Meny Stäng

Väddö havsbad och camping i Roslagen

Väddö havsbad och camping på Väddö är en camping med sandstrand, omgiven av fin natur. Campingen var visserligen ganska enkel, men vi upplevde ändå två fina dagar i härliga omgivningar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Väddö havsbad och camping

Väddö havsbad och camping (eller Sandvikens Havscamping) ligger på den yttre sidan av den långsmala ön Väddö, som nås från fastlandet via en kort bro. Här finns 75 campingtomter för husbil, husvagn eller tält, samt fem stugor.

Sandvikens havscamping på Väddö - Väddö havsbad och camping
Väddö havsbad och camping

Väddö ligger i Nortälje kommun, i norra Roslagen, cirka 10 mil nordost om Stockholm.

En helg på Väddö havsbad och camping

Vi spenderade två nätter på Väddö havsbad och camping under midsommarhelgen. Vi hade inga speciella planer, utan ville mest ha en lugn midsommar nära havet. Campingen ligger fint så det passade oss bra, även om den är enkel och kanske något sliten.

Service och “Att göra” på Väddö havsbad och camping

Vi kom sent på kvällen så personalen hade hunnit gå hem när vi kom, men de svarade i telefon vilket var utmärkt. Det fanns ett system med små “nyckelboxar” på altanen, och efter att vi fått en kod på telefon kunde vi hämta ut en nyckel.

Detta system var helt ok, men sedan var det riktigt svårt att hitta en plats på egen hand. Den pyttelilla (och mörka) kartan över campingen satt högt upp, och det var svårt att hitta numren på campingplatserna. Vad vi skulle använda nyckeln till? Det förstod vi inte riktigt …

Väddö havsbad och camping

Nästa dag fick vi utmärkt hjälp av en nyanställd kvinna i receptionen. Toaletter och annan service fungerade för ändamålet, men en uppfräschning skulle inte skada. Vår känsla var att ingen engagerat sig i campingens upprustning på länge.

Väddö havsbad och camping

Den största behållningen var den fina naturen. På campingen finns en fin sandstrand, och runtom hittar man härliga naturområden. Det finns också en minibutik på campingen samt en minigolfbana.

Väddö havsbad och camping

Roslagsleden

Vi tog elcyklarna på upptäcktsfärd och hittade bland annat till Roslagsleden. Den här leden sträcker sig från Danderyds kyrka till Albert Engström-museet i Grisslehamn. Leden är närmare 190 kilometer lång och uppdelad i elva dagsetapper. För vår del blev det bara en kort sträcka med elcykel …

Gamla Grisslehamn

Vi tog oss bland annat till Gamla Grisslehamn. Här låg Grisslehamn fram till år 1754, då platsen ödelades av en brand. Därefter bestämde man sig för att flytta orten till den norra delen av Väddö. Från Grisslehamn hade man hand om postgången till Finland, via Åland, och största anledningen till att flytta orten var att sträckan över Ålands hav till Eckerö på Åland blev lite kortare.

Gamla Grisslehamn - utflykt från Väddö havdsbad och camping

Idag är Gamla Grisslehamn en liten fiskeby med charmiga hus och små fiskebåtar.

Här kunde vi också titta på “Skötbåten Svalan”, som antagligen byggdes på Singö och köptes runt förra sekelskiftet för strömmingsfiske runt Gamla Grisslehamn. Båten har både skadats och renoverats i flera omgångar. Under hela 1980-talet deltog den i “Postrodden” under namnet Naucléra.

Gammal båt i Gamla Grisslehamn

Rönnskärs udde naturreservat

På vår cykeltur stötte vi också på ingången till Rönnskärs udde naturreservat. Det här naturreservatet ligger på östra Väddö och är bland annat en populär plats för att skåda fågel.

Rönnskärs udde naturreservat

Klippor vid havet

Vi tog oss vidare med cyklarna mot en plats som heter Haken. Här parkerade vi cyklarna och promenerade upp på klipporna. Fantastiskt vackert!

Älmsta

På vägen från Väddö havsbad och camping stannade vi i Älmsta, där bron går till och från fastlandet. När vi kom var det precis dags för broöppning, så broöppningen fastnade på bild.

Har du varit på Väddö någon gång? Berätta gärna!

Göra i Uppland
Alla våra bästa tips om semester i Uppland

Fakta om Väddö havsbad och camping

  • Adress: Sandviksvägen 195, 760 40 Väddö
  • Läge: På östkusten på Väddö, i Norrtälje kommun, i Roslagen.
  • Campingtomter: 75 campingtomter för husbil, husvagn och tält.
  • Stugor: 5 stugor med fyra bäddar/stuga.
  • Service: Servicehus, kök samt minibutik.
  • Aktiviteter: Minigolfbana, beachvolleyplan samt sandstrand.
  • Öppettider: Campingen håller öppet maj-september. För exakta öppettider se campingens webbsida. Om man kommer efter att receptionen stängt kan man ringa på journummer fram till 23:00.
  • Priser: Vi betalade 300 kr/dygn under midsommarhelgen 2020. För detaljerad prislista, se campingens webbsida.
  • Mer info: Du hittar mer information på campingens webbsida.

Hitta till Väddö havsbad och camping

  • Bil: Kör mot Älmsta i Norrtälje kommun. Ta därefter bron över till Väddö och följ skyltar mot Väddö havsbad och camping (eller Sandvikens camping).
Alla våra bästa tips om Sverige! Klicka på bilden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev