Meny Stäng

Rewa i Polen – ett Bad- och surfparadis

Rewa ligger vid den polska kusten, inte långt från den större staden Gdynia. Detta är ett riktigt bad- och surfparadis med en lång smal sandremsa som sträcker sig rakt ut i havet och med en skön semesterstämning.

Rewa i Polen

Rewa är en mindre polsk by vid havet, som sommartid lockar turister på grund av sina fina sandstränder och utmärkta förhållanden för vindsurfing och kitesurfing.

En lång strandremsa som sträcker sig rakt ut i havet

Rewa ligger vid den polska Östersjökusten, 15 kilometer norr om Gdynia.

Bad- och surfstrand i Rewa

Sandstranden i Rewa sträcker sig rakt ut i havet som en lång smal tunga. Den här platsen passar perfekt för kite-surfare och man ser gott om dem på båda sidor om stranden. Ibland kan man till och med se när de tar sats och surfar över den smala landtungan.

En annan sak som skvallrar om hur populär orten är för surfare är alla surfbutiker och surfskolor. Man nästan snubblar över surfingbrädor och reklamskyltar för surfskolor när man promenerar runt på de små gatorna.

För den som inte vill surfa går det förstås bra att bara njuta av sol och bad vid de långa fina sandstränderna. Man ser gott om barnfamiljer och det finns, som det ofta gör i Polen, gott om olika nöjen för barnen, som hoppborgar och små karuseller.

Kitesurfing
En kite-surfare

Trots att Rewa är en mycket liten ort, så blommar den upp på sommaren. En solig dag bjuder byn på härlig semesterkänsla med små mysiga restauranger, glasskiosker där köerna ringlar långa och en liten funpark för barn.

Kö till en av glasskioskerna i Rewa
Kö till en av glasskioskerna i Rewa

Naturskyddsområde

Strax intill byn Rewa, längs med kusten, ligger myrar som lockar många våtmarksfåglar och insekter. Naturområdet består av högt gräs, små buskar och massor av vilda blommor i olika kulörter. Området är skyddat både på grund av fågellivet och på grund av fridlysta växter.

Naturskyddsområde mellan Mechelinki och Rewa
Naturskyddsområde mellan Mechelinki och Rewa

Var kan man bo eller stå med husbilen?

Vi har aldrig stannat över natten i Rewa, men det finns en campingplats som heter Noclegi ”Kotwica”, som har ett centralt läge. Det finns också flera olika hotell, såsom Skipper Hotel och Willa Aster.

Nyhetsbrev

Mer att se och göra i närheten

På promenadavstånd från Rewa ligger den mysiga orten Mechelinki. Från Rewa är det heller inte långt till den fantastiska Helhalvön, som bjuder på långa kritvita sandstränder.

Du kan också välja att besöka det populära trestadsområdet med städerna Gdansk, Gdynia och Sopot eller den historiska borgen Malbork. Ännu fler besöksmål i Polen hittar du genom att klicka på bilden nedan.

Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev