Meny Stäng

Skidresa till Österrike – vilken ort ska man välja?

Annons

Är du sugen på en skidresa till Österrike, men är osäker på vilken destination du ska välja? Vi tipsar om fem populära dalar i Tyrolen och ett flertal olika skidorter. Vilken som passar bäst för dig beror på vad du är ute efter – avancerad skidåkning, familjesemester eller kanske gourmetmat och fest?

Skidresa till Österrike

Är vi på väg på skidresa till Österrike nu? Nej, det är vi faktiskt inte alls, men under vår tur till Alpina VM i Åre hängde vi ju med den österrikiska delegationen i ”Tirolberg”. Under de här dagarna fick vi höra och lära oss väldigt mycket om fyra olika skiddestinationer i Tyrolen, så vi tänkte att vi skulle dela med oss. Dessutom har vi ju själva åkt skidor i Österrike en gång, så det får bli den femte destinationen vi tipsar om!

1. Zillertal – något för alla

Dalen Zillertal startar ungefär tre mil nordost om Innsbruck, och är känd både för skidåkning på vintern och vandring på sommaren. Den kanske mest kända skidorten här är Mayrhofen, men det finns också andra orter som till exempel Hochzillertal.

Zillertal verkar vara dalen som har något för alla. Här finns skidåkning i olika svårighetsgrader, vilket kan passa för en skidresa till Österrike med hela familjen. Det finns också gott om spa-anläggningar, inte minst i den största byn Zell am Ziller.

Apres ski schneekarhuette penken © Zillertal Tourismus Thomas Straub

2. St Anton – off-pist och gourmetmat

Sankt Anton am Arlberg ligger i den österrikiska dalen Arlberg i Tyrolen. St Anton är den mest kända skidorten i dalen, men det finns också flera andra skidorter som till exempel Flirsch och Lech.

St Anton är känt för sitt stora system av lifter och pistar, men är också känt för sin offpist-åkning. I St Anton hittar man dessutom många restauranger som satsar på gourmetmat samt flera avkopplande wellnesscenter.

Skigebiet © TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

3. Ischgl – för festprissen

Skidorten Ischgl ligger 50 mil väster om huvudstaden Wien, och närmaste större samhälle är St Anton. Ischgl är känt för sin skidåkning, men kanske minst lika mycket för after ski och fest.

I Ischgl satsar man på restauranger med riktigt bra mat, och den som gillar att festa under sin skidresa till Österrike kommer också att trivas här. Här anordnas också en mängd större konserter. Den 30 april 2019 kommer Lenny Kravitz till Ischgl för ”Top of the Mountain Closing Consert” på scenen på 2320 meters höjd. Nytt för säsongen 2018/2019 är också den nya moderna liften ”Gampebahn” som innehar ett världsrekord i form av den brantaste stigningen för en 6-sitsig lift i världen.

Scenen på 2320 meters höjd © Paznaun Ischgl

4. Ötztal – James Bond-upplevelse

Dalen Ötztal ligger ungefär 40 mil väster om huvudstaden Wien. Dalen är kanske mest känd för skidorten Sölden, men här finns också andra skidorter som till exempel Hochgurgl och Obergurgl.

Nytt för säsongen i Ötztal 2018/2019 är bland annat det nya ”Ötztal Super Skipass” som inkluderar 356 kilometer pister, 90 skidliftar och 6 skidområden i ett enda liftkort. I Ötztal, på 3048 meters höjd, ligger också den nya James Bond-världen ”007 Elements”. Vi har hört att detta ska vara en speciell upplevelse, oavsett om man är James Bond-fan eller inte.

Sölden 007 Elements © Ötztal Tourismus

5. Alpbachtal – mysig alpby

I dalen Alpbachtal, som ligger ca 30 mil väster om Wien och strax intill dalen Zillertal, ligger byn Reith im Alpbachtal. Här åkte vi skidor i januari 2017 – vår första skidresa till Österrike och en riktigt härlig upplevelse!

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Reith im Alpbachtal är en mysig och lugn liten by med gott om lokala delikatesser, som ost och marmelad. Det finns ett liftsystem som startar i byn, och om man vill kan man även ta sig längre bort i dalen med skidbuss. Här kan man njuta av härlig skidåkning och mysiga byrestauranger.

Mysig alpby

Skidresa till Österrike – vilken ort ska man välja?

Vilken ort ska man välja då, när man åker på skidresa till Österrike? Ja, det beror förstås på vad man är ute efter! Vi trivdes riktigt bra i Alpbachtal, men nästa gång kan vi tänka oss att prova någon av de andra skidorterna. Har du varit i någon av de här dalarna, eller kanske på någon annan skiddestination i Tyrolen? Berätta gärna om dina erfarenheter!

Skidor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev