Annons

Semester i Sydostasien? Denna del av världen, i den sydöstra delen av Asien, bjuder på ett härligt klimat och fantastiska möjligheter för sol, bad, snorkling och båtturer. Dessutom kan du förstås uppleva kultur och god mat.

Vilka länder ingår i Sydostasien?

Sydostasien innefattar länder som ingår i den sydöstra delen av Asien. Här hittar du länderna Myanmar (tidigare Burma), Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam, Indonesien, Östtimor, Malaysia, Brunei, Singapore och Filippinerna.

Området har ett tropiskt klimat, med monsunvindar med stora mängder regn under regnperioden, som oftast pågår från maj till november. Temperaturerna är höga temperaturer året om, och kan i många fall ligga runt 30 grader.

langkawi i Malaysia i Sydostasien
Strand på Langkawi, som tillhör Malaysia

Sydostasien – en region med historia och fina semesterdestinationer

Länderna i Sydostasien ligger i flera fall centralt för sjötransporter och har under lång tid haft omfattande handel med både Kina och Indien. I historien har många av länderna varit inblandade i krig och oroligheter, såsom till exempel Vietnamkriget under 1960- och 1970-talet.

Idag har flera av länderna i regionen stort fokus på turism. Det finns massor av öar och paradislika stränder, och länderna lockar med exempelvis sol och bad, snorkling, dykning och båtturer. Dessutom kan man många gånger se exotiska djur och njuta av asiatisk mat.

Artiklar om resmål i Sydostasien

Här hittar du massor av intressanta artiklar om resmål i Sydostasien. Artiklarna har skrivits antingen av oss (Helena och Peter på FREEDOMtravel) eller någon av våra gästskribenter. Än så länge finns reportage om länderna du ser här nedanför, och med tiden kommer fler och fler reportage.

Hoi An Vietnam i Sydostasien
Den charmiga staden Hoi An i Vietnam

Vill du läsa mer om resmål i Asien?

Vill du läsa mer om resmål i andra delar av Asien? Här på FREEDOMtravel hittar du också reportage om länder i Centralasien, Mellanöstern, Sydasien och Östasien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev