Meny Stäng

4 bra restauranger på Langkawi i Malaysia

Annons

Här kommer tips om fyra riktigt bra restauranger på Langkawi i Malaysia. Det är några år sedan vi var på Langkawi, men när vi var där letade vi nästan varje kväll efter någon extra bra restaurang. Vi har skrivit om restaurangerna förut, men nu bestämde vi oss att samla dem i ett enda inlägg för enkelhetens skull. Någon av de restaurangerna vi besökte har stängt sedan vi var där  men dessa fyra, kanske de allra bästa, serverar fortfarande sina goda maträtter.

Bra restauranger på Langkawi

På Langkawi hittar man restauranger som serverar mat från världens alla hörn, inte minst från olika delar av Asien. Det finns självklart restauranger som serverar malaysisk mat, men bli inte förvånad om det är ännu lättare att hitta restauranger med kinesisk, thailändsk eller indisk mat.

Restauranger på Langkawi i Malaysia

Malaysiska rätter som du kan stöta på är satay (kycklingspett med jordnötssås, gurka, rödlök och riskuber), rendang (biffgryta med kokosmjölk), nasi lemak (risrätt med kokosmjölk och diverse tillbehör) och laksa (nudelsoppa med kokosmjölk).

Generellt kan man väl säga att det malaysiska maten väldigt ofta innehåller ris eller nudlar och gärna kokosmjölk, samt att den kan vara väldigt kryddstark. Ett tips är att inte göra som Peter gjorde och begära det mest kryddstarka de har …

Bon Ton resort

Det finns gott om restauranger på Langkawi och de flesta serverar hyfsat god asiatisk mat. Om du ser fram emot en extra god middag kan det däremot vara bra att göra lite research innan. Här är fyra bra restauranger på Langkawi som vi verkligen gillade.

1. Orkid Ria

Restaurang Orkid Ria serverar framför allt fisk och skaldjur med asiatisk kryddning, och även en del andra asiatiska rätter. Vi fick köa en stund för att komma in här, men vi tyckte definitivt att det var värt det!

Vi beställde in ett helt gäng rätter, bland annat dim sum, pilgrimsmusslor med chili, blomkål med vitlök och snapper i ABC-sås. Bordet fylldes snabbt med rätter, och allting var riktigt, riktigt gott. 

Adress: Lot 1225 Jalann, Pantai Cenang, vid Cenang beach

Skaldjur Orkid Ria
Snapper i ABC-sås

2. Restaurang nam, Bon Ton resort

En kväll tog vi taxi från vårt hotell till restaurang Nam, på Bon Ton Resort. Den här restaurangen ligger lite avsides, men är väl värd ett besök. Det gäller att gilla katter dock! Stället driver även ett härbärge för katter, och katterna är verkligen precis överallt.

Menyn innehåller både malaysiskt och västerländskt. Vi valde en “local platter” med ett flertal olika malaysiska rätter. Vi fick in en stor bricka med gröna blad och massor av olika rätter, med allt från kött och kyckling till räkor och aubergine. Väldigt gott! Till efterrätt beställde vi en blandad tallrik med frukt, glass och en lokal efterrättsspecialitet gjord på svarta bönor.

Adress: Bon Ton Restaurant & Resort, Pantai Cenang, 07000 Langkawi

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Bon Ton resort
BonTon Langkawi

3. fatCUPID

Den lilla restaurangen fatCUPID var faktiskt ”vår” hotellrestaurang, där vi åt frukost varje dag när vi bodde på Langkawi, antingen omelett eller pannkakor. 

Hotellet var för övrigt supermysigt med små moderna stugor, en kort promenad till stranden och den charmigaste och skönaste personalen någonsin. Maten här var också riktigt god! Vi åt flera olika kryddiga malaysiska grytor med ris och var supernöjda varje gång.

Adress: Vid hotell La Pari-Pari, 2273 Jalan Teluk Baru, Kampung Tasek Anak, Pantai Tengah

Frukost Langkawi
Middag Fat Cupid

4. Unkaizan

Unkaizan är en japansk restaurang, som är lite dyrare med malaysiska mått. Å andra sidan var det en upplevelse att äta här! Restaurangen ligger i en lugn del av Tengah, på en liten kulle med fin utsikt över havet.

Vi beställde varsin “set menu”, eftersom det både kändes enklast och mest intressant. Peter valde oxfilé som serverades med ris, sallad och soppa. Jag beställde sushi som serverades med tempura, sallad, äggpudding och soppa. Väldigt gott!

Adress: Lot 395 Jalan Telok Baru Pantai Tengah

Unkaizan japansk restaurang
Unkaizan

Har du varit på Langkawi eller någon annanstans i Malaysia? Vad tyckte du om maten? Har du fler restaurangtips?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev