Meny Stäng

Belgien

Här hittar du våra bästa restips om Belgien – allt från pittoreska hus och pampiga borgar till fantastiska ölsorter och härlig choklad. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söderÅrtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Belgien.

Varför resa till Belgien?

 1. Charmiga städer – De städer vi sett i Belgien är väldigt pittoreska och mysiga att strosa runt i.
 2. Kyrkor och borgar – Det finns gott om imponerande kyrkor, borgar och andra pampiga byggnader.
 3. Belgisk öl – Belgare kan det här med öl och det finns många olika ölsorter, så som trappistöl och fruktöl.
 4. Moules frites – Musslor med pommes frites och majonnäs är lite av en nationalrätt och kan fås lite överallt.
 5. Belgisk choklad – Belgien är känt för sin fina choklad, och man kan passa på att prova choklad från olika producenter.

Vädret just nu

booked.net

Gent

Belgien Gent

Belgien, Gent

Gent är en stad i Flandern i den västra delen av Belgien, inte så långt från den mer kända staden Brygge (eller Brugge). Gent lockar inte alls lika många turister som Brygge gör, och kan kanske beskrivas som en oupptäckt pärla. Detta är en mysig stad där man kan dricka belgisk öl på pubarna och beskåda den imponerande borgen Gravensteen. (2013)

Belgien, Gent

Belgien, Gent

Hasselt

Hasselt

Belgien, Hasselt

Hasselt är en mysig liten stad med knappt 70 000 invånare i provinsen Limburg i nordöstra Belgien. I den här lilla staden hittar man charmiga kvarter med trevliga små butiker. När vi var där bröt staden dessutom ut i en livlig och färgstark karneval! (2010)

Belgien, Hasselt

Belgien, Hasselt

Väder i Belgien (Bryssel)

Belgien, Bryssel

BRA ATT VETA – mer restips om Belgien

 • Valuta? Euro
 • Prisläge? Något billigare än Sverige
 • Språk? Nederländska (flamländska), franska och tyska (många pratar också engelska)
 • Se upp med? Kolla gärna upp aktuellt säkerhetsläge innan du reser.
 • Tänka på? Det är förbjudet att använda mobiltelefon när man kör.
restips om Belgien

Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer

2 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. En eloge till Freedomtravel som har gjort största möjliga intryck på mig och maken som söker med ljus och lykta på nätet efter råd och tips inför vår europaresa med start nu i april. Dock blev jag en smula besviken att läsa om Belgien där ni inte skriver något om Brugge som erbjuder den medeltida stadskärnan som blev upptagen år 2000 på Unescos världsarvslista. Det om något är väl värt ett besök !?

  • Helena säger:

   Hej Marlene! Tack för din kommentar! Naturligtvis har du helt rätt i att Brugge är värt ett besök. På våra sidor om länder tipsar vi bara om ställen vi har besökt själva, och tyvärr har vi inte haft möjligheten att besöka Brugge ännu. Förhoppningsvis blir det av framöver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.