Annons

Semester i Mellanöstern? Denna del av världen, i den sydvästra delen av Asien, bjuder på massor av spännande och exotiska destinationer. Här kan du bland annat uppleva massor av kultur och historia.

Vilka länder ingår i Mellanöstern?

Termen Mellanöstern definierar historiskt och politiskt område i Sydvästasien och Nordafrika, utan exakta landgränser, och vilka länder som inkluderas varierar. Först och främst brukar man räkna länderna på den Arabiska halvön (Saudiarabien, Jemen, Oman, Förenade Arabemiraten, Qatar, Bahrain och Kuwait) samt Syrien, Libanon, Israel, Palestinska områden, Egypten, Jordanien, Irak och Iran.

Ibland räknas även Turkiet, Kaukasusområdet (Armenien, Georgien, Azerbajdzjan och ryska områden av Kaukasus), Afghanistan, Libyen, Somalia, Sudan och även Cypern.

Mellanöstern
Områder bjuder ofta på härliga färger och dofter

Mellanöstern – en region med massor av kultur och historia

Mellanöstern spelade tidigt en stor roll i världshistorien, vilket bland annat är kopplat till den centrala placeringen mellan Europa, Asien och Afrika samt att flera världsreligioner (bland annat judendom, kristendom och islam) har sitt ursprung här. Området bjuder idag på massor av kultur och historia, inklusive god och spännande mat.

Artiklar om resmål i Mellanöstern

Här hittar du massor av intressanta artiklar om resmål i Mellanöstern. De länder som kan räknas till både Mellanöstern och Afrika (såsom Egypten) hittar du istället under ”Afrika” i menyn. Artiklar om Turkiet och Cypern hittar du under rubriken ”Sydöstra Europa”.

Vi har i övrigt inkluderat artiklar om de länder som brukar anses ingå i Mellanöstern, inklusive länder i Kaukasusområdet. Artiklarna har skrivits antingen av oss (Helena och Peter på FREEDOMtravel) eller någon av våra gästskribenter. Än så länge finns reportage om följande länder:

Red canyon Israel, i Mellanöstern
På vandring i Red Canyon i Israel

Vill du läsa mer om resmål i Asien?

Vill du läsa mer om resmål i Asien? Här på FREEDOMtravel hittar du också reportage om länder i Centralasien, Sydasien, Sydostasien och Östasien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev