vid Polens beach i Dziwnow! Här kommer några bilder från stranden, som nästan känns exotisk med alla palmer. Om ni undrar var vi är så heter orten Dziwnow. Det ligger i nordöstra delen nära Swinoujcsie och vi kallar det Polens beach.

Från Ystad till Swinoujscie

Redan när man kör på färjan i Ystad känner man att man är utomlands. Lastkillarna frågade (på teckenspråk) om det var ok att köra ner Freedom i maskinrummet UNDER bildäck med en lift. Som tack för hjälpen fick vi en flaska Martini …

Väl framme i Swinoujscie körde vi ca en timme österut längs kusten, tills vi kom fram till en mängd olika campingar. Vi stannade vi en som låg bredvid ett stort tält där människor åt mat, dansade och hade trevligt.

Lastutrymme färja
Vår husbil fick åka under däck …

Dziwnow vid Polens beach

Vi hade aldrig hört talas om den här orten, och hade därmed inga förväntningar. Ibland är det ganska skönt. Dziwnow visade sig vara en riktigt mysig liten semesterort. Här finns gott om restauranger, uteserveringar, barer och glasskiosker – så som det ska vara på en semesterort.

Dessutom finns det massor av aktiviteter för barn, allt från butiker som säljer badleksaker till karuseller och områden där man kan spela olika spel. Dziwnow ligger på en smal strandremsa en liten bit öster om Swinoujscie.

Polen strand

Camping Korab

Campingen där vi bor, camping Korab, ligger perfekt med kort gångavstånd till butiker, strand och restaurang. Campingen är ganska enkel och består av ett stort område med gräsmattor, där man ställer sig var man vill.

Servicehusen är kanske inget att skryta med, men de fungerar. En bra sak är att det finns personal dygnet runt på campingen, även på natten! Alla pratar inte engelska men de försöker och lite viftande med armarna så förstår vi varandra. 125 kr/natten kostar campingen inklusive el.

Camping Dziwnow

Kvällspromenad i solnedgången

På kvällen tog vi en promenad i det ljumma vädret. Fantastisk värme även på kvällen! Vi promenerade först förbi stranddiscot där stämningen var på topp, och vi gick tillbaka. Stranddiscot var väldigt glatt och bra, stämningen på topp och hela stället dansade eller pratade med alla.

Vi fortsatte sedan längs stranden tills det blev lugnt och vi var alldeles ensamma. Palmerna gör sig väldigt bra, och man skulle lätt kunna tro att man befinner sig på en mer exotisk plats. Just nu älskar vi Polen!

Dziwnow
Polens beach

Prenumerera på vårt nyhetsbrev