Annons

Semester i Östasien? Denna del av världen, i den östra delen av Asien, bjuder på massor av spännande och exotiska upplevelser, i form av natur, historia, kultur och mat.

Vilka länder ingår i Östasien?

Östasien, eller Ostasien, beskriver de östra delarna av Asien. Hit räknas i första hand Kina, Japan, Sydkorea och Nordkorea. Dessutom är det vanligt att man också räknar Mongoliet och Taiwan.

I en mer kulturell betydelse beskriver Östasien ofta de delar av östra Asien som under historien varit under inflytande av Kina. Om man ser mer geografiskt på begreppet skulle även de östra delarna av Ryssland, såsom Sibirien, kunna räknas hit.

Mongoliet tempel i Mongoliet i Östasien
Tempel i Mongoliet

Östasien – en region rik på historia och kultur

Östasien är en region som är rik på historia och kultur. I Kina kan du till exempel besöka omtalade platser som Kinesiska muren och Den förbjudna staden i Peking. Länderna i Östasien har också en rik skatt när det kommer till exempelvis musik, artisteri och konst. Dessutom bjuder området på fantastisk, spännande och otroligt varierad mat.

Naturen är också fascinerande, med allt från stäpperna i Mongoliet till naturen runt det Sydkinesiska havet. Detta är helt enkelt en region där det finns väldigt mycket att se och uppleva.

Artiklar om resmål i Östasien

Här hittar du massor av intressanta artiklar om resmål i Östasien. Artiklarna har skrivits antingen av oss (Helena och Peter på FREEDOMtravel) eller någon av våra gästskribenter. Än så länge finns reportage om länderna du ser här nedanför, och med tiden kommer fler och fler reportage. Artiklar om Ryssland hittar du istället under rubriken ”Ryssland” under ”Östra Europa” i menyn.

Kina-kinesiska-muren i Östasien
Kinesiska muren i Kina

Vill du läsa mer om resmål i Asien

Vill du läsa mer om resmål i andra delar av Asien? Här på FREEDOMtravel hittar du också reportage om länder i Centralasien,  Mellanöstern, Sydostasien och Sydasien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev