Här hittar du tips inför din semester i Asien. Här hittar du allt från fantastiska stränder och exotisk natur till historiska sevärdheter och myllrande storstäder. Låt våra restips inspirera dig att börja planera din resa!

Klicka vidare till det land du är intresserad av och hitta massor av inspiration och idéer. Alla tips bygger på våra egna eller våra gästskribenters erfarenheter. Låt drömmarna börja om en härlig semester i Asien!

Centralasien

Centralasien är en region i centrala Asien som huvudsakligen inkluderar de fem länder som tidigare ingick i Sovjetunionen, nämligen Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Här finns mycket att se och uppleva i form av historiska byggnader, natur, kläder, hantverk och matkultur.

Semester i Centralasien

Mellanöstern

I Mellanöstern hittar du många intressanta länder, såsom Oman, Jordanien, Förenade Arabemiraten och Israel. Även Egypten kan räknas till Mellanöstern, men eftersom Egypten inte tillhör Asien utan Afrika hittar du information om Egypten på vår sida om semester i Afrika. Här hittar du resereportage om länder i Mellanöstern:

Kamelkaravan

Sydasien

Sydasien är den centrala södra delen av Asien, som du hittar söder om Himalaya och norr om Indiska oceanen. Här hittar du bland annat länder som Indien, Nepal, Maldiverna och Sri Lanka. Läs mer om valfritt land nedan:

Sydostasien

Sydostasien bjuder på semestervänliga destinationer för den som är ute efter sol, bad och andra vattenaktiviteter i kombination med exotisk natur och kanske vilda djur. Dessutom finns det gott om storstäder i den här delen av världen för den som vill uppleva storstadspuls, folkliv och shopping. Läs mer om det land du vill veta mer om:

Östasien

I Östasien kan du uppleva allt från gröna stäpper i Mongoliet till myllrande städer och sagolika bergstoppar i Kina. Läs mer om det land du är nyfiken på att besöka eller drömma dig bort till:

Kina berg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev