Meny Stäng

Golf i Bulgarien – 3 läckra golfresorter vid Svarta havet

Golf i Bulgarien, är det något du funderat på? Under vår resa i Bulgarien besökte vi tre golfresorter, som alla ligger helt fantastiskt vackert vid Svarta havets kust. Här kan man kombinera dramatiskt vackra golfbanor med spa och strandbad.

Golf i Bulgarien

Vid Svarta havet, i bukten mellan Varna och Cape Kaliakra, ligger tre 5-stjärniga resorter för golf i Bulgarien: Lighthouse Golf & Spa Resort, BlackSeaRama Golf & Villas och Thracian Cliffs Golf & Beach Resort. Vi bodde på en av dessa (Lighthouse Golf) och besökte de andra två över dagen, för lunch eller strandbad.

Alla tre resorter har egna golfbanor, men erbjuder också spa och strandbad. Högsäsongen för golf är före och efter den varmaste sommarperioden – då det nästan kan vara för hett för att golfa. Vi tog en golflektion och ägnade oss sedan åt spa och bad. Här berättar vi mer om golfen, maten, spabehandlingarna och stränderna …!

golf i Bulgarien

1. Golf i Bulgarien: Lighthouse Golf & Spa Resort

Vi börjar med att berätta om Lighthouse Golf & Spa Resort, eftersom det var här vi bodde. Detta är ett stort hotell, som ligger med fantastiskt vacker utsikt över Svarta havet.

Lighthouse Golf and Spa Resort

Vi måste säga att vi älskade vårt rum. Vad gör det att garderobsdörren knarrar och hänger sig när utsikten är fantastisk? Det var verkligen härligt att sitta på balkongen här, och se ut över poolerna och Svarta havet bortanför. Den nedersta av de tre bilderna tog vi från balkongen en av kvällarna. Magiskt, eller hur? Och jadå, sängarna var sköna och badrummet var fräscht.

Lyxsvit på Lighthouse Golf & Spa Resort

Om man vill ”steppa upp” och bo lite lyxigare kan man välja att checka in i en av hotellets två lyxsviter. Vi fick en guidad visning i en av dem, och det kändes förstås både flådigt och stort. Det är dock inte så ekonomiskt orimligt att bo här som vi först trodde. Det finns nämligen åtta sängplatser, så om man är ett gäng som delar kan det bli helt överkomligt.

Om man bokar en av sviterna har man självklart egen pool, nästan högst upp på taket, med en grym utsikt.

Lyxsvit

Frukost och middag på Lighthouse Golf & Spa Resort

Frukost äter man i hotellets buffetrestaurang Alexandra. Det finns mycket att välja på, och även en kock som lagar ägg, omelett och pannkakor på beställning.

Middag kan man till exempel äta i hotellets buffetrestaurang (helt ok, men dock inte 5-stjärnig känsla) eller i den lite mer exklusiva á la carte-restaurangen Le Passage. Vid den senare sitter man charmigt vid poolerna och det fanns en hel del spännande att välja på från menyn.

Vi åt gratinerade ostron, tonfisktartar med avokado och mango samt BBQ-grillade jumboräkor, och Peter fick även plats med en Brownie Bailyes cheesecake till efterrätt. Maten smakade bra, men vi måste ändå säga att vissa av rätterna inte riktigt levde upp till ambitionen och priset.

Till exempel kom våra vänners exklusiva wagyu-biff först in kall, och behövde skickas tillbaka. Det var också lite lustigt att ostronen (som enligt menyn skulle vara 4 st och som vi beställde in för att dela på fyra personer) kom in 3 st med motiveringen ”de var stora”. Goda var de i alla fall!

Golfkurs

När man bor på en golfresort måste man ju ta en golfkurs, eller hur? I varje fall om man är en oerfaren golfare, vilket de flesta i vårt sällskap var. Vi fick en timme tillsammans med en kunnig lärare, vilket var både roligt och lärorikt! Vill man sedan fortsätta spela finns här en fin golfbana i vacker miljö.

golf i Bulgarien

Spa, behandlingar och pool

Det finns både inomhuspooler och en stor och väldigt fin utomhuspool. Man kan också välja på en lång rad olika behandlingar i hotellets spa. Det hade kanske varit intressant att välja någon ayurvedisk behandling eller lerbehandling, men vi kunde inte motstå en helt vanlig klassisk massage. Denna var mycket bra och priserna är lägre än i Sverige, trots att det är ett 5-stjärnigt hotell.

Spabehandling

Poolen gillade vi också mycket, inte minst för att den bidrog med en vacker utsikt. Men vi tillät oss också vara lite barnsliga en av kvällarna, och roade oss med hotellets uppblåsbara påfågel och flamingo …

Stranden Hero’s Beach

Man kan också bada vid en strand om man vill, och hotellet kör regelbundet sin shuttle-bus till Hero’s Beach. Om man bokar får man som hotellgäst inte bara transport, utan också en solsäng på stranden.

golf i Bulgarien - och strandbesök

Stranden är för övrigt jättefin! Vi gillar den här typen av lite mindre stränder, som är omringade av klippor och natur, allra bäst. Sanden är finkornig och det finns små serveringar om man är sugen på något att äta eller dricka.

För dig som reser med husbil eller husvagn kan vi informera om att man också kan bo på camping vid den här stranden. Campingen är stor och enligt tjejen i receptionen behöver man inte boka. Priset är 40 lev/dygn (cirka 200 kr).

hero´s beach

2. Golf i Bulgarien: BlackSeaRama Golf & Villas

Golfresorten BlackSeaRama Golf & Villas ligger bara några minuter från Lighthouse Golf & Sparesort med bil och är ett lägenhetshotell där man kan köpa eller hyra villa eller lägenhet. Hotellet ligger med fantastiskt vacker utsikt över Svarta havet och här finns också en amfiteater, där vigselceremonier brukar hållas.

Hotellet känns väldigt mysigt och det finns flera vackra pooler här, både inomhus och utomhus.

Lunch på BlackSeaRama Golf & Villas

På den här resorten åt vi lunch, och när vi var här pågick ett kockevent, med olika kockar olika datum. Under vårt besök serverades wraps med draget kött eller hemlagad falafel – inte så fotogeniskt kanske men mycket gott. Resorten har för övrigt egna vinodlingar och gör eget vin!

3. Golf i Bulgarien: Thracian Cliffs Golf & Beach Resort

Den tredje golfresorten, Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, ligger en knapp mil öster om de andra två, och ligger också vackert vid Svarta havet. Här finns förutom dramatiskt vackra golfbanor och stränder också ett modernt och fräscht spa. Den här golfresorten utsågs för övrigt till Europas bästa golfresort 2014, av IAGTO (The Global Golf Tourism Association).

Utsikten var, om möjligt, ännu vackrare på den här resorten jämfört mot de andra två. De vita klipporna stupar brant ner mot det turkosblå vattnet, och i bakgrunden reser sig de intensivt gröna kullarna. Ett fantastiskt fint ställe att uppleva golf i Bulgarien!

golf i Bulgarien - vackert vid Svarta havet

Fantastiska golfbanor vid Thracian Cliffs

Resortens personal tog med oss på en guidad tur runt golfbanan i golfbil, och vi blev verkligen imponerade av miljön. Ingen av oss är golfspelare, men det kändes ju nästan lite synd. Om man vill spela golf i Bulgarien måste detta vara ett fantastiskt ställe!

Golfbanan ligger längs med Svarta havet och erbjuder flera mycket speciella hål. Hål nummer 6, ett signaturhål designat av golfselaren Gary Player, är konstruerat så att man får slå bollen nerför en brant, för att den ska hitta hålet längre ner. Vid hål nummer 7 måste man slå bollen över vatten, för att den ska nå fram. Det ligger en hel del bollar på sjöbotten kan vi lova!

Stränder: Argata Beach och Bensida Beach

Till hotellet hör två stränder: Argata Beach och Bensida Beach. Vi besökte den första av dessa, som verkligen är en paradisstrand, enligt våra mått. Stranden ligger inramad av vita klippor och här kan man vila i hängmattor eller ta en mussellunch med fötterna i sanden.

Under högsäsong är endast hotellets gäster välkomna på denna strand. Den andra stranden, Bensida Beach, är dock alltid öppen för alla.

Har du spelat golf i Bulgarien?

Spelar du golf? I så fall, har du spelat golf i Bulgarien, eller är det något du skulle vilja göra? Berätta gärna vad du uppskattar på en bra golfresort!

golf i Bulgarien

Mer att se och göra i närheten

Om du vill göra mer än att bara spela golf i Bulgarien finns det mycket annat att se och uppleva i närheten. Från golfresorterna är det relativt nära till den lilla staden Baltjik, som bland annat bjuder på en fantastiskt vacker botanisk trädgård. Missa heller inte att göra en utflykt till vackra och historiskt intressanta Cape Kaliakra. Om du vill göra en lite längre utflykt kan du med fördel besöka Varna, Bulgariens tredje största stad.

Cape Kaliakra

Prenumerera på vårt nyhetsbrev