Dags för semester i Sverige? Från havsbad och charmiga städer till nakenbad och spökslott. Läs våra tips på semester i Sverige – sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka, både camping och weekendsemester. Sök efter dina favoriter i listan, från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och ännu mer restips om semester i Sverige.

Vädret just nu

booked.net

1. Pite havsbad

Pite havsbad

Sverige, piteå havsbad

Pite havsbad ligger vackert vid stranden, med äventyrsbad, solterass med artificiell sol, tivoli, dinosauriepark, bowling, äventyrsgolf, gocart och restauranger. (2010)

Sverige, Piteå

Sverige, Piteå

2. Vindelälven

Höghöjdsbana Vindelälven

Sverige, Vindelälven

Vid Vindelälven finns gott om äventyr, exempelvis i form av forsränning och höghöjdsbanor.  (2010)

Sverige, Vindelälven

Sverige, Vindelälven, forsränning

3. Idre fjäll

Bäverspaning Sverige

Sverige, Idre fjäll

Vid Idre fjäll kan man på sommaren paddla kanot, åka på bäversafari (men vi såg inga bävrar) eller rida. Det är semester i Sverige! (2010)

Idre Fjäll

Sverige, Idre

4. Furuviksparken

Furuvksparken

Sverige, Furuviksparken

Furuviksparken är en riktigt fin park med apor, lemurer, pool, äventyrsö och tivoli. Campingen ligger precis intill. (2010)

Sverige, Gävle

5. Rullsands havsbad

Rullsand

Sverige, Rullsands havsbad

Semester i Sverige ingår Rullsands havsbad och camping, strax söder om Gävle, och är nog en av våra favoritcampingar. Här finns en riktigt fin sandstrand och en liten bar/restaurang. (2012, 2013)

Sverige, Rullsand

Sverige, Rullsand

6. Sala Silvergruva

Sala silvergruva

Sverige, Sala silvergruva

Hissen i Silvergruvan går 155 meter ner, och här får man en intressant guidning om gruvan och gruvarbetarnas liv. Om man vill kan man också boka sviten och bo över i gruvan över natten … (2010)

Sverige, Sala silvergruva

7. Västerås

Gamla stan i Västerås

Sverige, Västerås

I Västerås finns en riktigt charmig gammal stadsdel, en trevlig hamn och en bra ställplats för husbilar i hamnen. En bit utanför ligger Engsö slott. (2017)

Sverige, Västerås

Engsö slott

8. Sigtuna

Sigtuna

Sverige, Sigtuna

Sigtuna är Sveriges äldsta, fortfarande existerande, stad och här finns mycket historia. Idag är det en supermysig stad vid vattnet med charmiga hus, mysiga små butiker och trevliga caféer. Semester i Sverige!(2016)

Sverige, Sigtuna

9. Stockholm

Stockholm

Sverige, Stockholm

Stockholm är en vacker stad, med flera fina stadsdelar. Ta till exempel en båttur under stadens broar eller ut till någon skärgårdsö.

Stockholm

Restauranger och Caféer i StockholM

Det finns många trevliga och bra restauranger i Stockholm, både exklusiva och enklare. Det är också lätt att hitta mat från världens alla hörn.

Aktiviteter i Stockholm

Ombord på Goboat i Stockholm

I Stockholm finns gott om aktiviteter, allt från stadsvandringar och museer, till båtturer, shopping och spa. Semester i Sverige!

10. Gålö havsbad, Haninge

Gålö havsbad

Sverige, Gålö havsbad

Vid Gålö havsbad i Haninge finns stora naturområden där man kan bada, promenera i skogen eller fiska, och en stor camping med bra service. (2009)

Sverige, Stockholm, Gålö

11. Tullgarns slott

Tullgarn Castle

Sverige, Tullgarns slott

Tullgarns slott ligger fantastiskt vackert vid vattnet, en bit ifrån Trosa. Under sommarhalvåret finns visningar och värdshus med restaurang. (2017)

Sverige, Tullgarns slott

12. Trosa

Trosa

Sverige, Trosa

Trosa är en supermysig stad och det är trevligt att strosa runt bland båtar, butiker och restauranger. (2010, 2011, 2013)

Sverige, Trosa

13. Jogersö och Femöre, Oxelösund

Fyrvaktarbostaden Femöre

Sverige, Oxelösund

På Jogersö finns ett fint havsbad och trevliga promenadstigar. På Femöre finns karga klippor och intressant militärhistoria. Semester i Sverige (2017)

Sverige, Oxelösund

Oxelösund, Femöre

14. Linköping

Linköping

Sverige, Linköping

Vi tycker att Linköping är en trevlig stad, särskilt på våren! De flesta restaurangerna och nattklubbarna ligger längs Ågatan, där man kan strosa upp och ner här och titta in på olika ställen. (2012)

Linköping, citycamping

15. Smögen

Smögen

Sverige, Smögen

Det är mysigt att strosa omkring bland fiskebodarna och handla skaldjur i Smögen. Vi hittade fina skaldjur hos Göstas och stod med husbilen på en parkering vid vattnet. Wow! Semester i Sverige!(2010, 2011)

Sverige, Smögen

16. Lysingsbadet/Västervik resort, Västervik

Lysingsbadet

Sverige, Västervik

Lysingsbadet är en enormt stor, och väldigt fin, camping utanför Västervik. Här finns allt från restauranger till gym, men också vacker natur i form av små klippöar, med broar emellan. (2013)

Lysingsbadets camping

17. Göteborg

Göteborg

Sverige, Göteborg

En helg i Göteborg är ju sällan fel! Shopping, restauranger, kultur, uteliv, Liseberg … Vi gillade nattklubben Push, och boendet på Gothia Towers. (2010, 2011, 2018)

Göteborg Gothia Towers

18. Borgholm, Öland

Borgholm

Sverige, Öland, Borgholm

Borgholm är en trevlig liten sommarstad där man kan strosa runt, sitta på caféer, äta glass och titta på båtar. Semester i Sverige! (2013)

Sverige, Öland

Sverige, Öland

19. Tylösand, Halmstad

Semester i Sverige

Sverige, Halmstad, Tylösand

Tylösand är en fin semesterort med långa sandstränder, ett stort hotell och ett livligt nattliv om somrarna. (Senast 2017)

Sverige, Tylösand

Vädret för din semester i Sverige (Stockholm)

Sverige, Stockholm

Semester i Sverige

Så här glada är vi när vi har semester i Sverige!

Läs mer