Här presenterar vi campingar och ställplatser i Norden – allt från naturnära havsbad och barnvänliga campingplatser till stadsnära ställplatser på asfalt. Här hittar du också våra personliga tips på vad du kan se i närheten. Låt våra tips inspirera dig att börja planera din resa!

Klicka vidare till det land du är intresserad av för inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra egna erfarenheter och de länder som presenteras är länder som vi själva har besökt. Låt planeringen börja genom att hitta ställplatser i Norden!

Våra listor över campingar och ställplatser

När det gäller de nordiska länderna har vi framför allt rest med husbil i Sverige. Vi har också rest igenom Danmark några gånger, utan att stanna länge. Vi har listat alla platser vi har besökt, från norr till söder. Läs mer om det land du vill veta mer om:

Ställplats i Västerås gästhamn - ställplatser i Norden

Campingar och ställplatser i Norden

Det är populärt att campa i Norden, både med husbil och husvagn, och därför finns det förstås också många platser där man kan stanna över natten. Campingar i Sverige kan vara ganska prisvärda om man jämför med södra Europa, och det finns både enklare varianter och lite mer lyxiga.

Ställplatser i Sverige varierar från kostnadsfria platser utan service, till dyrare platser med lika mycket service som på en camping. Ofta betalar man på plats, i ett hamnkontor eller liknande. Vissa ställplatser går att boka innan. Läs gärna också mer om att campa eller resa med husbil på Island och Färöarna:

Island hamn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev