En husbil är ju både en bil och ett hem, och det är självklart att saker går sönder ibland. Dessutom vill du kanske piffa till, bygga om eller skaffa nya tillbehör.

Att fixa med husbilen eller husvagnen

Ibland måste man laga saker som gått sönder i husbilen eller husvagnen. Andra gånger vill man bara fixa lite ny inredning och göra fint. Här har vi samlat information och tips om hur du kan fixa din husbil.

Fixa din husbil: Utvändig design

Vi har själva fixat en hel del med den utvändiga designen på vår husbil. Vi har bland annat folierat hela bilen och satt in en större taklucka. Vi har också utrustat vår husbil med en hel del ny belysning utvändigt, allt från dimljus och positionsljus till underlights.

Det är förstås också så att saker går sönder i en husbil ibland. Vi har bland annat haft flera vattenläckor och fått byta ut saker som lampor och backspeglar.

Fixa din husbil: Invändig design och förvaring

Vi har också fixat en hel del med vår husbil invändigt och bland annat lagt in ny matta, bytt all klädsel och utrustat bilen med led-belysning. I en husbil bor man på liten yta och det är därför viktigt med smarta förvaringslösningar.

Fixa din husbil: Säkerhet och tillbehör

Det är förstås viktigt att känna sig säker i en husbil. Vi har skrivit en hel del om säkerhet och även installerat en del säkerhetslösningar i vår egen husbil. Det finns förstås massor av praktiska, smarta och roliga tillbehör till husbilar.

Vinterförvaring

Om man har husbilen i Sverige är det förstås bäst att vinterförvara den inomhus, eftersom snö och kyla utsätter husbilen för påfrestning. Om man ändå ska ha den utomhus kan det vara bra med ett täcke. Här hittar du lite tips om vad du ska tänka på inför vinterförvaringen.

Mer att läsa

När du är klar med att fixa din husbil är du kanske redo för att ge dig ut på resor och äventyr? Nedan hittar du ännu mer läsning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev