Meny Stäng

Bad- och surfparadiset Rewa, Polen

Rewa ligger vid den polska kusten, på gångavstånd från Mechelinki där vi för tillfället bor hos vänner. Detta är ett riktigt bad- och surfparadis med en lång smal sandremsa som sträcker sig rakt ut i havet och med en skön semesterstämning.

Bad- och surfstrand i Rewa

Sandstranden i Rewa sträcker sig rakt ut i havet som en lång smal tunga. Den här platsen passar perfekt för kite-surfare och man ser gott om dem på båda sidor om stranden. Ibland kan man till och med se när de tar sats och surfar över den smala landtungan.

En annan sak som skvallrar om hur populär orten är för surfare är alla surfbutiker och surfskolor. Man nästan snubblar över surfingbrädor och reklamskyltar för surfskolor när man promenerar runt på de små gatorna.

För den som inte vill surfa går det förstås bra att bara njuta av sol och bad vid de långa fina sandstränderna. Man ser gott om barnfamiljer och det finns, som det ofta gör i Polen, gott om olika nöjen för barnen, som hoppborgar och små karuseller.

rewa Polen
En lång strandremsa som sträcker sig rakt ut i havet
Rewa
Populär strand bland semesterfirare
Kitesurfing
En kite-surfare

Naturskyddsområde och semesterort

När man promenerar från Mechelinki till Rewa går man längs med kusten, rakt igenom ett stort naturområde. Naturområdet består av högt gräs, små buskar och massor av vilda blommor i olika kulörter. Här ser man också gott om både fåglar och insekter. Området är skyddat både på grund av fågellivet och på grund av fridlysta växter.

När man sedan kommer fram till Rewa är det till en mysig liten semesterort med små mysiga restauranger, glasskiosker där köerna ringlar långa och en liten funpark för barn. Detta är ingen stor ort, men man har verkligen lyckats skapa semesterkänsla!

Naturskyddsområde mellan Mechelinki och Rewa
Naturskyddsområde mellan Mechelinki och Rewa
Kö till en av glasskioskerna i Rewa
Kö till en av glasskioskerna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev