Meny Stäng

Resa till Asien – 10 härliga resmål

Annons

Funderar du på att resa till Asien? Idag tipsar vi om tio asiatiska resmål som vi själva besökt och gillar – allt från avslappnade semesteröar till spännande storstäder.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att resa till Asien

Att resa till Asien är något speciellt. Denna världsdel i öster bjuder på allt från härliga resmål för den som söker sol och bad, till storstadspuls och spännande historiska och kulturella sevärdheter.

Under en period gjorde vi ofta en resa till Asien per år. På senaste tid har det blivit mer sällan, men nu lockas vi på nytt av Asien, och vi planerar för en resa senare i år. Under tiden passar vi på att tipsa om tio spännande resmål som vi kan rekommendera.

1. Halong Bay, Vietnam

Halong Bay i Vietnam är en fantastisk plats på jorden, som vi gärna skulle se igen vid tillfälle. Vi åkte hit när vi var precis nygifta, och åkte runt med en vacker träbåt bland sockertoppsbergen. Ibland stannade vi för att bada eller besöka en grotta. Helt magiskt!

2. Hoi An, Vietnam

En annan plats i Vietnam som vi tyckte mycket om var Hoi An. Denna fina lilla stad är upptagen på Unescos världsarvslista, som ett ovanligt välbevarat exempel på en sydasiatisk handelshamn från perioden mellan 1400-talet och 1700-talet. Här kan man njuta av miljön, sy upp kläder, sola och bada samt äta god vietamesisk mat.

3. Langkawi, Malaysia

Langkawi är en ögrupp utanför Malaysias nordvästra kust, nära gränsen till Thailand. Här kan man i första hand sola och bada, men också göra en rad olika utflykter. Till exempel kan man följa med på segelturer, resa runt med hyrd moppe eller uppleva mangrove-träsken, med alla dess vilda djur.

4. Kuala Lumpur, Malaysia

Om du gillar storstäder är det också spännande att uppleva Kuala Lumpur i Malaysia. Här kan du spana in Petronas Twin Towers, shoppa i alla stora shoppingcentrum eller kanske uppleva härliga China Town. Missa heller inte utbudet av riktigt bra asiatisk mat!

5. Koh Samui, Thailand

Många älskar Thailand, och det är kanske inte så konstigt med tanke på allt Thailand har att erbjuda. När vi var här bodde vi på ön Koh Samui, där man bland annat kan sola och bada, hänga på restauranger, paddla kajak och se tempel.

6. Boracay, Filippinerna

Boracay är en tropisk ö i Filippinerna som bjuder på fantastiskt vackra stränder. Ön är populär bland turister och här finns gott om restauranger, barer, hotell och utflyktsalternativ. Till exempel kan du ge dig ut på olika båtutflykter.

7. Mindoro, Filippinerna

Filippinerna består av drygt 7000 öar, och det finns därför många resmål att välja på. Mindoro är en lite större ö, som ingår i ögruppen Luzon. Hit tog vi oss med båt från Batangas, dit vi åkte med buss från Manila. Ön bjuder på härliga sandstränder, avslappnad stämning och möjlighet till utflykter med båt eller moppe.

8. Galle, Sri Lanka

Galle är en fantastisk och speciell stad i Sri Lanka. Staden är framför allt känd för Galle fort, den befästa staden, som lät byggas av portugiser och holländare på 1500- och 1600-talet. Idag är detta en vacker stad i kolonialstil, fylld av trevliga restauranger och mysiga hotell.

WIFI.se

9. Beijing, Kina

Kinas huvudstad Beijing, eller Peking, har över 20 miljoner invånare och är med andra ord en jättestad. Här finns också massor av historia och intressanta sevärdheter såsom Den förbjudna staden, Sommarpalatset, Wangfujing Avenue och Himmelska fridens torg. Med utgångspunkt i Beijing kan man också göra en utflykt till Kinesiska muren.

10. Jerusalem, Israel

Om du vill uppleva något helt annat under din resa till Asien kan du besöka Jerusalem. Denna historiska stad är en helig plats för kristna, judar och muslimer, och här kan du uppleva platser som du läst om i de heliga berättelserna. Du kan till exempel utgå från Tel Aviv, som ligger vid Medelhavets kust.

Fler tips för den som vill resa till Asien?

Är du själv sugen på att resa till Asien, eller har du kanske rest där tidigare? Har du fler tips på resmål för den som vill resa österut?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev