Annons

Resa till Nordafrika? Denna del av världen, i den norra delen av Afrika, bjuder på massor av spännande och exotiska destinationer. Här kan du uppleva en rik skatt av kultur och historia, men också till exempel ökenturer, spa, marknader och semesterhotell vid kusterna.

Vilka länder ingår i Nordafrika?

Nordafrika är den norra delen av Afrika, som i söder begränsas av Saharaöknen. I FN:s definition av regionen Nordafrika ingår länderna Algeriet, Egypten, Libyen, Marocko, Sudan, Tunisien och Västsahara.

I vissa sammanhang händer det att man också räknar in Mauretanien samt de sahariska länderna Mali, Niger och Tchad. Rent geografiskt kan man också inkludera de portugisiska och spanska områdena Melilla, Ceuta, Madeira och Kanarieöarna.

Nordafrika - Marrakech i Marocko
Marrakech i Marocko ingår i Nordafrika

Nordafrika – en region med massor av kultur och historia

I Nordafrika finns en mycket lång och fantastiskt spännande historia. Det egyptiska riket uppstod redan för 5000 år sedan, runt floden Nilen. Nordafrikas kustområden mot Medelhavet koloniserades av fenicierna omkring 1000 före Kristus, och Karthago, som de grundade 800 före Kristus, växte snabbt till Medelhavets starkaste maktcentrum.

Under 600-talet ändrades historien dramatiskt då islam snabbt erövrade Nordafrika. Idag är detta ett område fyllt av historia, arkitektur, hantverk och en rik matkultur, samtidigt som man kan uppleva exotiska ökenområden med sanddyner och kameler.

Artiklar om resmål i Nordafrika

Här hittar du massor av intressanta artiklar om resmål i Nordafrika. Länder som istället brukar räknas till Mellanöstern hittar du under rubriken “Mellanöstern” under huvudrubriken Asien.

Artiklarna har skrivits antingen av oss (Helena och Peter på FREEDOMtravel) eller någon av våra gästskribenter. Än så länge finns reportage om följande länder i området:

Nordafrika - Djerba i Tunisien
Djerba i Tunisien

Vill du läsa mer om resmål i Afrika?

Vill du läsa mer om resmål i Afrika? Här på FREEDOMtravel hittar du också reportage om länder i Västafrika, Östafrika och Södra Afrika.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev