Meny Stäng

Fix med husbil – dekaltext, oljud och … en liten olycka

Det är husbilssäsong och vi har hunnit med lite mer fix och trix. Vi har satt upp ny dekaltext på husbilen och lämnat in den på nytt för att försöka fixa problemet med det ”klånkande” ljudet. Dessutom har vi klantat till det och skaffat oss ett nytt problem …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny dekaltext på husbilen

När vi började fixa med husbilen i höstas planerade vi först att göra om hela den svarta och grå plastfolieringen, som täcker husbilen. Efter mer än tio år har den nämligen blivit väldigt sliten. Men när vi insåg vad det skulle kosta, och hur mycket jobb det skulle innebära också för oss, bestämde vi oss för att låta det bero ett tag till.

, då ville Peter göra något roligt istället. Nya dekaler! Och varför inte göra lite reklam för vår blogg när vi ändå kör runt på vägarna? Peter beställde dekaler från dekaltext.se. Man beställer online och väljer typsnitt och storlek, och så får man hem dekalerna med posten.

Dekaltext på husbilen

Hur sätter man på dekalerna på husbilen?

Det är inte så svårt att sätta på dekalerna egentligen, men det gäller att ta det lugnt och försiktigt och göra på rätt sätt. Annars finns det risk att det blir bubblor eller andra fel. Man ska först lätta texten från skyddspappret, så man vet att det lossnar enkelt. Sedan tejpar man fast texten så den ligger rakt, och klipper på tvären så det blir kortare stycken att ha hand om åt gången.

Dekaltext på husbilen

Man trycker fast texten med verktyget som följer med. Sedan drar man försiktigt bort skyddspappret. På dekaltext.se finns en video där de visar hur man gör. Vårt tips är att titta på den innan man sätter igång! Vi var en aning nervösa, men det gick relativt bra får vi säga.

Dekaltext på husbilen

Nu har vi ny dekaltext på husbilen, som samtidigt gör lite reklam för vår blogg. Vi blev riktigt nöjda med de nya texterna. Sammantaget ser allt långt ifrån perfekt ut på husbilen – det är slitet på flera ställen och text från olika tider har olika stil – men vi har roligt när vi är ute och reser, och det är det viktigaste för oss!

Dekaltext på husbilen

Klånkande oljud i husbilen

Minns du kanske att vi för ett tag sedan berättade om ett ”klånkande” ljud i husbilen? Bilfirman (Kihlströms i Spånga) försökte fixa det hela genom att kapa den ena av bladfjädrarna i båda ändarna. Tyvärr hjälpte detta inte alls – när vi var ute i helgen klånkade det minst lika mycket. Dessutom skrev en läsare att det kanske inte är bra att kapa bladfjädern.

Peter lämnade in husbilen på nytt denna vecka eftersom han inte var nöjd med åtgärden, och nu drog de istället åt någon fjäder som glappade. Hittills verkar det fungera riktigt bra. Vi får hålla tummarna för att det fortsätter så!

Väddö havsbad och camping

Och en liten olycka …

Slutligen får vi bjuda på att vi kan göra bort oss. Under det dryga decennium vi kört husbil har vi väldigt sällan använt husbilens stödben (och vi har alltså inga rutiner för det). Nu, när vi har elcyklarna i garaget, tänkte vi att det blir mycket tyngd bak och att vi skulle hjälpa husbilen lite. När vi stod på Väddö Camping och havsbad fällde vi ner stödbenen och när vi skulle åka … glömde vi att veva upp dem.

Stödbenen gick sönder totalt och gick varken att veva upp eller ner. Åh nej! Vi kunde inte få loss dem, men för att de inte skulle hänga för långt ner lyckades Peter skruva loss ”fötterna”. Forfarande hänger det ner en bit, och vi har förstås inte heller några fungerande stödben. Ja, vi vet att detta var klantigt … Några käcka tips på hur vi gör nu om vi kanske vill ha nya?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev