Meny Stäng

10 saker att göra på Langkawi i Malaysia

Annons

Här kommer tips om tio saker att göra på Langkawi i Malaysia! Langkawi bjuder på sol och bad, men också på massor av aktiviteter som segling, moppeturer och båtuflykter i mangrove-träsken. Det är några år sedan vi var där och vi har redan bloggat om resan, men nu vill vi samla alla våra tips i ett enda inlägg. Har du kanske också varit på Langkawi? Har du fler tips?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att göra på Langkawi

Langkawi är en ö, eller egentligen en ögrupp, som tillhör Malaysia och ligger utanför Malaysias nordvästra kust, nära gränsen till Thailand. Den största ön heter Pulau Langkawi och hit kommer många turister varje år för att sola och bada och … ja, vaddå? Idag tipsar vi om tio saker att göra på Langkawi!

1. Sola och bada

De flesta som reser till Langkawi har nog sol och bad i åtanke. Strand heter pantai på malajiska och de två mest kända stränderna på Pulau Langkawi heter Pantai Cenang och Pantai Tengah. Cenang är den mest välbesökta stranden, och här hittar du gott om restauranger, barer och boende i olika prisklasser. Söder om Cenang ligger Tengah, som är lite lugnare med något färre men större hotell.

Andra stränder är Pantai Kok, som är en familjevänlig strand i närheten av linbanan samt Teluk Datai och Tanjung Rhu på den norra sidan, där man hittar enstaka exklusiva hotell. Vi bodde vid Patai Tengah, och kände oss väldigt nöjda med detta.

Stränder Langkawi
Vita sandstränder på Patai Tengah
Bada Langkawi
Vad ska man göra på Langkawi? Kanske ingenting för en stund …?

2. Ät god asiatisk mat

När man är på Langkawi ska man förstår passa på att äta god asiatisk mat. Vi skriver “asiatisk” mat och inte malaysiskt, eftersom man utöver malaysisk mat hittar massor av restauranger som till exempel serverar thailändsk, kinesisk och indisk mat. Nästan all mat smakar bra, men om man vill ha det där lite extra bör man göra lite research.

Vad ska man välja?

3. Besök Underwater World

I den södra änden av stranden Pantai Cenang ligger en av Langkawis mest populära sevärdheter: Underwater World. Vid den här attraktionen kan man se massor av djur från den marina världen som till exempel stingrockor och clownfiskar, men också många andra djur såsom apor, sälar, pingviner och fåglar från olika klimatzoner. Att göra ett besök här är helt perfekt om man önskar en stunds avkoppling från den asiatiska hettan.

Akvarium Malaysia
Massor av exotiska fiskar
Fågel Underwater world
Gott om fåglar i vacker fjäderdräkt

4. Shoppa

Om man vill kan man promenera upp och ner längs butikerna i närheten av Pantai Cenang, och shoppa sånt som T-shirts, sommarklänningar, solglasögon och smycken. Det finns också en stor taxfree-butik precis intill Underwater World, där man kan handla alkohol och cigaretter. Det Peter “shoppade” var dock främst två tatueringar

Shopping på Langkawi
Blev det någon shopping? Ja, någon klänning blev det nog …
Tatuering arm
En av tatueringarna Peter gjorde på Langkawi …

5. Gör en moppetur på ön

Ett bra sätt att se sig runt på ön är att hyra moppe. Att hyra moppe är inte svårt. Det finns många ställen som hyr ut, det är relativt billigt och (som du ser) gick det utmärkt att få med en hjälm.

Det är förstås spännande att se sig om, även om vi fick en intressant upplevelse när vi insåg att det på vissa delar av ön bara fanns exklusiva hotell, och att det just där var svårt att hitta ner till stränderna …

Moppetur Langkawi
Peter är redo för moppetur på Malaysia
Pool Langkawi
Genom att fortsätta norrut kom vi till en pool … som inte var för oss

6. Följ med på segeltur med katamaran

En av de utflykter vi hängde med på var en segeltur med en katamaran. Den här turen var verkligen helt fantastisk! Ombord på båten serverades vi dricka och asiatisk lunch, och det fanns även möjlighet att hänga efter segelbåten i ett nät. Efter ett tag la båten till vid en liten ö där vi kunde sola, bada och göra en “djungelpromenad”. Vi tror inte att det företaget som ordnade vår tur finns kvar, men vi rekommenderar verkligen liknande turer!

Segeltur med katamaran
Här ser du katamaranen som vi seglade med
katamaran
Peter hänger efter båten …
Langkawi utflykt
Efter ilandstigning på ö väntade en spännande djungelvandring

7. Upplev mangrove-träsken

En annan fantastisk utflykt vi hängde med på var en båttur genom mangrove-träsken. Vi blev upphämtade i en liten buss som tog oss till en flod, där vi fick hoppa i en båt tillsammans med en guide. Sedan gled vi långsamt genom träsken medan guiden pekade på alla djur runt omkring oss: fåglar, fiskar, ormar, fladdermöss och apor.

Turen avslutades med lunch på en flytande restaurang där vi också fick chans att hålla i en livs levande dolksvans. Dolksvansen kan sägas vara ett urtidsdjur, vars släktingar är 450 miljoner år gamla. Fascinerande!

Mangrove båttur
Dags att ge sig av på båttur i mangrove-träsken
Apa i Malaysia
En apa har placerat sig strategiskt …
Dolksvans i Peters hand
En dolksvans i Peters hand – vilket coolt djur!

8. Åk linbana och gå på Skybridge

Langkawis linbana kallas på engelska för Langkawi Cable Car eller Langkawi Skycab, och är en av de största attraktionerna på ön tillsammans med den hisnande Langkawi Skybridge. Dessa attraktioner råkade vara stängda när vi var där, men ska vara en upplevelse. Här i närheten ligger för övrigt också vattenfallet Telaga Tujuh.

9. Slappa på ett mysigt hotell

Vilken typ av hotell man gillar är förstås olika från person till person, och beroende på plånbok. Vi hittade ett litet mysigt och prisvärt hotell med små stugor, som vi var extremt nöjda med. Stugorna var relativt enkla, men mycket moderna och fräscha.

Vi hade inte direkt tillgång till stranden, men det var bara en kort sträcka att gå. Bäst av allt var att personalen var fantastisk. Vi fick ett väldigt personligt bemötande, och det är faktiskt så att vi fortfarande minns de olika personerna som jobbade där!

La Pari Pari Langkawi
På restaurangen på La Pari-Pari
La Pari Pari Langkawi
Stugorna och poolen på La Pari-Pari

10. Testa frukten Durian

Detta är en bubblare, vi erkänner! Durian är en frukt som används mycket i Sydostasien och ibland kallas “kungen av frukter”. Det speciella med den här frukten är att fruktköttet avsöndrar en mycket speciell och genomträngande doft.

En del gillar den här doften, medan andra tycker att den är så motbjudande att man på många ställen tvingats sätta upp skyltar mot användande av durian. Om vi provade? Nej, vi provade faktisk bara durian-popcorn, och det var ingen hit … Nästa gång, vi lovar!

No durian
Den här skylten stod utanför ett hotell
Durian popcorn
Durian-popcorn var ingen hit …

Att resa till Langkawi

För att resa till Langkawi är det bäst att flyga till Kuala Lumpur, varifrån du kan flyga vidare till Langkawi. Ett annat alternativ är att ta färja från Kuala Kedah eller Kuala Perlis på fastlandet.

Vid stranden Langkawi
Alla våra bästa tips om Malaysia. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev