Här, på denna sida, hittar du campingar och ställplatser i Västerbotten. Vi presenterar platser där du kan stå med husbil eller husvagn, allt från enkla ställplatser till natursköna campingar. Vi, Peter och Helena, bjuder också på våra personliga tips om saker att se och göra i området runt omkring, när du är ute på resa.

Campingar och ställplatser i Västerbotten – från norr till söder

Här finner du campingar och ställplatser i Västerbotten, organiserade från norr till söder. Än så länge finns det mycket få platser i landskapet Västerbotten, men sidan kommer fyllas på med tiden. Alla platser har besökts av oss, Peter och Helena, som driver det digitala resemagasinet FREEDOMtravel.se. Priserna anger vad vi betalade när vi besökte platsen (tidpunkt inom parentes).

Om du klickar på rubriken eller ”Läs mer”-knappen kommer du till vårt reportage, som berättar mer om ställplatsen eller campingen, samt om vad man kan uppleva i närheten.

Campingar och ställplatser i Västerbotten - Granö camping

Umeå/lycksele – Granö Beckasin

  • Beskrivning: Naturskön camping vid Ume älv, mellan Umeå och Lycksele. Vissa platser ligger mycket fint, med utsikt över älven.
  • Service: El, servicehus, möjlighet att fylla färskvatten och möjlighet att tömma grå- och svartvatten. Restaurang finns också
  • Pris: Se campingens webbplats för aktuella priser
  • Hitta hit: Vastanå 15, Granö
  • Se och göra i närheten: Fiske, vandring, flottfärd, höghöjdsbana eller forsränning i Vindelälven.
Campingar och ställplatser i Västerbotten - First camp Umeå

Umeå – First camp Nydala

  • Beskrivning: Året runt-öppen camping som ligger vid Nydalasjön. Med barnvänlig strand, äventyrsgolf och Umelaguns poolormåde.
  • Service: El, servicehus, möjlighet att fylla färskvatten och möjlighet att tömma grå- och svartvatten. En bistro finns också (stängd på vintern).
  • Pris: Se campingens webbplats för aktuella priser.
  • Hitta hit: Nydalasjön 2, Umeå
  • Se och göra i närheten: Zip adventure park, Älgens hus, Umedalens skulpturpark och Guitars – the museum.

Campingar och ställplatser i Västerbotten – bra att veta

Det finns gott om campingar och ställplatser i landskapet Västerbotten, men tyvärr har vi inte hunnit besöka så många ännu. Denna lista kommer fyllas på och uppdateras med tiden.

Fler campingar och ställplatser i Västerbotten?

I denna lista har vi endast inkluderat campingar och ställplatser i Västerbotten som vi själva har erfarenhet av. Naturligtvis finns det många fler platser där man kan övernatta med husbil, campervan eller husvagn. Har du kanske någon favoritplats som du vill tipsa om?

Läs mer om Västerbotten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev