Meny Stäng

Belgien

Här hittar du våra bästa tips för dig som vill resa till Belgien – allt från medeltida hus och charmiga kanaler till fantastisk öl och härlig choklad. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka. Belgiens pärlor helt enkelt! Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Belgien.

Varför resa till Belgien?

 • Charmiga städer – I Belgien finns flera trevliga städer med kanaler, broar och medeltida bebyggelse.
 • Konst och kultur – Belgien visar upp såväl gammal som ny konst, liksom diamanter och hantverk.
 • Belgisk öl – Belgare kan det här med öl och det finns många olika ölsorter, så som trappistöl och fruktöl.
 • Moules frites – Musslor med pommes frites är lite av en nationalrätt och kan fås lite överallt.
 • Belgisk choklad – Belgien är känt för sin fina choklad, och man kan passa på att prova choklad från olika producenter.

Vädret just nu

booked.net

Belgiens pärlor – från norr till söder

Här nedanför listar vi spännande städer, intressanta sevärdheter och mysiga guldkorn från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

1. Antwerpen

Antwerpen staty

Antwerpen

Antwerpen är en livlig och intressant stad som framför allt är känd för diamanter. Här hittar du också konst, historia och museer, och du kan till exempel besöka Rubens hus. Gent bjuder också på god mat och dryck och du kan besöka bryggeriet De Koninck och deras köttrestaurang. (2018)

Antwerpen

Antwerpem bryggeri

2. Brygge

Brygge - en av Belgiens pärlor

Brygge

Brygge är en otroligt charmig stad i Flandern, fylld av kanaler och charmiga medeltidshus. Du kan upptäcka stan med guidade turer till fots, eller på båt i kanalerna. Här finns också ett lokalt bryggeri, massor av butiker som säljer belgisk choklad och en hel del intressanta museer. (2018)

Brygge

Bryggeri Brygge

3. Gent

Missa inte Gent under din resa till Belgien

Gent

Missa inte Gent under din resa till Belgien! Gent lockar inte lika många turister som Brygge, men är oerhört charmig med medeltida hus, kanaler, borgen Gravensteen och många studenter. Här kan man paddla kajak, dricka belgisk öl eller njuta av god mat. (2013, 2018)

Gent

Restauranger i Gent

Belgien, Gent

4. Hasselt

Hasselt

Belgien, Hasselt

Hasselt är en mysig liten stad med knappt 70 000 invånare i provinsen Limburg i nordöstra Belgien. I den här lilla staden hittar man charmiga kvarter med trevliga små butiker. När vi var där bröt staden dessutom ut i en livlig och färgstark karneval! (2010)

Belgien, Hasselt

Belgien, Hasselt

Väder i Belgien (Bryssel)

Belgien, Bryssel

Bra att veta

 • Valuta? Euro
 • Prisläge? Något billigare än Sverige
 • Språk? Nederländska (flamländska), franska och tyska (många pratar också engelska)
 • Se upp med? Kolla gärna upp aktuellt säkerhetsläge innan du reser.
 • Tänka på? Det är förbjudet att använda mobiltelefon när man kör.
Freedomtravel Belgien

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer

2 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. En eloge till Freedomtravel som har gjort största möjliga intryck på mig och maken som söker med ljus och lykta på nätet efter råd och tips inför vår europaresa med start nu i april. Dock blev jag en smula besviken att läsa om Belgien där ni inte skriver något om Brugge som erbjuder den medeltida stadskärnan som blev upptagen år 2000 på Unescos världsarvslista. Det om något är väl värt ett besök !?

  • Helena säger:

   Hej Marlene! Tack för din kommentar! Naturligtvis har du helt rätt i att Brugge är värt ett besök. På våra sidor om länder tipsar vi bara om ställen vi har besökt själva, och tyvärr har vi inte haft möjligheten att besöka Brugge ännu. Förhoppningsvis blir det av framöver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.