En husbil är ju både en bil och ett hem, och det är självklart att saker går sönder ibland. Dessutom vill man förstås piffa till, bygga om och skaffa nya tillbehör. Här har vi samlat information och tips om hur du fixar med din husbil. Du hittar både inlägg som beskriver hur vi har gjort med vår husbil och mer allmänna tips.

Att tänka på vid husbilsköp

Går du i tankar på att köpa husbil? Det finns ett och annat som kan vara bra att tänka på innan man köper sin husbil. Här kan du läsa mer:

Däck till husbil

Däck är alltid viktigt, men en husbil är tung och då är däcken ännu viktigare. Här kan du läsa mer om däck till husbilar:

Däck och däcktryck

Utvändig design

Vi har själva fixat en hel del med den utvändiga designen på vår husbil. Vi har bland annat folierat hela bilen och satt in en större taklucka.

Husbil-belysning

Utvändig belysning

Vi har också utrustat vår husbil med en hel del ny belysning utvändigt, allt från dimljus och positionsljus till underlights.

Ledslingor bak

Invändig design

Vi har också fixat en hel del med vår husbil invändigt och bland annat lagt in ny matta, bytt all klädsel och utrustat bilen med led-belysning.

Ledbelysning i husbil

Förvaring i Husbil

I en husbil bor man på liten yta och det är därför viktigt med smarta förvaringslösningar. Här har vi samlat lite tips och idéer för förvaring:

Förvaring i husbil

Säkerhet i husbil

Det är förstås viktigt att känna sig säker i en husbil. Vi har skrivit en hel del om säkerhet och även installerat en del säkerhetslösningar i vår egen husbil.

husbil

Tillbehör

Det finns förstås massor av praktiska, smarta och roliga tillbehör till husbilar. Här kan du hitta länkar till inlägg både om tillbehör som vi har själva och om sådant vi läst om eller sett på mässor.

Nyhetsbrev
Heta campingprylar - på bilden nya campingstolar från Kama Fritid

Roliga prylar

Här presenterar vi sådana prylar som kanske inte är så nödvändiga, men som kan vara roliga!

Leksaker

Vinterförvaring

Om man har husbilen i Sverige är det förstås bäst att vinterförvara den inomhus, eftersom snö och kyla utsätter husbilen för påfrestning. Om man ändå ska ha den utomhus kan det vara bra med ett täcke. Här hittar du lite tips om vad du ska tänka på inför vinterförvaringen.

WIFI.se
Vintertäcke till husbilen

Reparationer och underhåll

Det är självklart att saker går sönder i en husbil ibland. Vi har bland annat haft flera vattenläckor och fått byta ut saker som lampor och backspeglar. Här kan du läsa om problem vi har haft och hur vi har löst dem:

Foto missöde

Inspiration och information

Det finns massor av sajter, forum, FB-grupper och bloggar där du kan hitta inspiration och information för att fixa med och resa med husbilen.

husbilsbloggarträff

Läs mer

Vi skriver om nya och gamla husbilsmodeller, rapporterar från mässor och skriver om allt annat som har med husbilsliv att göra. Här kan du se vad vi skrivit om senast:

Elmia-mässa-1

Prenumerera på vårt nyhetsbrev