Resa till Bulgarien? Här hittar du information om platser, sevärdheter, mat, dryck och om saker du kanske inte visste om Bulgarien

Restips om Bulgarien

Vi reste runt med guider och fick med oss massor av tips om Bulgarien och kusten vid svarta havet. Bulgarien har 28 regioner (oblast) och huvudstaden Sofia är en egen region. Bulgarien var väldigt känt på 80-talet då svenskar åkte billigt till ”Sunny Beach” vid svarta havet på sin semester och festade.

Bulgarien
Bulgarien

Sunny beach i Bulgarien – sandstrand och beach clubs

Sunny beach vid svarta havet som har en 7 km lång vacker sandstrand. Här samlas turister från många länder och det är exotiskt. Vi besökte och chillade i Cacao beach club och Bedroom beach club och vilka häftiga ställen.

Sunny Beach ligger vid Svarta havet, strax norr om Unescostaden Nesebar.

Bulgarien

Nesebar i Bulgarien – 10 tips till världsarvsstaden

Nesebar i Bulgarien är en mer än 3200 år gammal bosättning, som redan på 500-talet före Kristus var en betydande handelsstad. Staden tillhörde från början det historiska riket Thrakien och kom senare att erövras av greker, romare, bulgarer och osmaner (ottomaner).

Nesebar ligger vid Svarta havet, strax söder om den kända stranden Sunny Beach. Staden ligger cirka 10 mil söder om den större staden Varna.

Bulgarien

6 anledningar att resa till Bulgarien

Fina stränder, vacker natur, Spännande historia, lyxiga golfresorter, trevliga människor och prisvärt. Bulgarien är ett bra alternativ när du vill få mycket för dina pengar.

Bulgarien

Varna i Bulgarien – 13 tips på saker att se och göra

Varna är den tredje största staden i Bulgarien. Staden har en lång historia och var bebodd redan innan grekerna etablerade kolonin Odessos här runt år 580 före Kristus. Senare, under styre av romare och därefter slaver, blev Varna en viktig handelsstad tillsammans med Konstantinopel, Venedig och Dubrovnik.

Varna ligger i östra Bulgarien, vid Svarta havets kust. Staden ligger cirka 45 mil öster om huvudstaden Sofia.

Bulgarien

Golf i Bulgarien – 3 läckra golfresorter vid Svarta havet

Vid Svarta havet, i bukten mellan Varna och Cape Kaliakra, ligger tre 5-stjärniga resorter för golf i Bulgarien: Lighthouse Golf & Spa ResortBlackSeaRama Golf & Villas och Thracian Cliffs Golf & Beach Resort. Vi bodde på en av dessa (Lighthouse Golf) och besökte de andra två över dagen, för lunch eller strandbad.

Bulgarien

Aladzha-klostret i Bulgarien – grottkloster i klippan

Aladzha-klostret är en typ av grottkloster som man kan hitta i den östra delen av Europa och västra delen av Asien. I dessa kloster levde munkarna i sträng asketism, med snålt matintag och begränsat dagsljus. Aladzha-klostret är ett av de mest välbevarade grottklostren i Bulgarien, uthugget i en 25 meter hög kalkstensklippa i ett karstlandskap, fyllt av naturliga håligheter.

Aladzha-klostret ligger 14 kilometer norr om Varna, nära turistorten Golden Sands.

Bulgarien

Cape Kaliakra i Bulgarien – och besök på en musselfarm

Cape Kaliakra bjuder på en fantastisk utsikt över Svarta havet, och har man tur kan man till och med få se delfiner här. Cape Kaliakra skjuter ut i Svarta havet som en lång spets, i den nordöstra delen av Bulgarien. Här kan man både se naturliga grottformationer och lämningar av ett medeltida fort

Cape Kaliakra ligger i den nordöstra delen av Bulgarien, cirka 7 mil nordost om Varna.

Bulgarien

Baltjik i Bulgarien – botanisk trädgård, palats och vin

Baltjik är gammal stad, som från början var en thrakisk bosättning och på 600-talet före Kristus blev en grekisk koloni. Staden kom senare att ingå i det Osmanska riket och i början på 1900-talet tillhörde staden Rumänien. Följ med på botanisk trädgård, sommarpalats och vinprovning.

Baltjik ligger vid Svarta havet i östra Bulgarien, cirka fyra mil norr om Varna.

Göra i Sofia – 11 tips till Bulgariens huvudstad

Vad kan man göra i Sofia i Bulgarien? Sofia är en intressant historisk stad där du bland annat kan se den berömda Alexander Nevskij-katedralen, men också uppleva Unesco världsarv, äta på spännande restauranger och hänga på coola takbarer.

Sofia ligger i den västra delen av Bulgarien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare