Meny Stäng

Belgien

Resa till Belgien? Tycker du om medeltid, öl, choklad eller möjligen våfflor? Här kommer våra bästa restips om Belgien! Är du med? Nu åker vi!

Innehållsförteckning

Varför resa till Belgien?

01 januari 2019

Charmiga städer

Välkommen till medeltiden!

01 januari 2019
01 januari 2018

Konst och kultur

Diamanter och design.

01 januari 2018
01 januari 2017

Belgisk öl

Ölens mecka finns här!

01 januari 2017
01 januari 2016

Moules frites

Musslor/frites kommer härifrån!

01 januari 2016
01 januari 2015

Belgisk choklad

Vad väntar du på? Åk!

01 januari 2015

1. Se och göra i Belgien!

Resmål från norr till söder

Antwerpen

Antwerpen

Antwerpen är en livlig och intressant stad som framför allt är känd för diamanter. Här hittar du också konst, historia och museer, och du kan till exempel besöka Rubens hus. Antwerpen bjuder också på god mat och dryck och du kan besöka bryggeriet De Koninck och deras köttrestaurang.

Brygge

Brygge

Brygge är en otroligt charmig stad i Flandern, fylld av kanaler och charmiga medeltidshus. Du kan upptäcka stan med guidade turer till fots, eller framför allt på båt i kanalerna. Här finns också ett lokalt bryggeri, massor av butiker som säljer belgisk choklad och en hel del intressanta museer. Kanalerna ingår i UNESCO världsarv.

Gent

Gent

Missa inte Gent under din resa till Belgien! Gent lockar inte lika många turister som Brygge, men är oerhört charmig med medeltida hus, kanaler, borgen Gravensteen och även många studenter. Här kan man paddla kajak, dricka belgisk öl och dessutom njuta av god mat.

Mechelen i Belgien

Mechelen

Mechelen är en trevlig och historisk liten stad som ligger 25 minuter från Bryssel med tåg. Här hittar du bland annat den pampiga St Rumbolds katedral, där du kan gå de 538 trappstegen upp till “the Sky walk”. I Mechelen finns också ett bryggeri och det fina och moderna museet Hof van Busleyden.

Hasselt i Belgien

Hasselt

Hasselt är en mysig liten stad med knappt 70 000 invånare i provinsen Limburg i nordöstra Belgien. I den här lilla staden hittar du charmiga kvarter samt trevliga små butiker. När vi var där bröt staden dessutom ut i en livlig och färgstark karneval!

Bryssel

Bryssel

Belgiens huvudstad är en spännande och intressant stad som du inte vill missa under din resa till Belgien. I Bryssel hittar du EU:s högkvarter, men framför allt trånga gränder med mysiga barer. I Bryssel finns gott om godsaker som choklad, våfflor och kanske framför allt belgisk öl. Här hittar du också museer och väggmålningar för dig som gillar tecknade seriefigurer. Massor med UNESCO världsarv i Bryssel.

2. Upplevelser i Belgien

atomium

Atomium och Mini-Europa

Wow, vilka roliga och intressanta platser! Följ med!

Bra restauranger i Bryssel

Bra restauranger i Bryssel

Vi har provat runt och här blir du inte besviken!

Unika barer i Bryssel

Unika barer i Bryssel

Vi har gått barrundan för att se vad man inte vill missa?

Våfflor i Belgien

Belgiska våfflor i Belgien

Vi provsmakar och utvärderar hur de är på riktigt?

Flandern

Flandern i Belgien

Upplev allt vad regionen Flandern har att bjuda på!

Resa till belgien

Följ med på bryggeriet i Brygge

Rundvandring i De Halve Maan, öl, senap och ost.

Resa till belgien foodie

Bra restauranger och matguide genom Gent

Charkuterier och restauranger i Gent – missa inte det här!

Resa till Belgien

Följ med till bryggeriet De Koninck!

En superbra dagsutflykt med god mat och öl!

3. Saker du inte visste om Belgien?

Adolphe Sax

Så tidigt som 1840 ville musikproducenten Adolphe från staden Dinant, ha ett nytt coolt instrument. En saxofon blev det!

Många slott i Belgien

Belgien är särskilt bra på slott, och har faktiskt flest slott i världen per kvadratkilometer. Hela landet är en värld från medeltiden.

Belgiens 3 språk

Det gula är Flandern och här pratas nederländska. Det röda är Vallonien och språket är franska, och det blå är den tyskspråkiga delen av Belgien.

Plantin-Moretus Museum

Christophe Plantin publicerade sin första bok 1555. Boktryckeriet var centrum för tryckta böcker på 1500-talet och ligger i Antwerpen

Belgiens spårvagnslinje

Världens längsta spårvagnslinje som förbinder alla städerna längs kusten i Belgien. Njut av havet och åk med längs 68 kilometer.

Galeries St Hubert

Shoppinggallerian i Bryssel är den första som byggdes i Europa 1846. Det här får man inte missa när man besöker Belgien.

Världens största domstol i Belgien

Belgien kan skryta med den mäktiga justitiebyggnaden i Bryssel. Den byggdes 1866-1883 och är 26.0000 kvm. Verkligen sevärd!

Gayäktenskap är ok i Belgien

Liberala Belgien var tidigt ute med att legalisera gayäktenskap i Europa, och gjorde det redan 2003. Bra där Belgien!

Belgiens Peter Paul Rubens

Målaren Rubens kommer från Belgien och gjorde världen finare mellan 1577-1640. Han ansågs som den bäste nordeuropeiske barockmålaren.

Belgiens UNESCO världsarv

Belgien har 11 fantastiska UNESCO världsarv och man vill se dem alla. Vi har sett en del som vi har skrivit om, och resten kommer.

Staden Spa

I Vallonien ligger staden Spa i Belgien. 1899 startades det första spat just här. Är det här allting började?

Bryssels flygplats

Flygplatsen i Bryssel är den plats i världen som säljer mest choklad (800 ton per år), även fast Belgien är lika stort som Småland.

Tintin är från Belgen

Dom sköna killarna Asterix och Obelix kommer härifrån. Du hittar också Tin Tin (Hergé), Smurfarna, Gaston, Lucky Luke och många till.

Belgiens Claude Van Damme

Actionskådisen som härjade på biodukarna i 20 år och kommer från Belgien. Han gick ner i spagat i den berömda volvoreklamen för lastbila

Ölskola i Belgien

Världens första öl skola öppnades år 1999 i Herk-de-Stad, Belgien. Inte konstigt att de har och kan utveckla öl på en väldigt hög nivå.

Fotboll i Belgien

Eden Hazard, Romelu Lukaku är kända fotbollsspelare 2018. Belgien vann OS-guld 1920, EM-silver 1980, 4:a i VM 1986 och 3:a i VM 2018.

BMI uppfanns i Belgien

BMI: Body mass index uppfann vetenskapsmannen Adolphe Quetelet mellan 1830-1850. Det är hur man mäter kroppsmassa.

EU i Belgien

Europa Unionen ligger I Brussel och Belgien, och upprättades 1 november 1993. 2019 uppgår de demokratiska länderna till 28 stycken.

Moules frites-museum

Ni vet väl att det var här Moules frites startade en gång i tiden. Självklart finns här ett museum som ligger i Brygge. Oj, såååå gott

Världens största ölproducent finns i Belgien

Företaget heter anheuser-Busch Inbev och har hela 206 000 anställda, helt galet. De kontrollerar 14 % av den globala marknaden, och ligger i Leuven

Audrey Hepburn

Den enormt kända stjärnskådisen som har mottagit så mycket priser. Emmy, Oscar, Tony och Grammy awards. Audrey 1929-1993

Belgien

Belgisk trapistöl

Trappistölen tillverkas idag bara av 10 trappistkloster i Belgien, och i världen finns bara 16 som har lov. Belgarna är kända över hela världen för deras Trappistöl och den är sjukt god, och vi vet efter många bryggerier i Belgien.

Waterloo ligger i Belgien

Du vet väl att Waterloo som ABBA sjöng om ligger i Belgien. Det stora slaget som Napoleon förlorade slaget 1815 med 200 000 man.

Belgiens Diamanter

Diamanthuvudstaden i världen heter Antwerpen och är Belgiens näst största stad, och här ligger också Europas näst största hamn.

Polen

833 Michelin restauranger i Belgien

God mat är väl aldrig fel. Det här är rekommenderade restauranger från Michelin guiden. De är inte stjärnmärkta men väldigt bra.

Manneken pis

Landmärket i Belgien. Bronsstatyn av en liten pojke som urinerar och den första från 1619. Se den i korsningen Rue de l’Étuve och Rue du Chê i Bryssel

Jeanneke Pis

Jeanneke Pis är systern till Manneken Pis som avtäcktes 1985. Du hittar henne på 10 impasse de la Fidélité i Gamla stan i Bryssel

Zinneke Pis

Deras hund som visades första gången 1998. Du hittar den i korsningen Rue des Chartreux och Rue du Vieux-aux-Grains i Bryssel

NATO högkvarter i Belgien

Natos headquarter ligger i Brussel. Nato har varit avgörande för säkerhet och fred i Europa i nästan sjuttio år, och så vill vi ha det.

Delirium Café – Belgiens stolhet

I gamla stan i Bryssel ligger baren som har världsrekord i ölsorter, enligt Guinness rekordbok. De har över 3000 sorter.

4. Resa till Belgien

resa till Belgien flyg

Flyga till Belgien

Med Brussels Airlines kan du flyga från Bromma (Stockholm) till Bryssel tar 2 h 20 min, eller från Landvetter i Göteborg tar 1 h 45 min. Du kan också flyga med SAS från Arlanda till Bryssel.

Resa till Belgien med bil

Köra bil till Belgien

Ta färjan Göteborg-Kiel med Stena Line. Från Kiel till Antwerpen kör du A1 genom Holland, det är 650 km och tar ca 6 h.

5. Belgisk mat

Belgisk mat

Restauranger i Belgien

Belgien har en 3-stjärnig Michelin restaurang och 17 stycken 2-stjärniga Michelin restauranger.

Belgiens nationalrätt

Belgiens nationalrätt

Belgiens nationalrätt är Waterzooi  (kyckling eller fisk med strimlade grönsaker) samt stoofylees på nötkött marinerat i mörkt öl.

Musslor och öl

Moules frites

Moules frites, det vill säga musslor med pommes frites, är en klassiker. Många tror att det är nationalrätten och kanske är det så idag? Tider förändras …

resa till Belgien mat

Frietkot

Pommes frites kan också köpas i strut med olika såser, men mest med majonäs som är det vanligaste, och kallas friterie eller frietkot.

Brysselkål

Belgisk husmanskost

 • Brysselkålen kommer självklart härifrån och väldigt gott!
 • Endivesallad är populärt och därför vanligt på tallriken under din resa till Belgien.
 • Belgarna äter gärna en fyllig smörgås till lunch.
 • Grodlår med vitlök och tomater hittar du här.

6. Belgiska drycker

belgisk öl

Öl i Belgien

Belgien har över 800 olika sorters öl och använder dessutom gärna öl i matlagning.

 • Lagerölen är sjukt god
 • Klosteröl … Jättegott
 • Veteöl
 • Spontanjäst öl
 • Fruktöl som vi har druckit många gånger men inte riktigt fastnat för
genever

Sprit i Belgien

Genever tycker de mycket om, men inte som oss från norden. Vi häller vår genever i ölen som “ubåt” och det skulle en belgare aldrig göra. Ölen är god och genevern är också god men man blandar inte i samma glas.

resa till Belgien vin

Vin i Belgien

De älskar viner och varför inte när de är sååå nära Frankrike. Belgarna är lika mycket finsmakare som deras grannar.

7. Shopping i Belgien

belgisk choklad

Belgisk choklad

Belgarna kan det här med choklad, så handla därför gärna belgisk choklad, och var noga så att du får tag på äkta vara. Handla inte på flygplatsen om du vill ha äkta vara.

Belgiens Jean Neuhaus

1502 kom chokladen till Europa men först 1857 öppnades den första chokladbutiken i Belgien av Jean Neauhaus. Idag finns fler än 1500 butiker i hela världen som säljer hans choklad.

shoppping

Belgisk design

I gamla stan i Bryssel bredvid torget Grote Markt finns en super rolig galleria Agoda på Rue de la Colline/Heuvelstraat. Riktigt bra priser och härlig design och det blev två vinterjackor denna gång för 700 SEK styck.

8. Boende i Belgien

hotell

I Belgien hittar du lägenheter, villor och hotell i olika storlekar och prisklasser. Landet har också gott om designhotell och rummen har dessutom ofta olika teman. Airbnb och Booking.com är två riktigt bra sajter för att boka boende i Belgien.

hotell i Bryssel

Hotell Hygge i Bryssel

Hygge är ett bra hotell på rätt gata och nära tunnelbanan Louiza/Louise och bara 15 min till gamla stan. Ligger på Rue des Drapiers 31-33 Ixelles i Bryssel.

Resa till Belgien och bo i kyrka

Bo i kyrka i Belgien

Bo i en kyrka är väl coolt! Martin’s Paterhofs ligger i Mechelen och är ett 4-stjärnigt hotell som är en gammal medeltidskyrka. Ligger på Karmelietenstraat 4.

Camping i Belgien

Om du tar ett mobilt fordon till Belgien och inte ska bo på hotell, då har vi en en sida som heter campingar och ställplatser i Polen.

9. Videos från Belgien

Antwerpen city


Charmiga Brygge


Coola Gent


Härliga Bryssel


10. Mer sevärdheter i Belgien

Vår bucketlist och dina restips

resa till Belgien

Lejonkullen – La Butte de Lion

Slaget vid Waterloo som var 18 juni 1815 då Napoleon förlorade det stora slaget med över 200 000 soldater. Gå upp 226 steg till det stora 28 ton tunga bronslejonet och spana ut över slagfältet.

Belgien

Leuven

Leuven stadshus som du ser på bilden är otroligt mäktigt. Här finns Belgiens äldsta och största universitet och gamla torget Ode Markt. Ölen Stella Artois sedan 1717 som du dricker bäst på Café Allée och Europas längsta bardisk. Flera UNESCO världsarv i staden.

Belgien
Källa: Belgie 190 Cermivelli – Under Creative Commonts license

Villers Abbey

Drömplats för foton från det gamla klostret Villers-la-ville som ligger 50 km söder om Bryssel. Klostret är från 1146 och ligger i Vallonska Brabant, och är enormt stort. Hit ska vi!

Belgien
Källa : 8 Remouchamps 06-2010, Valere Daniels – Flickr.com

Grottorna i Remouchamps

För 8000 år sedan fanns det människor i dessa grottor. I en guidad tur ingår en promenad och åka båt. Floden Rubicon som är den längsta undervattensfloden i världen. Här lever också en genomskinlig räka som är blind.

Belgien

Dinant

Den vackra staden Dinant i Vallonien som ligger vid floden Meuse. Ta linbanan upp eller gå 408 steg till Citadellet från 1100 talet. Huvudpunkten för staden är den gotiska katedralen Collégiale Notre Dame de Dinant. Belgiens kända öl Leffe kommer härifrån.

Belgien

De Haan

Belgiens vackra kust i västliga Flandern. Allt vi har sett ännu på bilder verkar sååå charmigt. Kilometer av stränder och stadskärnor med en mix av medeltid och Belle Époque. Det här vill vi uppleva!

Belgien

Damme

Utanför Brygge ligger staden Damme med sin pittoreska kanal Damse Vaart. Hit åker man för kanalbåtar som tar dig längs en trädplanterad charmig resa med väderkvarnar och gamla hus. Damme är även känd för sin måttliga bokmarknad.

Belgien

Vattenstaden Spa

Var det här det startade? Staden Spa med sina mineralkällor från 1300-talet och med alla kändisar och kungar som har varit där. Alexander Dumas som skrev “De fyra musketörerna” Victor Hugo och många fler i Ardennes pärla. Concours de Beauté var den första skönhetsfestivalen i världen 19 september 1888 i staden Spa.

Resa till Belgien
Källa: Le tombeau du Géant Eric HuybrechtsUnder Creative Commonts license

Tombeau du Géant

Vid staden Botassart och Boullion i Vallonien ligger Semoisfloden och Semoisdalen, vackert med slott, gravar, spana in Han-sur-Lesse grottorna om du törs och vandringsleder. Här kan du också paddla kanot och flotte väldigt nära gränsen till Frankrike.

belgisk stad
Källa: Veurne by night visitflandersUnder Creative Commonts license

Veurne

Den gamla medeltidsstaden Veurne med Walburga-park och kolosala St. Walburga- kyrkan samt Torget Grote Markt. Klostret och stadshuset (Landhuis) är med på UNESCO:s världsliga sedan 1999. Se den spanska paviljongen och precis utanför staden Veurne ligger slottet Beauvoorde som ser väldigt häftigt ut.

Belgien
Källa: Tyne Cot Cemetery VisitflandersUnder Creative Commonts license

Kyrkogården Tyne Cot

35 000 soldater, kvinnor och barn miste livet under första världskriget, och de flesta har inget namn. Det här var en frontlinje och det är mest britter som ligger här från 1915-1917. Detta är det brittiska samväldets krigskyrkogård Tyne Cot som ligger söder om Brygge.

Belgien

Ieper

Ieper som ligger väldigt nära kyrkogården Tyne Cot. På 1300-talet var Ieper, brygge och Gent ledande i textilindustrin. Det här gotiska palatset som har en 140 meter lång fasad och ett 70 meter högt torn, var då en av de häftigaste skapelserna i Belgien.

Resa till Belgien
Källa: Durbuy castle Patrick Ahles – Under Creative Commonts license

Durbuy

Jag har spanat runt på den här charmiga medeltidsstaden och den är verkligen någonting speciellt. Den här staden ligger mitt i Vallonien och har kullerstensgator och spetsiga tak. Det är också den minsta staden i Belgien med Durbuy slott från 1700-talet och en vacker flod som heter Ourthe. Hit ska man ta sig en dag!

resa till Belgien
Källa: La Chateau Féodal Bert RemmerswaalUnder Creative Commonts license

La Roche en Ardenne

Här har tiden stått stilla som i många städer Vallonien. Staden är en av de mest populära turistmålen i Ardennerna. Floden Ourthe flyter genom staden och borgen som har anor från 850 F.Kr. Hit kommer man för naturen och mountainbike, kajakpaddling och vandring står högt på programmet.

Resa till Belgien

Celles

Här låg spökslottet fram till 2017 då det revs och är nu försent för oss. Hela den här stan verkar vara lite spök för det finns flera slott som Chateau Veves och gamla tivolin som stått flera hundra år. Måste åka förbi!

Belgien
Källa: SNCV-NMVB Jean Phillippe Dheure Coll Under Creative Commonts license

Liège

Staden Liège i Vallonien är både supermodern, metropolen och med alla gamla medeltida byggnader som krävs. Jag får inte riktigt kläm på vad jag ska leta efter eller hur jag ska tycka? Leta efter Perronen, det stora palatset, Liège-katedralen, kyrkan Saint-James. Museer som La Boveire och Vallonska museet och efter det så kommer man in i staden.

Resa till belgien
Källa: Ratusz, Place Charles II Magro_KrUnder Creative Commonts license

Charleroi

Valloniens näst största stad som ligger 60 km söder om brussel i Belgien. Rådhuset/stadshuset (eller hotell De Ville) är ett charmigt hus, Charleroi aka Musee De La Photographie är det största fotograferingsmuseet i Europa. St. Christopher kyrkan är den vackraste byggnaden i hela Charleroi och UNESCO arvet Belfryen som du behöver en halv dag för att ta dig upp. Cuve A Biére är en av stadens livligaste barer.

Belgien

Slottet i Bouillion

Ett fantastiskt slott/borg som jag inte hittar några foton på i Vallonien. Det här måste ses och det ligger 60 km från Bryssel, och det här är staden Bouillion.

Belgien
Källa: Strépy-Thieu boat lift John WilliamsUnder Creative Commonts license

Canal du Centre

Floden meuse skulle förbindas med floden Scheldt i mitten av 1800-talet. Stigningen var 96 meter och det var helt orimligt med slussar. Beslutet var att bygga båtlyftar till 4 platser men den första ut var Stréply-Thieu som lyfte 73 meter och var den högsta i sitt slag när den invigdes 4 juni 1888. De tre andra blev klara till 1917 och alla fyra ingår i ett UNESCO världsarv.

Belgien
Källa: Tournai Belgique Isamiga 76Under Creative Commonts license

Notre Dame-Katedralen i Tournai

År 300 stod här en liten kyrka, men mellan 1146-1325 byggdes här en enorm katedral med 5 torn och två halvcirkelformade ändar. Kyrkan började byggas i romansk stil och avslutades i gotisk. Det här UNESCO världsarvet bör man se om man besöker Belgien, som också är Vallonernas stolthet.

Resa till Belgien
Källa: mines Préhistoriques de Spiennes Ines s. – Under Creative Commonts license

De neolitiska flintgruvorna i Spiennes

Mellan 4200-2500 f. Kr. grävdes det här efter flinta, och nu pratar vi vääääldigt länge sedan. I det här UNESCO världsarvet finns också bevis på människor från den palæolitiska perioden, alltså 35 000-11 000 år f. Kr. Man måste boka för att man släpper bara in vissa tusen personer per år. Det kallas också SILEX’S Mons.

resa till Belgien festival
Källa: IMG_2917 Sergey ZhirnovUnder Creative Commonts license

Belgiens stora Musikfestivalen Tomorrowland

I juli mellan 19-21 i staden Boom utanför Antwerpen går årligen en av världens största festivaler. 400 000 människor deltar i en galen musikfest. Join the Joyride!

Resa till Belgien
Källa: Belgian Beer Weekend VisitflandersUnder Creative Commonts license

Belgisk ölweekend

Varje år hålls den stora ölweekend i alla de stora städerna. Håll utkik på brussel, Antwerpen, Gent och Brygge. 6-8 september hålls den i Brussel 2019 och det är bara att boka på.

Resa till Belgien

Bibliotek Solvay i Belgien

För er som älskar stämningen i ett häftigt bibliotek. Passa på att besöka detta på Rue Belliard 137 om du är i Brussel.

Belgien

Hendrik Conscience Heritage Library

I Antwerpen ligger detta häftiga bibliotek med Harry Potter känsla.

11. Info och fakta om Belgien

Belgien karta

Belgien

Belgiens Landsfakta

 • Land? Belgien (Konungariket Belgien)
 • Huvudstad? Bryssel
 • Valuta? Euro
 • Tidsskillnad? Ingen
 • Invånare? 11,35 miljoner (2017)
 • Landsnummer 32
 • Nationaldag 21 juli
 • Nationalfågel? Tornfalk
Resa till belgien

Religion och språk i Belgien

 • Religion? Kristendom (mestadels katolicism)
 • Språk? Här pratas nederländska (flamländska), franska (mest i Bryssel och södra Belgien, Vallonien) och tyska (östra Vallonien). Dessutom är många bra på engelska.
Belgien

Belgien flagga

Flagga? Belgiens flagga är från vänster och vertikalt svart, gul och röd. Du kommer säkert också se en vapensköld (Brabants) med svart bakgrund/ gul, med ett lejon i guld/svart med röd tunga om du besöker Belgien. flaggan presenterades för första gången 1931.

Belgien

Belgiens nationalsång

Belgiens nationalsång heter Brabanconne och finns på tre officiella språk: franska, tyska och nederländska.

Resa till Belgien

Bra att veta om Belgien

 • El? Som Sverige
 • Vatten? Drickbart
 • Prisläge? Lite billigare än i Sverige
 • Akutnummer? 112
 • Tänka på? Vissa kommuner och städer har infört miljözoner, och därför kan man antingen undvika att köra i städerna eller anmäla bilen på städernas webbsidor.
Belgien

Kunskap om Belgien

 • Belgiens högsta punkt/berg heter signal de Botrange och är hela 694 meter hög.
 • Den största floden är schelde
 • Största stad efter huvudstaden är Antwerpen
 • Största sjö? hittar inget bra svar
 • Högsta byggnaden i Belgien. South Tower i Bryssel som är 486 meter hög i 38 våningar. Den byggdes 1967.
 • 4 st Nobelpristagare kommer från Belgien
 • Den största sporten är utan tvekan fotboll
 • Det är lagstadgad skolgång till 18 års ålder
 • Belgien har Legaliserad dödshjälp

Geografi över Belgien

Belgien gränsar mot Nederländerna, Tyskland, Luxemburg och Frankrike. Det är ett lågland med en kust mot Nordsjön, och Ardennerna i sydost. Landet är lite regnigt med mildra vintrar.

Belgien

Belgiens historia

Gallia Belgica är det gamla namnet på Belgien där det bodde Belgier. Nederländerna, Luxemburg och Belgien var en gång samma land under namnet Nederländerna. Under 1500 och 1600-talet var Belgien väldigt rikt med allt från diamanter, cacao och all möjlig handel från sjösidan. Nederländerna lydde under den spanske kungen en lång tid, innan uppbrotten och till slut självständighet 1831.

De har också gett sig på att kolonisera några afrikanska länder som Belgiska Kongo, en del i Rwanda och Burundi. Det har inte fallit ut till belåtenhet och befolkningen har minskat i de länderna efter en hel del grymheter. Relationerna är bättre idag än när det här hände på 1700 och 1800-talet. Belgien är ett av grundlandet för bildandet av EU.

Resa till Belgien cykel

Ta sig runt i Belgien

Det vanligaste i städerna att ta sig runt på är med cyklar och spårvagnar.

Resa till Belgien

Åka tåg i Belgien

Köp Hi Belgium Pass i din flygbiljett så åker du tåg utan extra kostnad, och desssutom får du gratis inträde till några sevärdheter i en stad under din vistelse. Tåg är bra!

Tack för att du hälsade på!

Resa till Belgien
Peter & Helena Bergström med resebloggen FREEDOMtravel

Kommentera gärna här nedan om sidan var ok, eller om du saknar något!

2 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. En eloge till Freedomtravel som har gjort största möjliga intryck på mig och maken som söker med ljus och lykta på nätet efter råd och tips inför vår europaresa med start nu i april. Dock blev jag en smula besviken att läsa om Belgien där ni inte skriver något om Brugge som erbjuder den medeltida stadskärnan som blev upptagen år 2000 på Unescos världsarvslista. Det om något är väl värt ett besök !?

  • Helena säger:

   Hej Marlene! Tack för din kommentar! Naturligtvis har du helt rätt i att Brugge är värt ett besök. På våra sidor om länder tipsar vi bara om ställen vi har besökt själva, och tyvärr har vi inte haft möjligheten att besöka Brugge ännu. Förhoppningsvis blir det av framöver!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.