Här hittar du våra bästa restips om Österrike – allt från dramatiska alper och inbäddade byar till vacker natur och kultstaden Wien. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söderÅrtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Österrike.

Varför resa till Österrike?

  1. Vacker natur och friluftsliv – Österrike är magiskt vackert med höga blånande berg och gröna skogar. Om du gillar friluftsliv måste det vara fantastiskt här!
  2. Skidåkning – Det finns flera kända skidorter, som St Anton, Bad Gastein och Sölden, samt Alpbachtal som vi tyckte mycket om.
  3. God mat – I Österrike hittar du vällagad husmanskost som gulaschsoppa, men också fine dining och lokalt producerade delikatesser
  4. Intressant huvudstad – Vi har tyvärr inte besökt Wien, men här verkar finnas massor av arkitektur, musik och konst.
  5. Camping på väg till Sydeuropa – Vi har ofta stannat på fina campingar på väg till och från Sydeuropa.

Vädret just nu

booked.net

Alpbachtal

Alpbachtal i Österrike

Österrike, Alpbachtal

Alpbachtal är ett stort och fantastiskt fint område för skidåkning på vintern, med nerfarter i olika svårighetsgrader. Ett lugnt område som passar bättre för familjer och par, än för festgänget. (2017)

Österrike, Alpbachtal

Österrike, Alpbachtal

Österrike, Alpbachtal

Österrike, Alpbachtal

Reith im Alpbachtal

restips om Österrike

Reith im Ampbachtal är en mysig liten alpby i skidområdet Alpbachtal, med små hotell, restauranger och bagerier. Direkt från byn finns tillgång till ett antal liftar, och resten av skidsystemet nås med buss på tio minuter. (2017)

Österrike, Alpbachtal

Österrike, Alpbachtal

Österrike, Alpbachtal

Campingar runt Innsbruck

Camping Innsbruck

Österrike, Innsbruck

Runt Innsbruck finns flera olika campingar som passar när man är på genomresa. Samtidigt är flera av dem en upplevelse i sig, eftersom bergen är så vackra att man nästan tappar andan. (2009, 2011, 2015)

Österrike, Innsbruck

Österrike, Innsbruck

Väder i Österrike (Innsbruck)

Österrike, Innsbruck

BRA ATT VETA – Mer restips om Österrike

  • Valuta? Euro
  • Prisläge? Som i Sverige ungefär
  • Språk? Tyska (många pratar också engelska)
  • Se upp med? Om man planerar skidsemester under vintersäsongen bör man respektera skyltar och varningar för lavinrisk.
  • Tänka på? Om man ska köra på motorväg eller mototrafikled måste man betala avgift och fästa ett klistermärke, en vignette, på rutan. Märket kan köpas vid större gränsövergångar samt på bensinstationer.
Skidresa till Österrike

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer