Meny Stäng

Forsränning i Vindelälven – äventyr på riktigt

Idag har vi gjort forsränning i Vindelälven. Arrangörerna heter Forsknäckarna och turen utgick från Ekorrsele, mellan Umeå och Lycksele. Den översta forsen var nivå 4 (nivåerna är 1-6, där 6 räknas som ofarbar med fara för livet). De högsta vågorna var ca 3 meter höga. En riktig adrenalinkick!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att utmana sig själv

Jag (Helena) tyckte att det var lite väl mycket utmaning, vilket förstås hänger ihop med att jag är lite harig när det gäller såna här saker, men jag är glad att jag klarade av det! De andra tyckte huvudsakligen att det var ett riktigt roligt äventyr!

Vi är alla mycket nöjda med dagen och kan definitivt rekommendera Forsknäckarna om nån vill prova på forsränning! Vi fick mycket bra instruktioner och hade en väldigt trevlig dag.

Forsränning i Vindelälven – en adrenalinkick

Vi fick först lite instruktioner på land, och sedan fortsatte instruktionerna i båten medan vi långsamt gled mot forsen och hörde bruset öka i intensitet. Framför allt handlade instruktionerna om att man måste fortsätta paddla i forsen för att inte välta. Det var en massa andra instruktioner också, men ju närmare man kom bruset desto svårare var det att koncentrera sig. Till slut var vi framme!

Vågorna vi mötte kändes enorma och det gällde att paddla för allt man var värd för att inte välta. Jag har aldrig paddlat så mycket eller så hårt i mitt liv förut, men vi klarade det. Vi välte inte! Hjärtat slog hårt, men sedan lugnade sig forsen och då kunde man till och med ta en simtur. Vilken upplevelse, en riktig adrenalinkick!

Forsränning i Vindelälven
Forsränning i Vindelälven

Vi utgick från en camp som Forsknäckarna har med höghöjdsbana, kasta yxa, bågskytte, badtunna och övernattning med restaurang. Läs mer om höghöjdsbanan vid vindelälven

Fortsatt resa mot Umeå

Efter forsränningen körde vi till Umeå. Som vanligt är det renar överallt så man kan inte köra så fort, men nu är vi framme och står på en camping relativt centralt. Vi berättar snart mer om den fortsatta resan!

Alla våra bästa tips om Västerbotten: Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev