Meny Stäng

Bästa restaurangen på Arlanda? – vi har testat La Girafe

Annons

Vilken är den bästa restaurangen på Arlanda? Den frågan kan det förstås finnas flera svar på, men vi är beredda att lägga vår röst på nyöppnade La Girafe by Pontus Fritiof. Wow, vilken god middag vi åt här!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vilken är den bästa restaurangen på Arlanda?

Utbudet på Arlanda utvecklas för fullt och man kan hela tiden läsa om nya restauranger, caféer och butiker. Men vilken är den bästa restaurangen på Arlanda? Det kan man förstås ha olika åsikter om, men La Girafe by Pontus Fritiof är definitivt en het kandidat för platsen.

La Girafe by Pontus Fritiof

Restaurangen La Girafe by Pontus Fritiof är indelad i två avdelningar: Food & Bar, med fokus på lite snabbare serveringar och Bistro, där man i lugn och ro kan njuta av bordsservering. Temat för restaurangen är ett mångkulturellt Paris, där man också använder inspiration från tidigare franska kolonier, såsom Marocko och Vietnam.

Stort utbud av viner

La Girafe Food & Bar

Bardelen på La Girafe kan skryta med Arlandas största utbud av spritsorter och en spännande cocktailmeny.

La Girafe by Pontus Fritiof - bästa restaurangen på Arlanda?
La Girafe by Pontus Fritiof - bästa restaurangen på Arlanda?

Det finns också en omfattande meny med maträtter, barsnacks och efterrätter. Dessutom serveras frukostbuffé på morgnarna, mellan klockan 05 och 10.

Food & Bar

La Girafe Bistro

I bistron är tempot lite lugnare och man kan botanisera i en intressant meny med förrätter, huvudrätter och efterrätter, samtidigt som det finns ett stort utbud av viner.

Man har utsikt över landningsbanan, och på ett ställe kan man också kika in i köket, för att se när kockarna förbereder maträtterna.

Köket

Middag med förrätt och huvudrätt

Vi åt middag här, på vägen till Uzbekistan, tillsammans med bloggkollegorna Christian från Matochresebloggen och Gunilla från 4000 mil. Eftersom restaurangen ligger i terminal 5, efter säkerhetskontrollen, kunde vi sitta här i lugn och ro tills det var dags för boarding.

Middag med bloggvänner

Detta blev en väldigt trevlig start på resan och som vanligt, när man reser med bloggare, blev det en massa fotande och filmande vid matbordet.

Middag med bloggvänner

Vad åt vi då? Vi beställde in lite olika förrätter i form av tonfisksashimi, vietnamesiska vårrullar och honungsbakad brie. Allt smakade mycket bra!

När det var dags för huvudrätt valde tre av oss bouillabaisse, medan en slog till på kalvschnitzel. Framför allt fiskgrytan var fantastisk, med kokos- och hummersås och perfekt tillagade grönsaker. Vi kan fortfarande drömma om den här grytan och vi kommer gärna tillbaka bara för att äta denna!

Bouillabaisse
Schnitzel

Så, är La Girafe den bästa restaurangen på Arlanda?

Så, är La Girafe by Pontus Fritiof den bästa restaurangen på Arlanda? Det finns förstås inget rätt eller fel svar på den frågan, men för vår del är detta en klar favorit och vi kommer mycket gärna tillbaka!

La Girafe by Pontus Fritiof - bästa restaurangen på Arlanda?

Fakta om La Girafe på Arlanda

  • Plats: Innan gateområde E, Arlanda, Terminal 5
  • Öppettider: Måndag – söndag, 05:00 – 22:00 (2024)
  • Priser: Frukostbuffé 195 kronor. Huvudrätter i bistron 245-495 kronor. Huvudrätter i baren 165-245 kronor. (2024)
  • Läs mer: Du hittar mer info på restaurangens webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev